Friday, 25 March 2011

The hectic driving story

Hari ni giler punya penat. Bukan penat caterwauling or melalak nyanyi lagi Sheila Majid tapi penat sebab rushing drive dari satu tempat ke satu tempat in hot weather!

Pagi tadi, bangun2 tidur dah terus penat sebab exercise dgn Maya. Pastu, terus sambung goreng karipap and hias cupcakes. Pastu terus busy siapkan budak2 for school and then Mak Budak pulak nak bersiap.

Sampai sekolah, I dah exhausted sebab cuma sempat minum kopi aje, hahahaha.

Pastu, I stayed at school for their special Harmony Day assembly sampailah pukul 10. Miss 7 and I pakai baju kurung pagi tadi you untuk assembly ni, jangan tak tau! hikhikhik….

Last I pakai baju kurung was Raya last year, sikit nya lama kan Smile.

Layan advert gambar at the assembly dulu ye before I sambung cerita.

IMG_8446

Harmony Day theme colour is orange.

IMG_8450

IMG_8454

A didgeridoo player who’s the father of one of the students.

So, bila dah stayed at school sampai pukul 10, of course lah lambat nak ke karaoke tu kan. Nasib baik gi rumah orang melayu so tak kisah lah kan, hehehe.

But bila I sampai situ, lepas borak2 and cerita sikit2, tiba2 ada pulak amoi ni buat demo barang jualan dia. Terpaksalah I duduk mendengar, even though I am so against what she’s trying to sell. Tapi, sebab kita cuma tetamu kan, kenalah hormat tuan rumah and just zipped my mouth aje instead of questioning her products.

Don’t ask what she tried to sell ok because I wouldn’t even mention it on my blog.

Anyway, obviously lah takde masa nak berkaraoke after the demo sebab Tuan Rumah dah panggil I makan sebab she knew that I had to go soon. And then orang lain pun join I makan sama2 sambil bergossip2 lagi, hehehe.

Pastu, tengok jam dah pukul 12, berdesup lah I salam2 semua, angkat vontot and lari keluar (cisssss, perasan macam Cinderella pulak I sekejap tadi Open-mouthed smile). Diaorang masa tu baru nak asah2 vocal nak start karaoke! Tension I sekejap, hahahahaha.

I teruskan acara marathon drive secara berhemah to Miss 7’s school. Kelam kabut parking sebab I was quite late already. Miss 7 and Miss 11 dah tunggu tepi pagar for me with a worried look sebab I lambat Smile.

Miss 11 dapat permission keluar sekolah untuk join the picnic lunch kat sekolah Miss 7 tadi. I had to write a letter asking for the permission. She got a ‘permission pass’ untuk keluar sekolah tadi for 30 minutes.

IMG_8468

See, I told you, kalau your parents tak dapat datang to the picnic, you boleh ngendeng nak duduk dengan parents your friends. I pun dapat lah anak ‘picnic’ 2 orang tadi, hahaha.

IMG_8471

Ramai betul yang datng picnic tadi, penuh lah jugak all the ground area. Mat2 saleh siap bawak eskies and camp chairs lagi!

IMG_8472

IMG_8475

With one of her kawan yang joined our picnic tadi. She’s mixed Egyptian Muslim and German. Memang exotic habis kan Smile. Kat sekolah Miss 7 ni ramai Muslims especially from India and Pakistan.

Habis aje picnic tadi, I terus balik rumah and sempatlah rehat2 kejap and solat and picked things up for Miss 7’s swimming class.

Baru aje nak lepak2, terus kena patah balik to school and rushed to swimming class pulak.

I hate driving in hot weather. Rasa macam everything in the car was melting!

Then, rushed home after swimming sebab nak kejar Asar but sempat singgah Woolies to pick up our dinner sebab I tak larat nak masak because penat sangat2 from the driving everywhere today.

This was our dinner. Tinggal open the box and tear the packet and bung them all in the oven and siap untuk dimakan Smile.

IMG_8482

Crumbed fish fillet with curly fries and salad.

IMG_8484

Ini pinggan I yang penuh dgn salad sebab I dah makan banyak for lunch tadi.

So, I’m totally exhausted now!

And I didn’t even get a chance to asah my vocal cord!

10 comments:

an15 said...

i baca pun penat kak min hhehehhehehhe...

have a nice weekend :)

relaxNhappy said...

Sambil baca ni, I dpt bayangkan mcm mana you berkejar2 from one place to another =) Happynye muka Miss 7 & Miss 11 dpt picnic dgn mak dia. Kira you sempat asah gigi (makan) je lah ye. Hahaha =)

Yan said...

akak boleh bayang kan u macam Charlie Chaplin lah Min.. Kalau akak dah makin parah kot back bone ni..

Ribbon Clown said...

Mencungap baca entry ni hehe.. ala.. tak dapat melalak eh.. cepat bukak Utube and melalak now..amik lagu yg boleh lepaskn frust huhu =p

sHieRa cAkAp said...

Betul2 one day marathon nih!

Unaizah said...

I yg baca ni pun dah semput apatah lagi tuan punya badan yg ke sana sini.

Sizuka said...

K.Min,

Kita serupa! I'm dead tired now. I can imagine how tired you are. The worst part is, every morning, I start dengan rasa tired sebab dah exercise sakan.. huhuhu.. hari ni, rasa nak tempeleng orang je. Tak kesah la samada org tu salah ke tak. Saje2, suka2 nak tempeleng orang. hahahha.. teruk betul I ni :D

miss cloudy said...

salam akak..
kat perth pun ada MLM kaa?? huhuu.. say no to MLM!

blu4sky said...

mati-mati i ingat you yang sebelah zahra tadi...hahhaha.. dalam hati kata...amboi LG makin selim melim and nampak muda..
anak picnic rupanya...

lemongrass said...

Anis,
Panas giler semalam kan! Dah lah I kena parked kereta tgh2 panas so it got to 41C+ in the car everytime walaupun dah letak the reflector. Tu yg tak larat sgt2.

relaxnhappy,
I dpt asah my 'road swearing' skill and also my mengunyah skill aje, hahahaha.

Kak Yan,
Rasanya memang tak enjoy sgt2 lah semalam sbb kena rush aje. Tak best kan mcm tu. Alhamdulillah, my spine tak complain :-).

RC,
Kalau I melalak kat youtube, sure jadi overnite sensation sbb buat orang berdekah2 golek2 ketawa, hehehe.

Shiera,
Marathon kejar masa aje kan, tak sempat nak makan beria2 n nyanyi, hehee

Unaizah,
Tu yg hari ni I will not be driving anywhere sbb semalam dah tak larat pegang steering wheel :-)

Shidah,
Hahahahaha....Kesian Sham kalau tak pasal2 dia kena tempeleng :-). I pun dah 2-3 hari asik mengamuk aje dgn Matt n the girls sbb PMT and also panas giler and also driving everywhere for them :-).

Miss Cloudy,
Yg ni belum tahap MLM lagi but I don't believe the product claim at all. Rasa mcm nak bentangkan aje the real research results but tak baik malukan orang kan. So, tu yg I diam sambil ketap bibir aje semalam.

Blu4sky,
Muahahaha....I don't think I will ever wear what that girl was wearing. Mau terjegil biji mata hubby I :-).