Monday, 18 October 2010

Spring salad and eye candy

My parents and makcik n pakcik will be arriving here in about 1 week’s time.My Abah tanya lah hari tu about the weather kat Perth sekarang ni. I said to him, “Sekarang ni tengah panas walaupun still musim Spring lagi. Dah seminggu dua ni memang panas betul lah.” Pastu dia tanya lah, “Panas ye? Berapa suhu nya?” I then said, “Tinggi jugaklah, around 30°C!” Pastu dia kata, “Lah, ingat tinggi sampai 40°C macam tu. Taklah panas sgt, lebih kurang M’sia aje lah.”

Hehehehe…nampak sangat badan I ni dah acclimatised dengan temperature kat sini kan, 30°C pun kononnya dah panas sangat :-). The Other Half kata, 30°C tu dah memang panas sangat2 lah obviously sebab all his students sejak 2-3 minggu ni semua masuk kelas half naked. Uni kat sini mana ada dress code kan so they’ll wear whatever they think is comfortable for them lah. And selalunya yang comfy for young nubile female uni students are figure hugging singlets or plunging neckline tshirts and micro shorts/skirts or really short dresses, hehehehe. The Other Half said sometimes dia sampai tak tahu nak pandang mana when talking to these students, muahahahaha. Kalau comel2 memang lah jadi eye candy, kalau tak comel tu…….

At The Little Misses’ school pun adalah a few parents yang dress so sexily everyday, tak kira whether Winter or Summer. I guess they know they’ve got the bodies for it so tu yang masa Winter cuma pakai really sexy thigh high stilleto boots with macro skirt and nothing much on top. I rasa diaorang ni ada ilmu kebal lah (sure menuntut dengan Ayah Pin, hikhikhik) sebab tak rasa sejuk! And sekarang ni bila dah mula panas, lagilah tak boleh tahan mata melihat baju diaorang, hikhikhik. Dah lah The Little Misses’ school betul2 bersebelahan dengan high school pulaknya. I yang sama jenis dengan diaorang ni pun terasa macam ada magnet kat badan diaorang tu, curi2 pandang jugak! You should see all the high school boys’ heads when these yummy mummies walk by, muahahaha. They are definitely MILF! But at least kat sini, people are a bit polite, they/we don’t stare because staring is rude so takde sape lah yang stare kat these yummy mummies, cuma curik2 pandang aje :-).

Habislah my Abah nanti, sure tak sudah2 mulut dia mengomel tengok orang2 kat sini berpakaian, kahkahkahkah ;-).Tak boleh bawak dia gi tempat kerja The Other Half lah macam ni :-P. But I think kat M’sia pun lebih kurang jugak kan….

And since the temperature today got up to nearly 33°C, tak larat nak makan dinner yang berat2 (actually alasan aje ni. I dah makan leftover nasi for lunch tadi, tu yang malas nak makan berat2 for dinner, hehehe).

I made main dish salad which is salad yg ada daging and carb in it. I made sausage, sweet potato and bread salad with vinegar and EVOO dressing.

IMG_5433

IMG_5428

Punyalah lama we all tunggu Miss 7 to finish her salad, dari mula start dinner sampai we all mula basuh pinggan and then habis basuh all the pinggan mangkuk, still tak habis2 jugak dia makan salad nya! Kalau I masak enoki mushroom, cepat aje dia habiskan, tapi kalau I bagi salad, bercinta nak menunggu! hehehehe…..

24 comments:

blu4sky said...

LG, kat m'sia cuma satu je takde... that is dugong2 yang tersadai dimana2 kawasan lapang.. klu ada pun kat beach je.. heheheh...

lemongrass said...

blu4sky,
Kat sini bukan setakat dugong, whale pun berlambak2 tersadai kat mana2, hehehe

akiratoriza said...

Salam..
kak LG, sure happening gile bila mak+ayah akak kat sana kan.. seronok berjumpa dgn org yg dh lama tak jmpa kan..

Unaizah said...

Omputeh memang polite compare malaysian. Diorang tak amik pot pun orang nak pakai apa. Kalau di malaysia, bukan setakat staring siap mengutuk lagi hah.

lemongrass said...

Akira,
Salam.Budak2 ni lah yg excited lebih2 sbb Atuk n Nenek nak dtg rumah baru diaorang, hehehe

Unaizah,
Tu lah nya, kalau kat M'sia, pakai baju biasa2 tak seksi pun kdg2 kena stare dgn mat bangla, seram weh! Mengutuk tu biasalah kan, I dah slalu kena,hahaha

blu4sky said...

hahaha..sib baik dah abis bln posa ye LG..klu tak mengucap panjang ur father nanti..
one of my lecturer told us her experience teaching in oz..one of her student dgn selamba badak membuka bra depan dia and sangkut kat bahu.. sib baik in her class semua pompuan..tu pun dia kata bley terjojol mata tgk..

azuera said...

akak LG...husband akak lecturer ker?
err....btw, soalan yg agak privacy..camne akak leh jumpe n kawen the other half?...alhamdullilah lama gak akak kawen..sy doakn semoga akhir hayat...selalu nyer kalo tgk artis sume x tahan lama kalo kawen ngan omputih nih...sory kalo soalan td agak bz body...huhu..

Aswani said...

salam k.min...
suka baca blog k.min after been introduced by my fren
even though full time hsewife, rasanya life k.min bukan main lagi exciting dr i yg kerja+study ni huhuhu
btw mat salleh mmg tak thn pns, kat sini baru 22C dah pakat2 buka baju hikhikhik

Ernie Bahari said...

kak LG! best nyer perth dah panas. melb ni mcm winter lagi haa.. stress!but good thing is lambat lagi laa kitorg kene beli new sunnies to skodeng2 the dugongs at the beach :P

miralatiff said...

KakMin..salam..lama tak contribute comment kat sini..A bit busy lately..

Sure kakmin tak sabar nak tunggu parents datang kan..Kat OZ kalo panas dry tak? ker a bit humid? kalau dry x la sweating sangat kan..

arapink said...

kat sini mmg panas...kdg2 sampai sakit kepala. kalo abah kak min mengomel, sabor je lah...hahahha

betul, kat sini pon. ramai yg tak cukup kainnya...tapi kalo kat bandar kecik mcm Segamat ni, takde lah yg pakai gitu...kebanyakkan org-org kampung, felda (kebanyakkannya Jawa mari...muehehee) yg masih jg dressing diorang :-)

kucingorengemok said...

kat kl melambak macam tu, and most we know very well are muslims...

alynna said...

plan aritu nak kesana next month tapi tak jadi sebab hubby ada hal keje pastu airticket pong menjulang2 sebab cuti sekolah agaknya...kena post pone ler dulu smpi awal taun depan.Abah akak mesti dah book awal kan ticket dia....

Kniedaz said...

Sedapnya salad tu...kniedaz suka tengok mat saleh wat salad camtu tapi tak reti nak makan..hehehe...tekak melayu ni makan kerabu pucuk ubi je pandai hahaha

JaSSNaNi said...

salam..
wow... bestnye family nak datang melawat.. yeeeehhhh kali ni diorang mesti syok sebab uoLS dah ade rumah sendiri... and kawasan lapang.. and ade ladang lagi.. hihihi... mesti tak sabar kan.. sekarang ni dah mula la tido tak lena mandi tak basah, ingatkan diorang je.. kan kan.. hehehe

yours saladkan.. nampak sedap sangat.. but like we all kat mesia ni cam kurang makan salad.. ape yang best ialah kerabu.. haaaa kerabu tu kira cam salad malaysia lah.. kannn.. hehehe.. kerabu mangga, kerabu betik, kerabu timun, kerabu taugeh, kerabu pucuk kadok, kerabu pucuk gajus, bla bla bla bla.. tak terkira banyak nye.. hehehe.. the best is gado2.. kira kerabu gak kot.. hehehehe..

NenekPenne said...

dah budaya diorang mcm tu kan... nak buat mcmana tapi kat malaysia pun ada gak yang seksi2 tapi tak delah seseksi meksi mcm diaorang kan..

ooh untuk lelaki mungkin heaven kot time2 cenggini...

Ayu said...

wah...bestnya parents akak nak mai sana.leh la buat house warming skali lg ek.hehehe...

kak...budak2 tu lg suka atuk n nenek dia mai ke or dorg lg suka nana n pop dia dtg?

prettyorked said...

kak LG, MILF tu bukan maksudnya agak lucah ke? It's Mother I Like to F***. Sorry kalu ade lain maksud.

Just confuse napa lately ramai yg guna short form mcm tu, and after a few survey, mmg itu lah makna yg sy jumpa.

Anyway, Miss 7 tu mcm ikut tekak Malaysian, tak bape gemar salad yer?? hehe..

lemongrass said...

Blu4sky,
Muahaha, klu bulan pose, alamat abislah pahala pose dia hari2 :P

Azuera,
Salam. Ha'ah, my hubby lecturer. Kalau you rajin, bukak balik N3 lama2 kat blog ni, I ada citer kisah cinta we all, hehehe...

Aswani,
Salam. Thanks sbb sudi baca my blog. Life I biasa aje, takde interesting mana. Kadang2 tu teramatlah boringnya :-D.
Mat Saleh kat sini jenis yg tak boleh nampak matahari memancar, mesti terus pakai baju dedah2, hehehe.

Ernie,
Perth skrg dah teramat panasnya! Sure Summer nanti, lagi lah panas and memang akan penuh dugong n whales beaching, hehehe....

Mira,
Salam. You dah balik Nigeria ye :-).
Kat Perth ni kalau panas, memang dry lah. Kalau Darwin or Brisbane, dia humid. Memang tak berpeluh tp menggigit2 kat kulit panasnya :-(.

Ara,
My Abah slalunya akan kata, dah memang gaya hidup diaorang pakai dedah2 mcm ni kan, nak buat mcm mana, hehehe....

KOG,
I klu pegi KL, kdg2 terasa mcm kat Perth balik sbb penuh dgn sexily clad people ;-)

Alynna,
Si Rus tu pun kata dia nak balik M'sia jugak tp tak tau bila :-). Abah I booked tickets tu awal tahun lagi, sikit nya lama dulu, hehehe.

Kniedaz,
Bagi I, kerabu pucuk ubi lagi sedap! hikhikhik

Nani,
Salam. Tu lah, diaorang pun tak sabar nak tengok rumah ni :-).
I lagi suka makan ulam2 and kerabu.

lemongrass said...

Net,
Bagi diaorang, memang pakaian diaorang so biasa2 aje lah kan bila terdedah sana sini, hehehe.

Ayu,
Diaorang tak kisah, sape2 yg dtg asalkan manja2kan diaorang and bwk presents, hehehe.

Prettyorked,
memang itu lah maksudnya.

PUTUBAMBU said...

kita pulak tak berapa suka sayur..
kalau kita dapat salad2 cam dlm pinggan tu.. yg habis hanya hot dog, roti ngan potato je kot.. yg lain mmg bercinta le nak habiskan..

silap2..lagi lambat dari Miss 7..! hahaha

Dinas Aldi said...

Half naked yg tak bleh tahan tu, kahkahkah! negeri lain i tak tau la tapi Penang ni pun sama jugak, half naked tu perkara biasa. western tourists kat sini memanglah biasa pakai ciput2 tapi locals pun sama jugak, kadang2 mengalahkan tourists lagi ciputnya.

=) said...

hheheheheh half-naked? kat perth org2nya mesti cute2 nak pakai half-naked cam gitu ek? kat melbourne ni yg bulat2, yg berlapis2 tu banyak betul yg pakai half-naked.. i segan sungguh tengok, bukan apa, i kno they r confident tapi ish lipat2 tu.. hahahahha.. geli nyah! tapi tu la, mana2 pon sama kan, m'sia ke melbourne ke perth ke u.s ke dubai ke sure ada punye la yg half naked.

eh ur dinner, looking good. now i kno rahsia nak kasi food nampak sangat menggiurkan.. nanti i suruh hubby i buatkan satu :D

lemongrass said...

Putu,
I dulu masa kecik memang benci sgt2 kat sayur tp bila dah besar ni, kalau tak makan sayur sehari, rasa mcm tak sempurna aje, hehehe

Dinas,
tu yg half-naked nya sbb mana lah cukup kain seciput tu nak tutup segala lemak2 kat badan tu kan, hehehe

Aquahartz,
Kat Perth ni ada gak yg serupa mcm beached whales bila pakai sexy summer clothes. Kita yg tengok rasa mesmerised sbb tengok all the lemak rollings everywhere, muahahaha.
Senang aje nak buat ligthbox tu actually :-).