Saturday, 19 March 2011

Speech-less Saturday

We went to the mall this morning, cycling from home which took us 20 minutes there and 20 minutes back (at a leisurely pace).

I said to The Other Half yang bagus jugak cycling ni sebab jiiiiimaaaat minyak kereta. Petrol price will increase even more this coming week so memang kena catulah perjalanan ke mana2 lepas ni, hehehehe. Kalau I nak pergi shopping, kena kayuh beskal lah kan and tak boleh lah shopping giler2 mcm tu Open-mouthed smile.

And we bought a few things there including…

*

*

*

*

*

*

IMG_8393

And the consequence of having this thing in the house…..

*

*

*

*

*

*

*

IMG_8396

And because of that, I ended up looking like….

*

*

*

*

*

*

16_HalleBerry

(Photo from here).

Muahahahahaha…. I WISH! I can only dream and drool over her hair style ajelah.

(Kaler kulit dah nak hampir sama, kurus pun dah lebih kurang jugak, hahahaha)

Ye lah, Halle Berry nya hairdresser bayaran beratus ratus ratus dollars for 1 haircut.

I nya ‘hairdresser’ tadi, siap gelak2 kan I masa dia tengah clip my hair and nearly nak terclip my ears lagi adalah!

Bila I tanya my ‘hairdresser’, “How come you didn’t cut my hair like hers?

Dia jawab, “The sideburn looks similar. That’s good enough isn’t it? When your hair grows back again in a few months time, I’m sure it will look exactly like hers!

(pastu dia gelak muahahahahahaha sangat lah evilnya!).

Hampeh betul hairdresser I tu! hikhikhikhik….

So, do you think I should sack my hairdresser tu? Open-mouthed smile

21 comments:

MamaFaMi said...

Itulah padahnya kalau amek hairdresser FOC! Kih kih kih... sendiri tanggunglah... ahaks.. sket baik ler your other half tu sedia berkhidmat. Kot mama suruh my hubby, dah sah dia suruh start kereta, gi kedai gunting rambut tau! Sendiri drive lak tu...

Noriz said...

It's free maaa... wht do u expect? hehehe...klu hubby i dah letak mangkuk atas kepala dan zap! lagi naya huhuhu

an15 said...

pls dont! tu cara TOH nak bukti kasih sayang dia tu kak min :p

msmitchie said...

You should sleep w him instead. Haha

lemongrass said...
This comment has been removed by the author.
lemongrass said...

MamaFami,
Hahahaha....Memang nasib I my FOC hairdresser jenis yg memang tak pandai langsung potong rambut :-D.
Harga hairclipper set tu lagi murah dr harga hairdresser, tu yg I beli, hehehehe

Noriz,
Dah FOC pun mau bising2 jugak kan, hampeh punya customer, hahahaha.

Anis,
Nasib baik lah I pakai tudung kan, so nasib TOH lah asik kena tengok rambut I hari2. Nasib baik dia kata comel :-)

MsMitchie,
wehehehe...nanti dia ingat I suka sgt dgn the hairstyle kalau I bagi upah itu :-D

penDragon said...

xpe....TOH jugak nk nengoknya...pastinya dia clip rambut akak ikut taste dia la!

mamasuri said...

salam kak..
enjoy sgt baca blog akak...
hehehe...lebih2 bab2 healthy food n lunch box tu..hmmm...
redha je lah dgn 'hairdresser' akak tu buat yek..hehehe...

Ayu said...

aik...akak potong rambut lg ke? kan aritu baru je potong.

hm..bila ckp psl potong rambut ni,rambut hero sorg tu pun nak kena potong.dahle lurus...pjg lak tu.sesilap kang ada yg ingat dia girl lak.dahle masa bwk pi potong dulu amoi t'kedu bila ayu srh potong slop.bila ayu ckp dia boy..baru amoi tu sengih sbb dorg mmg ingat faris girl.adoila...ekceli mmg ada yg ingat faris ni girl.tang mana xtau la tu

Dinas Aldi said...

Takpa, dia & anak2 ja yg akan tengok hasil kerja dia tu, hehehe

Unaizah said...

I dah excited nak tengok your pic alih-alih gambar your kembar yg keluar hihi. I pun suka tengok Halle Berry...gorgeous!

blu4sky said...

hahahaha...
the same hair dresser yang tergunting teliga you yer LG... i think dah ada improvement now only terclip your ear, not tergunting.. hehehe

Kak Rose said...

LG, jimat minyak n leh kurus sama. hair cut pun lg jimat dan masih boleh dapat macam halle berry wpun hanya sideburn je! hi hi hi

Shereen said...

Gosh,LG..by the amount of hair clippings in the dustbin,means you must be nearly bald!!!Never mind..you'll look vogue like Halle,Rihanna,Gwen etc etc.I am sure that you look good too as you are slim and your face tak bulat and you are able to carry short hair well.Most importantly,you'll look so much younger.Besides,I am sure your hubby will not simply cut as he is the one that has to look at you everyday...hahahaha.

Ayu Safieza said...

Kak LG.....adeh...mcm samer je kita...nge tapi Ayu cuma wat monthly 1-2 inch fotong ujong2 rambut tu.....

Bising satu rumah....kes nak potong ekoooor jer.....

I think, He cut the way he loves to see u everyday eik.....ngeeee!!!

Yan said...

Amboiiii!!! Halle Berry gitu ye.. Dasat tul yr hairdresser. Akak pun pakai khidmat hairdresser sendiri.. senang.

MULAN said...

lepas tengok rambut meg ryan & jennifer aniston dulu2, takde nak pi salon dah.. pakat cantas sendiri2 je.. rambut depa pon mana ada skema.. hehe...

kalau nak cuci kulit kepala yg berkarat ni je, baru pergi cari itu hairdresser.. haha...

lemongrass said...

Pendragon,
nasib baik dia asik puji aje style rambut I skrg ni :-). Ye lah kan, terpaksalah dia puji since dia yg potong, hahahaha.

Mamasuri,
Salam. thanks sbb suka baca blgo I :-). disebabkan nak save a few dollars, kenalah redha apa yg hairdresser I dah buat kat rambut I ni, hahaha

Ayu,
haritu I potong tak banyak sgt, setakat atas bahu aje. Semalam dia clip habis tinggal 1 inci aje! hikhikhik....

Dinas,
Tu lah sebabnya, dia pi suruh Zahra n Alya ckp my hairstyle sgtlah cantik, hahahaha.

Unaizah,
hikhikhik...I harap2 kalau I letak gambar Halle Berry tu, dapatlah I rambut ala2 dia one day. Tapi rasanya, jauh panggang dr api :-D.

Blu4sky,
memang betul tu! Ambil masa bertahun2 jugak dia nak improve dr tergunting ke ter clip aje, hahaha

Kak Rose,
dapat sipi2 sideburn Halle Berry pun dah kira best kan, hahahhaha

Shereen,
Hubby said that the photo of the hair in the bin looks like he's chopped off my head and dumped it in the bin :-). He used the 'longest' clipper we could find so now I only have 1 inch of hair on my head all over!
You do not want to see my head now, believe me, hahaha

Ayu,
I think betul jugak kata you because he really wanted to see me with a really short hair so now tercapai jugak hajat dia, hahaha.

Kak Yan,
Hikhikhik.. I suka giler tengok Halle Berry ni sbb dia sgt2 lah cantik nya. Berangan tinggi I nak rambut mcm dia tapi apakan daya...... hahahha

Mulan,
rambut depa tak skema tapi rege sure ratus2 every time they cut their hair kan. I ni nak bayar $30 kat hairdresser pun tak kuasa, tu yg terpaksa suruh hubby potong, terus jadi mcm prisoner aje, hahahaha

Ticer Syah said...

kakakak..cam cute aje potong pendek camtu.. takpe la.. nnti lama2 panjang kembali.. huhu..

PUTUBAMBU said...

saman je dia kak...wakakakaa!

lemongrass said...

Ticer Syah,
Tu yg my hubby kata, kalau I tak suka dgn fesyen banduan ni, tunggu ajelah rambut I panjang balik. Hampeh betul, hehehe.

Putu,
Memang patut kena saman kan! :-D