Saturday, 8 August 2009

Sabtu lepas I was home alone looking after the sick Little Misses kan, but today since The Little Misses dah sihat (syukran ya Allah), I pun pasang lah gear 5 pergi bershoppingggggg!!!!!! Seronok ssangat2, hehehe. The Other Half took The Little Misses painting and I took myself off shopping :-). I saw on TV kata Rivers ada sale women joggers-style shoes for 4 days for $18 each. I’ve got quite a few joggers already but biasalah kan, bila dia sebut sale, nak tak nak, mesti nak intai2 jenguk jugak kan, hehehe.. And I like Rivers shoes because they are a bit funky. So, since we were going to Morley, I pun terus lah zoom to its clearance store. Hajat hati nak beli joggers, but I ended up buying a pair of jogger, a pair of croc type sandals for Miss 10 and….

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

DSCF6709

A pair of knee-high boots!!!!!! Yeay, finally ada jugak I knee-igh boots ni :-). ( But to tell you the truth, I tak tau whether boots ni memang knee-high or I aje yang pendek so tu yang sampai ke my knees tu, wahahahaha). I pun tadi menggayakan the boots infront of The Little Misses. They said, “You look beautiful Mummy!” Best betul ada anak2 yang memang kaki bodek ni kan ;-).

Yang gelaknya, I tak cuba the boots betul2 tadi kat kedai sebab tak boleh nak zip up sebab pakai jeans. Tak kan lah nak singsing jeans tu naik sampai atas kat depan2 orang semata2 nak zip kan the boots, takde kerja I nak buat macam tu, hehehe. So, bila balik tadi, baru lah I terperasan yang the boots are quite slim. I ni dah lah memang keturunan betis and peha Jawa so memang ada kemungkinan besar tak muat aje nak di zip, hehehehe… Bila I tengah nak try zip the boots up tadi, sambil me’nery’, sambil doa banyak2 supaya tak terkoyak zip tu and muatlah I nak sumbat my betis in the boots ;-). Punyalah melonjak gembira I bila berjaya menzip kan the boots right up to the end without any hassle at all, hahahahaha….. Then I said to The Other Half, “Tak lah gemuk sangat my betis ni ye!” He just said, “I’ve said that to you so many times before, yet you wouldn’t believe me.” :-)))).

Sape yang terberkenan kat my boots, angkat tangan! hehehehehehe…..

30 comments:

~KB~ said...

Mynn...
Am the 1st? hehehe... anyway, sedang ku angkat kedua-dua tanganku! satu lg... sungguh slim betis mu itew!!!
~U know who I am~

lemongrass said...

KB,
wahahahaha....best kan ada boots ni ;-). One day bila I dah expert pakai boots, I'll buy the stiletto heels boots ye,hehehe.... It's the angle Dear that makes my betis looked so selim, hahahaha...

Nadia Dzai said...

hot2

kih kih, i pon kalau pakai boot mesti tak boleh pakai jeans! ;p kene tuka legging punyeee. tidak ku muat!

tp i prefer stiletto, tp tak practical! ;p menahan sakit je kalau jejauh ;p

mmg pon tak gemok laaaaa!! ;p kalau ni kategori gemok, i nie ape plak yeee ;p tidak!

lemongrass said...

Nadia,
thank you thank you, hehehe. I kena tunggu dah terer pakai boots ni baru lah boleh beli stiletto. I takut terpeleot aje kaki comel I tu klu pakai stiletto, hehehe....

sheri said...

waaa..jeles2, tapi kalau i beli boots i tak sanggup la nak pakai ada heels (accident prone, takut terpeleot) jadi i mungkin kalau beli boots beli yg takde heel, ala2 phua chu kang (but not yellow). lepas ni sure bergaya la u dgn ur boots.. hehehe

should have worn it masa gi concert harituh laaa

frida said...

saya! saya! saya terberkenan! [melonjak siap]...

tunfrida

azah said...

chewah..bergaya sakan min nih...nnt jalan elok2 ya, penuh vogue gitu..hehe....

petunia merah jambu said...

saya............. sbb menag susah nak carik boot utk kakipeha besau ni!! sexy kak!

Rahmath said...

Hi Mynn,
Woman, that boots looks so sexy, I jealous tau! And betis you nampak slim jer...Tengah sale kar Perth ker s'krang ?
Enjoy sakan ler..

QueenJah said...

wah...pinjam wat raya boleh? heee

Sue said...

hi Kak LG..selalu jugak baca blog akak ni..i duduk Adelaide tau..hehe..memang la tak best kat adelaide ni kan..hehe.Boots akak tu memanglah mengamcamnye..what a super cool mummy you are!!

lemongrass said...

Sheri,
tu yang I beli boots with heels bagak abis so I tak terpeleot,hehe. Klu I beli yg dgn stiletto heels, mmng tak jalan lah I :-). How are you btw?

Frida,
girls and shoes, memang tak boleh dipisahkan ;-P

Kak Azah,
sekali sekala nak merasa jadi muda balik, hahaha

PinkPetunia,
tu lah kan, nasib baik lah muat betis cempedak I ni masuk dlm boots tu, hehehe

Rahmath,
so sexy ye? thank you, thank you, hehehe... End of winter skrg ni so boots kiranya dah out of season lah, tu yg ada sale tu :-).

AuntieJah,
Nak pakai dgn kebaya ke? Boleh aje, hehehe

Sue,
Hi there. We used to live in Adelaide as well, memang tersangatlah quiet nya, hehehe. Perth pun quiet jugak. You have to go to Sydney or Melbourne baru happening :-).

CikMin said...

cikmin dah ada satu...kunun beli masa nak jejalan kt oebrsea kan..aleh2 sampai sana..ku belasah pakai sandal jek..loteh..nak jejalan gan boots...hehehe...ada hati nak wat boots tu give away ke...hahahaha...

Flower said...

Wah cantik boots you. You beli kat rivers ye. I dah lama tak ke 'Sungai' beli barang2 dia. Selalunye kalau ke Mandurah mesti singgah sana. Kena rajin belek2. I suka beli utk my anak2 kasut.

You nak tau tak? I think time round I beli 3 pasang boots. All knee high, 1 riding boots, 1 slouchy boots and one with kitten heels boots. Tgh tunggu my kitten heels belum sampai. Harap2 cepatlah sampai sbb I nak pakai ngan dress before temp naik panas balik.

lemongrass said...

CikMin,
boots ni mmng pakai utk bergaya aje, bukan utk jalan jauh2,hehehe...

Nora,
Rivers ni memang kena rajin belek baru boleh jumpa yg berkenan di hati :-). You nak pakai yr kitten heels boots pergi mana? Sure masa pakai tu we feel seksi gilerr kan, hehehe

KKPL said...

Sweet!!!! Just what I want;)))

Anawahid said...

kita!!!,,kita!!!,, berkenan ngan boots ireng tuh!!!.. cun sehhhh!!!...sambil pakai sambil wat keselamatan tuk pulun anjing n orang gila pon oke kan!!.... hehehehehe

lelayong said...

Saya!! saya!!...dah angkat ni, nampak tak, makkkkkkkkk nak ugekkkkk...class gitew..

3E said...

Kak LG...u mmg kecik la, so mmg patut la betis u slim....I berkenan gak dgn boot tu, tapi tak tahu bila nak pakai kalau beli....anyway, posing boot u tu ala2 model gitu....i like....

Kakda tartlets n cookies said...

I pun berkenan juga. kat sini mahal tu.

lemongrass said...

Yat Maria,
Memang sweet kan, tu yg I pun terus terpikat :-).

Ana,
wekekeke...Bukan setakat anjing n orang giler aje, mat bangla n mat myanmar pun tak berani nak dekat, hehehe

Lela,
Siap angkat dua2 tangan lagi tu yg Akak nampak, hehehe

3E,
Itu lah yg I terperasan jadi model kjap bila pakai boots tu, hahaha... Tapi kjap aje lah ;-)

Kakda,
Hari tu tgh sale 50% off boots, so I pun rembat lah terus tanpa fikir banyak2 :-)

FazidElias said...

tak cukup tangan, kaki pun saya angkat nie...ahahahah...cantik la kak...

saya pun selalu nakkk pakai high boots...tapi tak berani sebab kaki ku besar ahahahha... lepas tu hubby pun dah bantai gelak bila kite menyampaikan hasrat utk membeli boot, dia kata macam cina sayur laaa....terus cancel :(

gee carmen said...

pergghhh.. u look sexy larrr pakai boot cam ni!!! kalo gee kan, gee rasa x leh gak boot tu nk zip! betis gee berisi!!! huaaaaaaaaaaaaaaa:(

lemongrass said...

Fazid,
hahahaha...lawak lah yr hubby, ada ke dia kata mcm nyonya jual sayur. Nyonya jual sayur pakai boots Phua Chu Kang tu, bukan boots seksi kaler hitam mcm ni, hehehe..

Gee,
psst..that's what my hubby ckp kat I when he saw me in the boots, hehehe...

moon said...

Fewetttt!!

Cik moon ingatkan akak angelina jolie tadi.....

lemongrass said...

Cik Moon,
wakakakakakaka... Angelina Jolie tgh tunggu Brad Pitt ;-P

Ayu said...

uuuiikkksssss...cunnya kasut tu.ayu pun nak gak la!!! takkan k.ana n lela je yg angkat tgn.mana aci!!!

kak....ayu t'gelak besar bila baca statement akak psl best dpt ank yg kaki bodek tu.hehehe...ainnur rajin memuji.tp tak tau la ikhlas ke tak since dia baru 3tahun.pape ibu dia ttp rasa bangga klu dia puji n makan masakan ibu dia dgn seleranya.hehehe....

Ms AiReEn MoHd said...

wowwwwww sgt chantek tu kakak...adakah tu kaki kamu...wowwwwwwwww lagik sekali....angkat kaki ngan tanganpasal berkenan....kang aku nak pakai tak muat...pasal betis mcm gajah sudahhhh

Sally said...

wah kita sangat suka akan boot ni..grrr dah lam ngidam tapi kaki jenis yang payah nak sesuai dgn size kasut cm gini..huhu..jelesnya:p

lemongrass said...

Ayu,
ehh semua boleh angkat tangan tapi mmng tak kan I bagi lah boots ni kat you all, hehehehe... Ainnur tu mengasah bakat membodek dari skrng tu, hahaha...

Eryn,
itu memang sesungguhnya kakiku, ala2 bunting padi giteww, wehehehe.....

Sally,
tu lah, I pun dah lama sgt ngidam nak pakai boots mcm ni,m first time seumur hidup I ada boots ni you, hehehee