Thursday, 11 February 2010

Sukanya dia…

The Other Half selalunya akan jenguk blog I probably once or twice a day kot. But hari ni, punyalah banyak kali dia jenguk blog I sebab nak tau berapa ramai yang sokong dia, hehehe. Let’s just say, he’s extremely happy that people aka my readers sehati sejiwa dengan dia, hikhikhikhik.. He said, “See Dear, most people have got good taste! They know which one’s the best one for me :-). You should listen to them!” Iyo lah tu jang… :-D. I said to him yang he can buy a Ninja if he wants to as long as he can find one that’s the same price as the Kymco, hehehehe… Evil betul bini dia ni :-).

But bila I peratikan Ninja tu kan, bila nak tunggang dia, memang kena tonggeng lah kan especially the rider kena betul2 macam nak meniarap dah. Pastu I tanya lah The Other Half, “Are you sure you can ride this? Where are you going to put your tummy and your spare tyres? Won’t your tummy be in the way?” :-D. Ye lah kan, kalau dia kena tunduk macam tu, surenya lah perut dia tu akan di squeeze against the petrol tank kan. I said to him, “surely you’ll get a tummy ache from being squashed, hahahahaha.” Tension aje The Other Half bila I mentioned his spare tyres, hikhikhik.

Pastu I tanyalah kat dia, “where am I going to sit?” He said, “there’s a seat there for you at the back. just nice for you to lean forward and hug me tight!” Then I said, “what if my butt gets bigger? the seat won’t be able to hold it anymore.” Then dia dengan senyum meleret kata, “well…. you have to stay slim then hey!” Ciss…

Kalau Kymco tu at least tak lah nampak sangat kena tertonggeng nya kan. And at my age, I don’t think I’ll look good on a Ninja anyway sebab I haven’t got the lonnnggg legs required for a pillion passenger :-). Kalau you tengok all the motorbikes advert, the girls on it mesti ada long legs, rambut panjang mengurai underneath the helmet, sexy body :-). Kiranya jauh panggang dari api lah kan, hahahaha. So tu yang I rasa kalau I nak jadi his pillion passenger occasionally, it’ll be much better on the scooter or the Kymco, hehehehe.

The Other Half is going to use the bike to go to work daily so tu yang memang kena fikir banyak kali jugak lah what’s the best one for him to buy. He said he’s going to ask the instructor’s opinion on what kind of bike will suit his ‘big-boned’ body :-). And then go for test rides with and without me on the back :-D. But he’s going to use the bike for work anyway, so bila lah akan ada masa untuk I naik bersama2 dengan dia. Kalau weekends, dah sibuk dengan The Little Misses activity and sape nak jaga diaorang kalau we all pergi on a joyride, hehehe… Nampak gayanya memang takde chance lah I nak jadi pillion rider dia selalu selalu, sob sob….

Anyway, malam ni I tayang dinners we all ye, last night punya and tonite punya.

Last nite we all makan beef schnitzel with herb damper and steam veges. Pastu I buat tomato relish untuk makan dgn schnitzel. Selalunya we all makan dengan tomato sauce aje sampai tak larat I nak telan tomato sauce tu! So, I pun buatlah tomato relish, resipi from here for a change. The Other Half mula2 tengok macam tak best aje sebab dia nak tomato sauce jugak but since I dah tunag on his plate, terpaksalah dia makan. Pastu he said, “it’s really nice and goes so well with the schnitzel!” Baru dia tau wife dia ni kandag2 pandai gak masak, hehehe…

IMG_1743

And tonite, we had beer-battered barramundi and chips with home made tartare sauce. Kalau you all dapat jumpa non alcoholic beer/malt drink, try lah using it in the fish batter, it’s really nice. Kalau nak resipi, pergi sini ye. Sape nak recipe tartare sauce boleh guna recipe ni ye.

IMG_1755

19 comments:

rainoserez said...

TOH xcited gak eh nak tau kita semua sokong dia ke tak.. hehe! so cane? jadik ker? ninjaaaa.. :)

Mia's Mom said...

Salam LG :-D

Tak sabar pulak I jadinya nak tau model mana yang dia akan pilih :-D. Anyway, it looks like you sure will get an addition to the transport variety in your "collection". Jangan lepas beli nanti, you pulak ambil lesen bawa motor more than 250 cc! hehehe... Asyik2 TOH je kena tinggal every weekend sebab you gi motoring !!!

Ala... LG, I tengok kat US tu yang naik Harley (plus other big bikes) ramai2 tu mostly semuanya dah lebih umur2 kita dah... dia orang tunggu retire dulu gamaknya baru beli motor besar - usahkan spare tyre, macam2 spare lain lagi ada, OK je...! :-D

Hmm... what nice dinner that is.... drool...drool...

Jiya said...

wahhh.. aku x dpt bayangkan kalo akak nunggang ninja ngan other half... kalah awie n erra. wakakakakkaaa! cun apa ninja tu.. kalo jiya nak ajer. hihihi!

M. said...

LG,

Mana u dpt tht figure for Ninja 250? A brand new Ninja 250 costs less in Malaysia compared to Australia (if the price there is really AUD 9k). Kalau convert, a brand new Ninja 250 OTR price lebih kurang 6,700 Aussie dollars jer kat Malaysia. A few of my friends are using this bike at the moment. Tell ur hubby bout it.

mother of two said...

nanti amik gmbr yer kak min nak tgk camner kak min merempit ngan hubby... :)

M. said...

Oh yer..Kawasaki ER6N is a good alternative as well! ;-)

Along Zakaria said...

LG, abt your comment tummy ache tu.. kalau I cakap dgn my hubby, surely dia kata... alaa kalau sakit, u la urutkan..bila lagi nak buat pahala and dapat payung emas ke syurga. Adoi!

So, we need to keep our hubbies apart.hahaha. Kalau tak, he'll be an influencer to your TOH.

lemongrass said...

rainoserez,
dia asik teringat ninja aje but I still tak convinced, hahaha

Mia's Mom,
salam :-).
I tau dia nak motor yg 250cc and I pun told him to get that but which brand, tak tau lagi lah tu. Entah2 nanti terus beli brand lain :-).
Hikhikhik..one day ye,we'll get a Harley and then pergi joyride around OZ,best weh!


Jiya,
awie dgn erra tu orang pandang sbb sure cun giler duduk atas Ninja. Kalau I n hubby menonggeng atas Ninja, sure nya lah kena gelak awal2, hahhaha...

M,
Oh, bila I was talking about the price, I tak convert to M'sian ringgit sebab I was comparing dollar to dollar. Kiranya mahal lah kat M'sia sbb to buy Ninja kena fork out RM20k while kat sini cuma kena fork out $9k :-).
ER6N tu nampak less sleek dr Ninja kan but dah ke arah2 Harley ye :-).

Shiela,
hikhikhik... adalah nanti yg buat orang gelak guling2 :-)

Along,
tu lah kan, diaorang yg cari pasal main golf lah, naik ninja lah, kita gak yg kena urut..
tak larat!!!! hehehehe

ain said...

hehehe....akak boleh bygkan cam mana min dok merempit ngan hubby!!! mesti melekat lah!!!hihihi

Aliza said...

ur hubby is so cute :-) LOL

anyway, buying a bike ni memerlukan consideration byk factor, so semoga dpt membuat keputusan yg terbaik utk semua ;-P

ermm with regards to your beer batter, can sub with soda water tak? now we can find la the non-alcoholic beer, but kot la tak kuasa nak pegi specialty store, 7E tu kan melambak soda water, ehehehe

Maryam said...

salam akk...kalo confirm beli bike lepas ni best lah lagi romantik lah akk n husband...
zahra mcm mana? masih tak ada peneman tido ke ekekeke...bila her sissy nak balik ni? i pulak excited weee~

Sue @ Nenie said...

Wah...Kak Min..Emmmm...cuba bayangkan seketika aksi kak min merempit ngan the other half tuuuu....

iaaini said...

LG, dgn size your hubby, memang nak kena beli motorbike yg besar baru sesuai dgn badan dia. Nanti kalau beli yg kecik, tak boleh tunggang lak. Tak pasal2 dia lak kena angkut motor. hehehe

Tak taulah kenapa yek utk passenger seat tu dia org buat kecik benor, just sesuai utk punggung yg comel2 jek. Agaknya sebab tuh lah dia org tunjuk model yg sexy2 jek yg layak dok kat belakang. Kalau passenger sebesar I ni, layak naik lori jek. Naik beca pun tak boleh coz kesian kat tukang kayuh, tak pasal2 semput. Hahaha

Anyway, tomorrow I'm going back to my hometown in Kuantan. Yahoo! Company tutup until 22 Feb for Chinese New Year tapi I kena balik awal jugak coz anak2 sekolah & hubby kerja.

-An

SJB said...

Hahahaha, you bad..ada kah u say his tummy big hahah. Lucu lucu.

Note: you can go for joyride bila dua dua misses kat camp (*_*).

Yati-M said...

dah habis pk ke pasal bike ni.. heheh.. nanti tayang ok... dgn hero n heroin sekali la.. kena dress up habih ni hahha..

Yati-M said...
This comment has been removed by the author.
Yati Harvey said...

Salam LG,
Looks like this Valentine's Day, the topic is not chocolates but motor bikes...hehehe!

lemongrass said...

Kak Ain,
melekat tu memang melekat tapinya, tangan tak sampai nak peluk habis..spare tyres besar sgt, wakakaka....

Aliza,
I slalu buat pakai soda water aje pun but semlm we all ada stock non alcoholic beer, tu yg guna :-). Taste wise a bit different lah but soda water still sedap jugak :-).

Maryam,
rasanya kan memang takde masa kot nak romantik2 atas bike tu, sob sob... :-).
Zahra tu 1 mlm aje kakaknya pergi camping, tp mcm bermalam2 kena tidur sorang, hehehe

Sue,
hikhikhik... buat gelak aje kan :-)

An,
tu lah, klu beli moto kecik, memang pancit lah tayar moto tu,hehehe.
Tu lah susah sikit kalau I nak naik Ninja tu sbb kecik aje seat dia kan. Memang saje je dia tak nak bagi orang2 yg bontot besar membonceng :-).
Have fun and take care at your kampung!

SJB,
memang tummy dia big, hehehe...

Yati,
Next week kot dia akan decide nak beli bike apa. But malu weh nak tayang gambar we all atas bike tu, takut kena gelak, hahahha

Kak Yati,
the topic might probably be..
Ninja..Not Ninja..Ninja...Not Ninja
hahahaha....

Ayu said...

ppeeeewwwiiiiittttt!!!!! hhehehehehehe....