Sunday, 13 April 2008

Dapat tag homework fr mama anis hari ni. Homework dr cousin nana pun tak buat2 lagi dah ada homework baru. Kalah budak2 sekolah nya homework, hehehe....Ini kiranya buat homework under duress tau mama anis, macam budak2 sekolah kena paksa buat homework lah gitu ;-).

Sebabnya our wedding was so long ago, masatu mana lah ada digital camera lagi and the photographer was our friend aje. Ours was a low budget student wedding so memang informal sgt2 and upacara nikah and reception buat kat back garden of the other half's parents' house, hehehe...Even the food and hadiah tetamu was cooked and home made by us. Manalah nak cari catering halal and murah so terpaksalah buat semua ourselves. Cadang at first nak nikah kat masjid but at the last minute nak jadi cerita masjid ada function jugak masa tu so we had to change the venue. Dah lah bukannya banyak masjid kat Adelaide masatu, hahaha.....Then Pak Imam pulaknya arrived an hour late sebab dia sesat barat tak jumpa cari rumah my in laws, memang lah kelakar kalau teringat balik....All the guests thought I yang arrived lambat sebab they thought I had cold feet and chickened out at the last minute.

Anyway, hope Mama Anis puas hati ye with all the grainy scanned photos....Nak gelak kan boleh tapi jangan lah sampai golek2 ye, wakakaka....


Selepas selesai upacara akad nikah...

With my in laws and beloved brother yg sudi datang from Melbourne...



Upacara suap menyuap wedding kek which my MIL buat sendiri.


p/s Lupa lak nak tag kengkawan yg lain to tempek gambar kawin, hehehe.....So, sesiapa yang nama tertera di bawah ni sudi2lah buat homework ye :-)
* Azie @ Aziemas
* Fidah @ S_Shamen
* Hunny @ Hunny75

10 comments:

Dianne said...

so cute,dulu dyg pun kawin dgn mat selih,tp xde jodoh kan,anak pun sorang jer - armando.tp hubungan maseh kukuh lah.ehhe

mrssham said...

hahah...mengimbau kenangan la

lemongrass said...

oh ye ke dayang.takpelah kan dah takde jodoh but at least u still baik dgn dia and armando kenal daddy dia

lemongrass said...

wehkehkehkeh nana, homework kan! Nana nya homework nanti bila dah kemas dapur tu sikit baru lah angah tunjuk ye!

Hani said...

wah wah wahhhh... kiutnyer.... comelnyer..... patutlah mat saleh tu jatuh cinta. :D
your willis pun banyak lagi rambut. wakakakaka.
jgn mare... :P

lemongrass said...

wakakaka hani...tu yg buat hensem sgt I rasa mat saleh tu kat mata I sbb bnyk rambut...pastu kawin aje terus rambut dia hilang sikit2, sure nya sbb tak larat nak layan perangai i agaknya...kahkahkahkah

Liasari said...

kahkahkah ur last comment kelakar betuii!... btw u guys look so cute & sooo young! now i had a glimpse of u masa remaja i think ur 4 1/2 misses raut wajah dia mcm u lah...
suka selak album tgk pic lama2... pastu mulalah senyum sendiri

lemongrass said...

lia, u are one of the few yg kata miss 4 1/2 raut wajah I. Yg lain semua kata anak daddy, hehe...Btw, u should see my post tonite about the comparison. Kebetulan pulaknya kan..

hana said...

patut la anak akak cute2....anak mat saleh rupenyerr...cayalah kak! dpt jugak tgk cara mat saleh kawin... hehehe....so cute la akak masa tuh! :)

lemangcute@chah said...

lemang baru tengok your older post..

Walaupun post lama still nak comment..

Sweet sungguh!! kawin kat meja besi berwarna hijau.. garden concept..

bleh tanya..tahun bila akak kawen.. (busy body kah saya..huhuhu)