Sunday, 6 March 2011

Seafood Sunday

The Other Half has printed off some of the family photos that I took semalam to frame and hang them. I think the family photos yang we all had around the house semua was about 4 years old kot. Kiranya Miss 11 was around Miss 7’s age at that time. From the time we were so kurus 4 years ago to us being kurus again, hehehe. Our weight has gone up and up (especially The Other Half’s) within the years and luckily now has gone back down again, hehehe.

Actually we all tak pernah pun buat family photo shoot yang pakai sedondon macam tu. Baju raya pun tak pernah sedondon, lagilah baju untuk photo shoot kan, hahaha. But then bila jalan2 blog orang, nampak lawa pulak bila everyone pakai baju sedondon at photo shoots. Terserlah keayuan terus, hikhikhik.

The easiest colour to match was obviously black lah sebab everyone ada black tshirt. Let’s just say, dalam drawer baju The Other Half, the tshirts are either black, gray or white! Kalau I beli tshirt kaler lain, lambat sikit lah dia nak pakai. Kena tunggu all the black, grey and white tshirts are in the wash or I tak lipat lagi, baru dia pakai baju kaler lain tu, hehehe. Next time nak cuba white pulak kan or what do you think of pink? muahahaha Winking smile.

Tonite for dinner, we had crumbed grilled seafood marinara with oven-baked chips and sweet potato and green salad.

IMG_8219

Hajat hati nak makan oven baked fish but when I unwrapped the ling fish fillet yang we bought semalam, bau dia lain macam sungguh. Takde bau fresh fish, bau yucky fish yang dah lama sangat2 tu! Even The Other Half yang tak tau bau fish macam mana pun kata bau dia lain. The whole kitchen stank of it.

So, tak nak kena sakit perut, terus lah buang that fish masuk Cik Tong Sad smile. What a waste of money. Patutnya I pulangkan balik aje ke Coles to get my money back. But esok PH pulak kat sini so tak kuasa I nak gi on Tuesday semata2 nak pulangkan ikan, hehehe.

Oh well, you win some, you lose some I guess….

Nasib baik ada stock frozen marinara in the freezer.

IMG_8224

Dapatlah jugak we all makan fish tonite Smile.

9 comments:

akiratoriza said...

ikan memang seafood yg paling sedap kalau nak banding dgn yg len2.. sy tak penah jemu makan ikan tp ikan kekadang mahal sgt tambah lg lau time tengkujuh...

akak frame gambar yg d 1st one 2 ker?? cantik lau pict yg itu..

neway i'm d 1st i think...

Flower said...

I really like yesterday nye photo concept. Nampak the real you, the everyday you. Kalau dress up to the nine, nmpk mcm posing habis.

Hari ni kat rumah mkn steak je. Hb yg masak n marinate. Grownup steak pedas2 gitu, yg budak2 tak pedas. As long as tak masak, semua pun rasa sedap.

suzi fauzi said...

LG..makan la fish banyak banyak n then bole la trying for a baby boy kan..hihihi

an15 said...

i was about to buy salmon kat coles, tp harga $23 sekilo! pengsan. beli yg frozen udahhhh...

thanks kak min psl fennel tu.i tak letak last2, malas nak beli hehe

Ayu said...

hm...ainnur lbh suka mkn ikan dr ayam.ayam ni kena tgk style masak baru dia nak mkn.ada masa...dia akn pilih sayur klu lauk aritu ayam n sayur.tp ayu srh gak dia mkn ayam skit.

ikan ni ayu suka yg fresh.klu tak mmg payah ayu nak telan

MULAN said...

owwhhh so yummy & sooo healthy one... drooling lagi ni..

and oowwhh i love your family photo tu... lovely.. lovely...

Ayu Safieza said...

kak LG.....wah wah wah wah...so cute gambar profile tu....sorang duk kiss...sorang dok wat muke....muehehehheeee...........so sweet...anyway...kak n anak nampaklah adorable sesangat semalam n the man of the house nampak tough...jeng jeng jeng jeng!!!!

er.....musti kak dah built 6 pack abs ni....ngeeeeeeeeeeeeee......nak negok yeyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!! hik3.....:P

Dinas Aldi said...

kiut sungguh profile photo baru!

lemongrass said...

Akira,
We all kat sini jarang sgt makan ikan sbb ikan lagi mahal dr ayam or daging or kambing. And susah jugak nak dpt yg fresh hari2 ni.
Tapi memang bila dapat makan tu kan :-).

Nora,
We all dah lama jugak tak makan steak ni sebab I tak gemar sgt. Since I yg masak kan, tu yg memang I jarang buat, hehehe.
Psst...I kena pinjam kasut you lah kalau I nak buat photoshoot dress up nya :-)

Suzi,
hahahahahaha....patutlah anak we all girls dua2 ye sbb we all suka makan ayam :-)

Anis,
$23 tu kira murah lah utk salmon. Slalunya about $30+/kg kan. Tu yg I pn beli frozen kat kedai cina aje, hehehe

Ayu,
bagus lah tu kalau dia suka makan ikan kan. We all kecik2 dulu pun memang slalu makan ikan aje. Dah besar and kahwin Mat Saleh ni baru lah jarang makan ikan, hehee

Mulan,
Bila health conscious ni, barulah my hubby suruh I beli ikan selalu. Kalau tak, asik mintak meat or chicken aje. Tapi kena beli yg fillet aje lah sbb tak larat nak tercekik tulang, hehehe.

Ayu,
Hubby I tu lah, dia suruh I kiss his cheek for the photo, pastu dia pi buat muka mcm tu, hehehe.
Psst...nak tengok tak my 6pack in the making. Memang dah nampak sikit you, seronok sgt2, hahaha

Dinas,
hehehe...last profile photo, I yg buat muka geli. This one, dia yg buat muka lain :-)