Tuesday, 6 January 2009

Eeehhhhhh, geram betul lah kat someone in this house who shall remained nameless! Thanks to that person, we have used up our 25Gigabyte/ month allowance of our internet usage. So, now we've been slowed down to 64 kbyte/second which is sooooooo S.........L...........O..........W. We can still use the net but kalau nak download pictures memang slow tahap siput lah! Terasa macam we've gone back to zaman dial-up connection dolu2 aje. Dah 3 hari slow macam siput ni!


This person claimed that he's signed up for an ABC business vodcast not realising that it would download 52 episodes at 200 MBytes/ episode. Hmmmm, ABC stands for what I wonder? Should I believe him you think? ;-), hehehehe. And since there's only one male in this household, you can guess who the culprit is! Yes Dear, you know who you are!


Yang membuat lagilah tension nya, I tak boleh lah nak blog surfing skrg ni sebab all the blogs yang ada banyak gambar will take ages to be downloaded. Basically boleh sempat makan, mandi and whatever not lah dulu before the blogs will finish downloading! Mana lah tak gerammm tahap gaban kan! Pastu yang buat lagilah geramnya, I have to bear with this very slow connection for another 4 more days. Even the Little Misses pun dah mula komplen sebab they can't play with a lot of net games sebab lambat sgt nak download.

AAAGGGGGHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!! (Monster Mummy tengah mengamuk :-) ).


So, anyway, another inspection has come and gone so bolehlah nak relax2 sikit sekarang. I did take some photos of the house pagi tadi masa tengah kemas giler but tak sanggup pulak nak ambil gambar the house at present sebab memang tengah bersepah, hehehehe. So, I'll just show the pre photos aje lah ye. (Which will take ages to be uploaded! So, I think I might as well gi masuk dapur dulu tengok nak masak apa for dinner malam ni.)


My dapur yang comel and 'tidy' just for the inspection :-).

Our dining room with the mismatched chairs :-). Kalau lepas the Little Misses makan, the red rug tu pun kenyang gak makan all the things that they dropped on the floor especially Miss 5.

This is our small lounge room which is not big enough for our Wii session. So, bila nak main Wii, kenalah tolak the sofas and the coffee table back a bit.


Barulah boleh nampak all our plants clearly from the dining room after the sliding door has been windexed and wiped clean. 3 bulan sekali baru cuci all the windows, punyalah tak larat nak buat selalu, hehehehe

13 comments:

Rafizah Nordin said...

alalaaa cantiknya umah akak...bersih je...umah sy pun klu ada org nak dtg baru bersih berkilat.klu tak...selerak!tak laratlah...sy kemas belakang depa buat sepah depan.sy kemas depan,depe buat sepah dlm bilik.mampus haku!!!selalu gak jd 'lion' tp 'anak2 lion' ni dah tak makan saman huhuhu

Heavenly Gift said...

Dear Mynn,

I have been having the same problem with my internet connection. It's so painfully slow.

Orang buat spring cleaning you all buat summer cleaning

nj said...

alaaa....sukanya tengok pokok-pokok herbs tu!!!
norma punya sekejap hidup sekejap mati...pokok kunyit dah tinggal tunggul aje...daun sop/saderi dah tak nampak langsung kat dalam pasu...harapkan serai dan pandan je yang ala ala survuve gitu!...

lemongrass said...

Fiza,
tu yg berani tayang bila dah bersih aje,hehehe. Klu tgh malas nak mengemas, mmng berselerak merata2 sampai mmng tahap kritikal kdg2 tu!

Hi Salina,
knapa yr internet connection slow? U terlebih guna too? It is very painful kan, rasa nak shake the pc aje! We all every season kena buat major cleaning for the inspection, hahaha.

Hi NJ,
Pokok we all ni sbb tgh summer tu yg hidup beria2, cuba nanti masa winter, togel aje semua!

azah said...

Oklah tu..simple je rumah..kalau my house sarat dgn brg2, kalau dah sepah tu mcm tongkang pecah rupanya..minggu lepas ada kakak ipar sepupu dtg..bawa mkn kedai je, tp dia nak tgk gak rumah so..kemas tahan nenek gaban, mcm nak patah pinggang..hehe..nasib diorg dok hotel..kalau tak..tension...
I pun sgt slow..dulu nak masuk gambar kejab je..sekarang punyalah lama..memang kalau buka blog yg byk gambar sgt2 slow..

moon said...

cik lemon,

cantik lah rumah....moon suka kat dining room tu sebab nampak garden kat luar.....dapur pun best ada tingkap besar...my dapur buka tingkap nampak cik mesin kain sajor huhu.....

QiStinA's said...

LG...bersihnye rumah... kemas je... kan best kan once kite dah kemas benda tu semua stay cam tu je kan sampai bile2...he..he...

lemongrass said...

Azah,
sbb rumah sewa kan, tak boleh lah beli and sumbat rumah ni dgn segala mcm barang sbb nanti masa nak pindah, teramatlah susahnya nak mengangkut segala benda. Ini pun rasa dah penuh gak rumah ni,hehehe.

Hi Moon,
tu yg best aje masa mkn kat dining room sbb kdg2 nmpk lah burung2 hinggap kat pokok2 tu, cam tgh berpicnic aje,hehehe.

Moi,
tu gmbr semlm, klu I ambil gmbr hari ni,mmng jauh panggang dr api,hehehe. Camner lah nak stay kemas aje kan dgn budak berdua tu!

Azita said...

hai LG, dah abis inspection tentu dah lega,kan? rumah simple ni mmg senang nak jaga. cam saya gak. hubby x suka berserabut. tu yg w'pun rumah besar tapi cuma ada set sofa dan dining table je kat luar tu...hehe.so besar ruang utk anak berlari2....

lemongrass said...

Azita,
We all pun x suka berserabut tp masih bnyk jugak perabut, x tau lah mcm mana boleh dtg bnyk2 tu, hehehe.

~PakKaramu~ said...

Rumah ini kelihatan aman,kemas

lemongrass said...

Hi PakKaramu,
Thanks :-)

ibu,mommy,mom... said...

I love your house,so cosy lg