Saturday, 24 January 2009

Jom, sape nak lawan dengan I, Gunung Kain sape yang paling tinggi! I punya ni pun kiranya tak tinggi sangat lah sebab hari ni tak basuh baju so ada lagi 2 longgok kain yang kena lipat esok ni. Selalunya we all cuma mula lipat baju bila dah ada 2 longgok kain tinggi menggunung macam ni. And baru hari tu lipat baju so tu yang tak banyak sangat (hari tu tu actually last weekend, hahaha). And also, dah beberapa hari asik menyelongkar Gunung Kain ni aje cari baju so tu yg dah surut sikit....


Ok lah, I better angkat montot dari depan PC ni, kalau tak, sampai esok lah tak terlipat2 kain tu. And I'm going to watch Ocean Thirteen while I'm folding. Adalah gak nak hilangkan boredom melipat kain ni. Kalau tak tengok movie, mau tersengguk sengguk melipat kain tu. Cepat lah wahai all the inventors out there, cepatlah invent mesin lipat kain...... :-).

19 comments:

Jiya said...

tak leh lawan akak nyer gunung kain.. kiter takat bukit kain jek. kikiki! tp mmg malas la nak melipat kain ni. kkdg sampai 2,3 kali basuhan baru nak melipat sbb nak cecah gunung. Huhuhu! Memang malas nak melipatttt!! arrrgghh!! tensen! kak.. tolon lipatkan kain kiter skalik.. kakakaka!

katak_78 said...

aaaaaa....tak tinggi lagi.....hehehe..katak_ayu punya maid sudah balik indon...so from now on i have to fold them myself...aaaaaa...sungguh tak suka!! nanti katak_ayu publish bakul kain katak_ayu..kita tgk saper yg lagi tinggi...ahahahaha

mummyalyssa said...

opss..bole thn la tinggi gunung kain akak tu..kite pun sama la suke kumpul kain tiap ujung minggu baru lipat..biasela da pnt hari2 kat opis time cuti la br free..huhuhu nasib baru satu je anak ni..

anawahid said...

kak LG, mmg x terlawan ngan ana nyer kain yg lum lipat...akak nyer sikit tuh... ekekeke ana nyer menggunung atas katil x berlipat.. ni ader yg dh kering tgh hari td.. mkin double triple gunung...dh cabut pg ngelengerr nang melako... kak tulun lipat leh x kak..basuh rajin la pasal mesin yg basuh...

lemongrass said...

Jiya,
2-3 kali basuhan tu dah kira bagus lah,hahaha. Akak ni mmng tunggu seminggu dua nya basuhan baru lipat kain, malas gilersssss......

Katak_Ayu,
wa manyak simpati la sama kamu sbb maid sudah balik Indon :-). Jom ramai2 ambil gmbr longgokan kain, wahahahaha... Memang lah satu gang malas sgt2 lipat kain ni!

MummyAlyssa,
Itu belum mula skolah lagi.Once anak2 dah start skolah, lagilah tinggi menggunung kain2 tu,hehehe...Lagilah malasnya nak melipat :(

lemongrass said...

Ana,
Nasib baik lah katil ekau tu takde sape nak tumpang tidur ye, klu tak, sure berselimut n bergelumang dgn kain, hehehe. Suruh lah laki jowo mu nolong lipat, wahahaha...I dah suruh laki Mat Saleh I tadi nolong lipat :-)

Mat Gebu said...

Kalau yg nie, i sanggup potong rumput kat rumah u, dari suruh lipat kain...tak sukaa...tak sukaa...tak sukaa!!!!!.....

nj said...

LG
alamak...geram nye tengok baju tak lipat...norma pelik sikit...suka sidai baju, lipat baju dan gosok baju...it is a teraphy of patience and concentration :)
kalau melipat...selagi Tshirt atau kain atau baju tak sama nipis dan tajam kat setiap bucu...I'll redo till it's perfect...
kalau sidai baju...sanggup asingkan jenis dan saiz...baru sidai heheheeee...

lemongrass said...

Cik Mat,
rasanya Hubby I pun lagi suka potong rumput dr lipat kain, hehehehe.Tp kdg2 bila dah tinggi sgt 'gunung' tu,dia terpaksalah tolong gak I lipat :-).

Norma,
best nya klu u duduk sebelah rumah I.Bila I nyampah nak lipat kain, boleh jemput u dtg rumah, pastu I masak lah yg best2 utk u, hehehhe

Jamie said...

Salam k.LG
Saya pun boleh join akak.. tapi rasenya saya menang lagi sbb gunung baju dah hampir penuh sofa three seater.. bila lah nak dtg seru rajin nie.. baju bertambah banyak sbb anak demam dan muntah2 jer tak berenti...:)

Rhapsody said...

haha..same geng le nih.mine dah one week duk bertapa atas katil tuh nak jadi gunung ganang dah. cuti lama ni mcam la dapat fold suma tapi hampeh jugak..dasar la malas lipat kain.

Aymy with love said...

hahaha... sepesen la kite... kalo mesin lipat kain dah jual, mahal pun sanggup beli... wakaka.. dasar pemalas tull daku ini...

lemongrass said...

Jamie,
dah kain kat atas sofa, u all 1 family kena duduk tmpat lain lah ye,hehehehe...Klu kita kena basuh baju pakai tangan, baru lah agaknya rajin nak melipat kot ;-).

Jue,
agaknya semua mak2 blogger ni mmng malas lipat kain kot,hehehe...

Aymy,
I nak start 1 tag baru lah suruh orang tayang longgokan kain kat rumah masing2, hehehe... Sure best kan tag ni, mesti kena gelak ramai2

mother of two said...

hehhehe.. tinggi tul gunung kain akak tu... tp we all hantar kat laundry jer... :)

CikMin said...

xleh lawan cikmin punyer bakul kain...3kali ganda besar bakul tu dari u punyer..ada 2 bijik...so..bayangkan betapa byknyer isi kt dlm tu...

hanieliza said...

salam..
kakliza pun kain bukan tinggi gunung jer..penuh rumah dah ni..
cukup malas nak lipat kain..tapi apakan daya..tarak olang mau tolong..

tapi bab masak berkoyan2 pn tak per lagi...
hehhehehe...

lemongrass said...

Shiela,
wahhh, tak aci lah antar laundry, hehehe. Mcm tu memang tak kan ada gunung lah kat rumah u ye ;-).

Hahaha CikMin,
Itu berapa minggu nya kain basuhan tak lipat? I paling awal lipat, seminggu nya basuhan, hehehe...

Kak Liza,
Hahaha... klu ada orang dtg rumah sy masa kain sy melambak2 tak lipat, sy sorok kan dlm bedroom sy so orang tak nmpk lah. Kak Liza sorok kan kat mana? ;-)

hanieliza said...

hahahhaha..
samalah..akak pun akan sorok juga tai dalam bilik anak2....

lemongrass said...

Kak Liza,
Kantoi, hahahaha