Thursday, 15 January 2009

Hari ni betul2 panas cos it got up to 39.7 C tengah hari tadi but esok prediction kata lagi lah panas nya, more than 40 C. So, memang akan stay indoors lah esok ni until after dinner baru berani keluar rumah. Bersyukur sangat2 rumah ni ada aircond, hehehehe.......


We took the Little Misses to the playground after dinner tadi sebab kesian pulak kat diaorang satu hari suntuk cooped up in the house. Around 7 o'clock tadi baru lah redup sikit and nyaman sikit nak keluar bersiar2. Hopefully, bila dah penat main2 kat playground tu, malam ni tidur nyenyak lah sikit the Little Misses. Ramai jugak families yang berpicnic kat tepi sungai near the playground tu. Seronok tengok people enjoying themselves outdoors. But biasalah we all, the Little Misses berlari2 kat playground, we all duk borak2 kat tepi aje :-). The Little Misses berpeluh2, we all peluh setitik pun tak tumpah, hahahahaha. Towards the end tu barulah we all join diaorang main sama......


So, layan gambar the Little Misses at the playground and also our dinner tonite. Sebab panas sangat, semua tak nak makan berat2 so I just cooked some sausages with sauteed potatoes and steamed carrots.

2 cheeky monkeys sitting on a tree....... :-)



2 cheeky monkeys swinging on a tree.........

3 cheeky monkeys as happy as can be.......

Daddy jadi one of the kids again. As long as tak patah benda tu tak kisah lah kan, hehehehe.
Cantik kan the scenery with the river in the background, nampak macam tenang and peaceful aje :-).

And our dinner.....

7 comments:

Rafizah Nordin said...

gitu2 aje tapi nampak menyelerakan...tp klu sy mkn sure tgh2 malam meradak dapo cari makanan lain, heeee

miSs inTerpReted said...

oh my....that looks yummy!!! how do you make the potatoes tu?? macam lazazedan jer nampak.

lemongrass said...

Fiza,
u rajin dr I tu yg tgh mlm tak kisah masuk dapur,hehehe. I ni malas so klu lapar tgh mlm pun I buat tak tau aje, hahahaha...

Hi Miss Interpreted,
I sauteed onions in butter n olive oil sampai agak layu, then add the sliced potatoes and sauteed again sampai masak. I campur spinach sikit tu yg ada kaler hijau :-). Then squirt tomato sauce on it, tabur grated cheese pastu grill sampai cheese tu melted. Kat rumah ni, klu ada cheese, laju aje semua makan, hehehehe

IdzaRis said...

wow..bestnya!!!

lemongrass said...

Hi IdzaRis,
Yang mana yang best? :-)

miSs inTerpReted said...

ooohh...thanks so much. esok i nak try buat lah.

lemongrass said...

Hi miSs inTerpReted,
Cubalah and let me know klu u like the taste :-).