Wednesday, 28 January 2009

Since ramai yang meleleh air liur tengok the strawberry pavlova yang I buat the other day and a few wants the recipe, I'll make it again this weekend with a step by step instruction bergambar on how to do it, just for you guys ;-). See what whipped cream and strawberries can do to a sempoi cake? They can make the cake look extra delicious and posh :-). But tak kesian ke kat I ni wahai kawan2 semua, kalau I buat pavlova this weekend, it means I kenalah makan the pavlova tu kan, which leads to an increase in the lemak2 di badan I ni kan..... Camner nak diet macam ni wei, hehehehe....... But Miss 9 and the other half are so happy bila I told them yang I'll be making pav again this wknd, dah start drooling pun tu, wahkahkahkah...... Diaorang tengah decide nak letak buah apa on top of the pavlova. They can't decide on a fruit that both of them will like. Dua2 tak nak kiwi fruit nor banana, the other half suka letak passionfruit but Miss 9 doesn't like it. So maybe I'll put mangoes and strawberries kot, yummy tak agaknya? Pavlova ni will go well with soft fruit so apa2 soft fruit yang u nak letak and kena kat tekak, boleh aje...... Red dragon fruit pavlova sure akan nampak mengancam abis kan. The other half terus buat muka 'ugh' to me when I told him about dragon fruit pavlova, hahahaha.....


So, before I buat tayangan perdana this weekend, layan lah dulu gambar our dinner tonite ye. Subway ada meatballs sandwich in their menu, my 'restoran' pun ada gak but simplified version nya lah....


Open-faced meatball sandwich with hash browns. Mummy malas buat salad so makan dengan tomatoes n cucumbers aje lah......

11 comments:

CikMin said...

mmg meleh tgk pavlova u tu LG...tp time u posting tu..i xmo mai la...hihihi..di-et la!

lemongrass said...

CikMin,
hehehe...Takpe u tengok aje ye pavlova I, tak yah buat, hikhik. Camner progress?

mica@tetty said...

i pon baru nk tanya resepi pavlova tu...sangat cantek

Mat Gebu said...

Ohhh Tidakkk...Tolonggg!!, kenapa dikau goda ku dengan benda2 makan..ishhhh tensennnnyaaa!!!!

anawahid said...

kak LG roti bijan hitam mu itewww ngencesssss lerrrr... njalok sitikkkkkkkkk...

lemongrass said...

Hi Mama Mica,
Tunggu ye weekend ni :-).

CikMat,
Macam lah blog Cik Mat tu tak menggoda, kihkihkih....Kalau sy masuk blog Cik Mat, mesti ngences, wahahaha

Ana,
tukang roti pun njalok roti wong lain ek? Kahkahkah

ain said...

LG..seronoknya dengar you nak post in recipee povlova. Akak nak try gak nanti..x kira le gemuk ke tak..hihi

mieoney said...

klu bukak blog akak nie mesti terliur ngan makanan itu..sib lah tak pose..huhu
wpun simple mknan mesti nmpk menarik.. :)
owh btw pavlov tu mcm meringue ke?

lemongrass said...

Kak Ain,
hahaha, sama2 lah kita menambah kan lemak ye ;-).

Mimie,
pavlova tu mmng meringue tp softer inside dia. Tu yg Akak kata sempoi sgt2 nak buat nya tu, hehehe

mieoney said...

tak sabar menunggu tutorialnye..hehe

lemongrass said...

mimie,
wahkahkahkah, klu dpt rasa after tutorial tu, lagilah best nya kan :-)