Tuesday, 15 April 2008

Malam ni tak nak cerita about dinner and food, nak tukar angin sekali sekala pula. Malam ni nak berceloteh about mixed kids particularly mine. In Perth, ramai mixed families and mixed kids around so the little misses don't really stand out that much but bila balik Malaysia, lain sikit cerita nya.

When we were living in M'sia and little miss ' a few days to 9' was a baby, setiap kali I keluar berdua saje dengan dia, a lot of people tanya, 'mana mak dia?' or ' anak mat saleh and chinese ye?' or 'ini anak siapa?'. And me being sarcastic selalunya jawab, 'mak dia shopping' or 'a'ah' or 'anak boss' because everytime I said 'I lah mak dia' or 'ini my daughter lah' no one would believe me, hahaha..... Sikit nya penat meneran nak keluarkan dia masa bersalin, people tak percaya anak I, mana lah tak geram kadang2....

Then bila little miss 4 1/2 arrived to complete the family, rupa dia lagi kuat ikut mat saleh dari ikut jawa. When we went back to M'sia for holidays, bila pergi jalan2 bertiga at the shopping malls in KL, I was automatically stamped as the Indonesian maid, looking after the 'anak2 boss', grrrrrrrrr!!!!! Probably my style of dressing didn't really help either since I was always in jeans and t-shirt aje pergi mana2, hehehe..... Lepas ni kena start kumpul an the brand stuff lah ye baru orang percaya I'm the mum ;-) .

Anyway, enough rambling, saje nak letak gambar of us as kids and the little misses when they were small so people can compare, like mummy or like daddy :-).
****************************** Daddy and the little misses ***********************



***************************** Mummy & the little misses *******************

10 comments:

Azie said...

Ishhhhh mmg len sghlh kak muka depa....mase gmbo memula tu hingat boy...muke cam bdk lelaki...dh besoooo len muka nyer...azie sokong muka daddy kekekekekeke tp adlh jugak campuran kekekekeke tp kuat gen daddy nih

Dianne said...

ehheeh lucu nyer cerita lg nih.betul ckp lg tuh,hehe

Azie said...

opssssss syilap ngan daddy ropanyer patut ar nmpk mcm boy...daddy kecik2 ekkkk :)

lemongrass said...

Azie,gmbr black&white tu gmbr we all masa kecik2 dulu lah,hehe...sama kan rupa daddy dgn anak2nya! manalah orang tak ingat I ni maid,wekekeke....

mrssham said...

hahaha..makan hati je erk.. penat melahirkan tapi di cop maid.. hehehe...

Intan Rosnitta said...

Dah 2 kali komen kat chat box tapi x kuar...huhu

meh sini, I nak komen sikit. Alya mmg acuan ur hb, mmg saling x tumpah except tang mata je. Zahra pulak mixed both of u, tapi byk gen ur hb of coz...:P

Lps ni u kena dressing cam minah salleh yg vouge kot...hihi :)

Hani said...

ahahaha this entry kelakar... mmg dah nasib kawin campur kot... especially klu hubby nya dari keturunan lain. I dulu bawa anak sulung I naik train, pun org ingat pengasuh. masa dok US, siap ada mai tanya "my japanese boss" bayar berapa sebulan. wakakakaka

anak no2 more to malay. no3 muka jepun tp ramai kata clone I... so macam mana?

I think anak no2 u tu mmg copy daddy dia. anak sulung u ada iras u... :D

lemongrass said...

nana,
tu lah penat meneran n sakit tp orang masih kata maid indon,wakaka!

intan,
Alya muka cina sbb mata sepet n kulit darker sikit but klu senyum sebijik daddy dia.Zahra ni muka mat saleh bnyk tp bila senyum mcm I,hehe

Hani,
wakakaka u pun kena pernah gak ye jadi maid? Tu yg I selalu jwb sarcastic aje,hehe...Aimee I think bnyk muka jepun lah u! At least kulit u putih lah gak tak mcm I. Tu yg orang mmng tak percaya anak2 I,kehkehkeh

Liasari said...

oopss now i tarik balik what i commented in ur previous entry. alya bila buat muka serius ada nampak iras u skit, plus she look a bit more like a malay, maybe sbb ton kulit dia kot. but zahra, bila tgk pic hubby u ms kecik nampak jelas persamaan dia tang hidung tu! ;-)... jawline dia mcm u! anyway, ur girls are sooo cute & pretty. i'd like to have one like urs...

lemongrass said...

Lia,
Tu lah, Alya skrg dah besar makin rupa ke arah cina,so bolehlah sikit mengaku anak i, hehehe....But zahra I think more to Arab or Indian, hahaha...
Yr Yaya is very cute as well :-)