Saturday, 19 April 2008

To all my blogger friends yang wished Miss 9 a happy birthday, thank you so much. The little misses had a really wonderful day with their friends eventhough 3 of Miss 9's friends didnt turn up without letting us know. Oh well, their loss! Walaupun tak ramai yg turned up, but still kecoh gak sebab all girls kan so kalah murai tengah bermesyuarat!

Both woke up early sebab tak sabar nak start the day, hehehe... Nasib baik we all buat the party pagi fr 10.30-2.30, kalau tak sian the little misses jenuh nak menunggu. But eventhough officially tamat at 2.30 but biasalahkan bila dah jumpa kawan2 n I pun jumpa kawan so borak2 sampai lepas pukul 4 baru abis guests.

Some photos of the day, bnyk lagi photos but I can't put them all up in 1 go so kenalah buat bnyk2 posts....

We took some photos with the little misses before the guests arrived. Both the dresses were made by me for raya last year and baru sekali aje pakai. Sebelum they grow out of it baiklah pakaikan selalu kan..


The first activity, decorating cupcakes. I made the cupcakes last nite, so they only had to decorate them with icing and segala mcm decorations.

Game time before lunch.

8 comments:

Azie said...

akak baju tu akak buat sndri???jahit sndri ker???? pehhh btl2 terrer ar akak ni..tau serba serbi hehehehe

lemongrass said...

ye lah azie oi, hehehe...
potong sendiri tp ikut pattern beli tu, pastu jahit sendiri, tu yg boleh seragam dua beradik, wekeke!
lepas ni akak buat tayangan dresses yg akak dah jahit ye!

CtNik said...

LG,

anak sulung u ni,sweet sgt2..geram tgk muka dia..

pandainya akak jahit bju..

lemongrass said...

hi ctnik,
jahit baju tu snng sbb dah ada paper pattern so tinggal trace aje.
My daughters both lain rupa, hehe..

CtNik said...

oo jahit ikut pattern tp kena org ada bakat jugak,kalau tak de bakat langsung kasi patternpun tak jln.ct tak berani nk try menjahit lagik..tp cantiklh dress tuh.sana kain mhl ke?

yap yg 2nd tu 100% omputih da..yg 1st ada mix muka akak

Shafidah Shamen said...

Happy birthday to your daughter..apa nama dia ehhh???

lemongrass said...

hi ctnik,
tengok kain jugaklah.for the kids i beli cotton aje all the time n slalu beli masa ada sale, borong bnyk2 sekali gus, hehehe...bila dtg mood rajin, i buat 4-5 helai sekali gus for my girls n nieces but bila malas, berbulan2 tak pegang sewing machine, hehehe....

hi fidah,
Thanks. nama dia alya hannah, nama mat saleh n melayu, hahaha..

kasihredha said...

LG/min
First time akak tengok LG..akak terus ingat my friend...Ineng(orang Bandung)

Rupa LG seiras dgn ineng...
tambah2 bila tengok gambar kat atas ni :))

Nanti kalau ada masa akak akan scan & upload gambar ineng kasi LG tengok :))