Thursday, 24 April 2008

Tak boleh jadi macamni, seminggu the other half takde, 2kg berat badan I naik from over eating! Semalam dah betul2 melantak mee jawa sebab rindu yang tersangat, hari ni pun betul2 melantak dinner sebab dah lama gak tak makan. Ish, susah betul kalau hari2 melantak aje ni, hehehe.... Nasib baik dia pergi for a week only, kalau sebulan, mau tak kenal wife dia bila dia balik rumah nanti, wakakaka! Maybe I makan lebih2 dinner last nite and tonite sebab dalam hati terfikir yang entah bila lah boleh dapat peluang nak masak benda2 ni lagi so better pulun puas2 sebelum menyesal, teruk kan! Kenalah I start my daily exercise again. But I'm lucky, sebab my badan cepat aje turun if I control my food intake and exercise 30 mins a day so I'm not that worried yet about my weight ni ;-) . Whatever it is, I have to make sure my weight is really down sebelum balik M'sia for the holidays sebab bila kat M'sia, memang semua kalau boleh nak makan and nak rasa, takde control2 nya!


Tonite's dinner yang I melantak sakan was a mixture of soto and mee hoon sup. The soup base was beef soup but I makan dengan mee hoon, nasi impit, tauge, tahu goreng, daun sup n ketumbar, kacang goreng, bawang goreng and last but not least sambal kicap. So, nak kata mee hoon sup, mana ada mee hoon sup makan dgn kacang kan. Nak kata soto, soto selalunya guna sup ayam. Tak kisah lah nak panggil apa pun, the main thing, it was really delicious to me.


4 comments:

Mommy Lily said...

wow very nice masakan. 2 hari ni mesti enjoy makan je bertambah2 kan..tkpe la LG masa berselera makan ni la nk mkn puas2 kan...nanti2 aje diet tu...kehkeh (mcm mami ni la body builder)

ajarla misses tu makan2 mcm ni, nk ke they all...? hihi.

i pon feveret ni soto nasi impit...kacang mesti lebih...

Mommy Lily said...

proud that you still ingat makanan2 melayu walaupun dah 14 thn merantau...

mana boleh lupa kan makanan melayu ni marvelessss

lemongrass said...

hi mommy lily,
mlm tadi I bagi bebudak mkn sup n nasi impit,diaorang makan but tak beria, hahaha....
mmng klu mkn soto nasi impit, kcg goreng mesti kena ada bnyk, baru best!
My hubby yang akan mintak nasi dulu klu I dah seminggu tak masak nasi, so kira mmng lah beruntung I dpt hubby yg suka mknn melayu ni :-)

mrssham said...

wah..layout baru..hehehehe... kalo nak balik bercuti jgn lupa kasitau.. hahaha.. 2 minggu sebelum