Friday, 16 March 2012

Frenzied Friday

Hari ni was a rushing day for me.

Pagi tadi I stayed to watch the Harmony Day assembly at Miss 8’s school.

I watched her shook her humongous pompom around, hehehe.

I did take a video of the choir singing but can’t be bothered to put it up here because it’s too long. But I’ve uploaded it to Youtube Smile.

IMG_6623

IMG_6631

Miss 8 waiting to start her choir performance.

Lepas assembly, I rushed back home to quickly do my routine Friday chores of cleaning and sental’ing the bathrooms and toilets, vacuuming and dusting and mopping the whole house.

Pastu, sambil kemas rumah, sambil I goreng karipap and spring rolls to take to the Harmony Day picnic lunch at her school.

Then, rushed back to school for the picnic.

Nasib baik I goreng banyak, cos I dapat 3 orang ‘anak angkat’ at our picnic rug, hehehe.

IMG_6647

Seronoklah Miss 8 sebab kawan2 dia datang berpicnicking dengan dia.

After lunch at the school, I drove back home again sebab nak solat semua and baru lah dapat rehat sekejap sebelum kena keluar balik untuk ambik The Little Misses after school.

Nasib baik lah it takes only about 10-15 minutes aje to drive from home to school tu so tak lah tension I on the road tadi.

Tu yang dah malas nak masak beria2 untuk dinner.

We only had some fish and chips and green salad for dinner.

IMG_6653

We had crumbed fish, prawns and calamari rings, semua from frozen, hehehe.

IMG_6656

I made green salad of cos lettuce, avocado, green capsicum, cucumber and kiwi fruit.

Sedap betul salad tu bila campur kiwi. Tak payah letak dressing sebab the kiwi made it nice.

But then, I tiba2 terajin buat dessert.

Even though cuma microwave version aje, but still rajin jugak sebab still kena masak Winking smile.

I made choc self-saucing pudding guna this recipe.

IMG_6661

IMG_6662

The girls found it to be a bit too rich. Memang kena makan sikit aje at one go.

IMG_6667

IMG_6672

Lagi lah tadi we all makan dengan vanilla ice cream so memang lagi sikit lah kena makan, hehehe.

(lepas makan dessert tu, we all main Wii Just Dance for 45 minutes, so hilang lah balik all the calories consumed, hahahaha.)

Now, we are all semput from the dancing and a hectic day, hehehehe…

(Now, pompom’s job done and finished, I have to concentrate on making her otter costume pulak. Ada 2 more weeks aje lagi for me to make her costume.)

Agggghhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Helppppppppppppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12 comments:

kasihredha said...

bertuah betul anak angkat dapat makan karipap and spring rolls yg mommy angkat buat kan.

ibh said...

Syoknya. . Siap berpicnic tu. Huhuhu. . Kak. . Dah ok tu, x payah kurus2 sgt. Heeeee

penDragon said...

penatnya akak...seharian penuh dgn activities....hihi...x pasal2 akak dpt anak angkat picnic. nnti jgn lupa share kan video Harmony Day tu ye...nk tgk Miss 8 nyanyi

Ima Amalina said...

luv to read ur blog...terliur tengok pics makanan...:)

Leezas touch said...

Salam....
Bila i baca ur story...miss pulak the ole days when i'm so occupied with my children busy activities but now they've grown up....

Mama Rocks said...

sekolah miss 8 ramai orang Asia ye?

lemongrass said...

Kak Kasih,
anak2 angkat tu siap cakap, next year boleh diaorang join we all lagi utk makan karipap and spring rolls, hahaha.

Sue,
I nak kuruskan perut dia and vontots dia tu hah, klu pakai baju sendat, memang nampak buncit sgt2, hahaha

Pendragon,
I dah upload video tu ke youtube tapi youtube kata maybe ada copyright infringement sbb nyanyi lagi dr band famous. So, I malas nak fikir, I delete aje that video fr youtube.

Ima Amalina,
thanks sbb suka read my celoteh :-)

Leezas,
Salam. Masa the kids bersekolah ni, memang ada mcm2 activities kan and we as the parents memang slalu busy with our lived revolving around them :-)

Mama Rocks,
memang ramai Asians kat sekolah tu. Mostly sekolah yg bagus, memang ramai Asians sbb diaorang sanggup beli rumah mahal2 in that school zone semata2 so their kids dpt pergi sekolah bagus.

Rdimple said...

Salam LG, wahhh tabik spring la kat u.. sempat kemas rumah, sental toilets, moping bagai... sambil goreng gorengan lagiii... :)

dessert pun sempat buat... mmmmm.. nak cuba jadik cam u lah... bolehhh ?? hehehe

m.u.l.a.n said...

maakkk.. dessert tu menggoda betol.. untung anak2 angkat u tu.. mak angkat bekal byk food.. i pon nak join depa la..

lemongrass said...

Rdimple,
I ni kan bila dtg tgh rajin, memang rajin habis, macam2 boleh buat. Bila dtg mood malas, cuma melepak dpn pc aje satu hari, hahaha.

Mulan,
my anak2 angkat tu siap cakap, "next year, can we join you again?". Maknanya, I kena goreng karipap and spring rolls lah lagi ye, hahaha

shriza said...

selamat berjuang kak...hik3....minta2 sempat siap ye...si otter tu..

syanashwa said...

kak LG punya daily chores sgt padat.. mesti rasa sgt puas end of the day bila dpt buat mcm2.. utk yg tersayang.. kann??.. good luck with yur next project, kak! :)