Monday, 12 January 2009

Pagi tadi pergi library with the Little Misses and got some novels for me. So bila dah ada buku depan mata, kerja lain semua terbengkalai lah buat sementara waktu :-). Nasib baik lah the other half dah tau perangai bini dia so he doesn't mind kalau the household chores di postpone seketika or sehari dua. As long as rumah tak macam tongkang pecah, clean clothes ada lagi and perut semua berisi at the right time, dia ok aje, hehehehe. Clean clothes tu memang sentiasa ada but berlipat ke tak tu lain cerita lah kan. Bukannya susah kan nak mencari baju dalam longgokan kain yang menimbun tu, hahahahaha.........


So, dinner malam ni pun I suruh my 'best friend' kat dapur, Encik Leggo, yang tolong masak. Bila ada my best friend ni, senang aje hidup rasanya. But biasalah kan with me, walaupun my 'best friend' tu dah siap bagi resipi but pandai2 aje I tokok tambah so tak lah nampak sangat malas nya I ni, hehehehe.


Tengok tu, kat jar kata 'just add pasta' but I pergi mandai2 tambah meatballs yang I buat tengah hari tadi. Sila baca betul2, meatballs yang I made myself! :-). We are meat eaters so bila takde meat in our meals macam rasa tak best pulaknya. Yang best nya dengan Encik Leggo ni, dia sikit pun tak jeles kalau I tukar2 perisa. Macam2 flavour pulak tu :P.


Yang ini pulak bila dah campur cooked pasta and meatballs and the sauce and tabur dengan grated cheese and dah di bakar dalam oven. Lebih kurang kan rupa dengan yang kat gambar on the jar tu. So, sesiapa yang nak impress your guests with your superbly cooked western food, make sure you ada best friend ni in your pantry. Everyone will think you are a good cook, hehehehehe...............

9 comments:

Aymy with love said...

K LG.. u ni superb tul.. baru masak dah entry yea.. best la tgk variety masakan k LG.. very inspiring.. hehhe.. aymy pun suka sgt baca novel n malas lipat kain.. wakaka.. dah tak larat tengok baru lipat.. huhuu..

lemongrass said...

Aymy,
dah abis makan baru masuk entry,hehehe.Sape lah agaknya ye yg rajin lipat kain ni? Adake orang mcm tu dlm dunia ni? Klu orang malas lipat kain rasanya berjuta2 kot termasuk lah kita berdua,hehehe

sheri said...

saya yang malas lipat.. i have an uncle kat singapore yg rajin lipat kain.. serious tak tipu!
mynn, resepi nih laa yg berkali2 made me look good in front of people who dont know the secret behind the easiness of this recipe ;p

Rafizah Nordin said...

nak angkat tangan jugak...rajin bace novel tp malas lipat kain, heeeee
tp kene jugak rajin2kan & sll sematkan dalam otak ni, "klu aku tak buat,sape nak buat?penghujungnya aku jugak yg kene buat.so sblm kain ni bertambun menggunung lebih baik lipat sikit2" heeeeee lagik!

miSs inTerpReted said...

sedapnye nampak the baked pasta!!!!

lemongrass said...

Sheri,
yg malas all the women,yg rajin pakcik u yg man,hehehe. U know what Sheri,next time I balik M'sia I nak bwk balik berjar2 Leggo's pasta bake ni,pastu mesti semua orang akak puji my cooking kan,hehehe.....

Fiza,
I hari tu mmng lama betul tak lipat kain sampai my hubby tolong lipatkan, wehehehe...

Hi MissInterpreted,
senang aje nak buat,u beli the Leggo's pasta bake then everyone will agree you are a good cook :-)

Intan Rosnitta said...

Hahaha...
I pun nak join group yg rajin baca novel & malas lipat kain!

Dulu2 suka sgt lipat kain coz suka bau kain yg baru angkat dr bwh cahaya matahari. Tapi sejak anak2 dah sekolah ni dah x rajin dah... Paling cepat pun dah angkat 2 hari baru terkial2 nak melipatnya.

:P

QiStinA's said...

ha..ha.. LG.. bagus idea recipe u nie..boleh le...cilok recipe nie.. he..he..

lemongrass said...

Intan,
Wah, best nya ramai nak join gang I ni, wahkahkah....I slalu tunggu seminggu baru lipat kain,lagilah malas nya,hehehe....

Moi,
Idea yg menampakkan betapa malas nya lah I ni kdg2, hahahaha... Tapi asalkan perut family kita kenyang n rasa pun sedap, ok lah kan :-)