Wednesday, 15 May 2013

Up close and personal with the birds

When we were in Msia, we went to a few places we’ve never been before.

We went to Bird Park (we’ve only been there once when Miss 14 was only 1+ years old.) so memang dah lama sgt2 lah.

We went to Aquaria which we’ve also been to once before about 4+ years ago kot.

We went to Pusat Sains Negara which we’ve never been to.

The girls really enjoyed spending time at these places.

Memang berbaloi lah pergi.

At least diaorang tau yang kat KL tu bukan setakat ada Petrosains aje and bukan setakat ada shopping malls aje, hahahahaha….

So, layan lah ye a few photos I took at these places.

And guess what?

We were the typical Mat Saleh tourists that day.

We walked all the way from our hotel to the Bird Park and walked back!

Memang we did a lot of walking that day!

IMG_4839

IMG_4845

Nearly nak sesat but nasib baik tak sesat.

The girls were really good walaupun kena jalan jauh, tak komplen penat langsung.

They were so happy kat Bird Park tu sebab dapat bagi makan ikan, dapat bagi makan burung, dapat bergambar dgn burung.

Kalau dah namanya pergi taman burung, kenalah ambik gambar dgn burung kan.

IMG_4884

IMG_4898

IMG_4854

Dua2 perasan hensem tu yang sampai nak berlaga kepala Smile with tongue out.

IMG_4857

IMG_4942

IMG_4952

IMG_4970

I cant remember the name of this birds but they are really pretty with their shocking orange colour.

IMG_5006

IMG_5009

IMG_5011

IMG_5034

Burung ni pun cantik with the gorgeous blue tapi sangat lah evil rupanya with the red eyes kan.

IMG_4967

IMG_4921

Kat Msia pun ada rainbow lorikeet ni. Cantik tapi pencuri buah anggur! hahahaha.IMG_4908

Dah puas bagi makan kat burung, bagi makan kat ikan pulak.

IMG_5037

Muka orang yang dah kepenatan sangat2 berjalan kaki tak berhenti, hehehe….

IMG_5019

Balik dari Bird Park tu, we all lepak tepi pool sampai suntanned habis Smile.

16 comments:

akmall said...

salam kak... maaf lah ye tanya, akak ada kakak tak? sebab muka akak sama ada iras-iras dengan bekas lecturer saya,..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Min...anak pompuan Min yg sulung tu dah lbh tggi dr MIn lar!..Cepatnya anak2 kita membsrkan...

kasihredha said...

Cantik le gambar yg berlaga kepala tu....nampak alya Dan Zahra happy Sgt kan

Mat Gebu said...

Burung yang last tu je i kenal...macam iras2 sorang awek Jawa dari Ijok yang duduk di Aussie....kenal tak?...(*___^)

penDragon said...

Oh k LG...so slim....ni yg bikin I jeles ni hahaha...I pernah pergi bird park lama dah zmn study dulu lagi dgn kwn2...pastu sampai x pergi dah!

kueh bakar said...

ingatkan chef gemuk..ahaks!

Fazlinil Irma said...

bestnya ada geng nak jalan2 pusing kl..

Unaizah said...

Dah lama teringin nak gi KL Bird Park tp masih tak berjaya pujuk Hubby. The other two places dah penah visit.

ummuaidan said...

Mmg tak jauh sangat kan dr KL sentral ke bird park kan..kalau jln2 lagi best..burung yg orange kaler tuh mmg unik kan..

babylola2u said...

kak LG, kenapa akak tak pakai jeans K-POP u tu?

Kniedaz said...

saya pun tak pernah gi Bird Park tu...you all semua nampak seronok..happy je

afid said...

mmg mcm pelancong mat salleh betul. hehehe

miSs inTerpReted said...

Miss 14 looks so tall in the picture dengan akak tu! :)

Badar The Great said...

miss 14 nmpak muka cina n she's tall then u. dah besar ur anak dara , tak lama lg leh menantu . hehehe...

JaSSNaNi said...

Kak min jalan kaki je sampai sana and sampai hotel balik? Nani x larat pyn nak jalan sikit, klu kat bird park parking sedekat pintu pagar je, sbb letih bila time balik tu.. caya lah kak min...

lemongrass said...

Akmall,
I ada kakak tp dia bukan lecturer so memang pelanduk dua serupa lah tu :-)

Atie,
memang betul tu. Skrg dah nak sama tinggi dgn bapak dia pulak :-)

Kak Kasih,
Alya n Zahra mmng happy kat tempat2 yg penuh binatang ni.

Cik Mat,
itu burung paling mahal sbb susah nak jumpa, hahahaha

Pendragon,
slim sbb jalan kaki bagai nak rak that day! hahaha.
the bird park looks similar mcm 13 years ago when I went there last cuma dah xde bnyk nyamuk, hehehe

Kueh bakar,
chef mana yg gemuk?

Irma,
sesekali jadi tourist kat Negara sendiri ni best jugak :-)

Unaizah,
I think your kids will love bird park tu. But kena pergi time bukan cuti sekolah or wknd, baru tak busy kot.

UmmuAidan,
dr hotel we all lagi dekat but jenuh jugak lah berjalan. Ambik masa about 30 mins dr hotel ke bird park tu. Panas pulak tu, hehehe

babylola,
hahaha...kalau I pakai, nanti asik kena stop orang ramai mintak sain otograf aje :-P

Kniedaz,
you should go sbb mesti your twins suka sgt2 tengok segala burung kat situ :-)

Afid,
hahaha...pelancong mat saleh aje kan yg suka jalan2 kaki kemana2 ni :-)

Miss Interpreted,
She is def taller than me tp sbb I ni pendek, so dia actually tak lah tinggi sgt2 :-)

Kak Badar,
Miss 14 memang cina habis, hahaha. makin besar ni makin ke arah cina rupa dia :-)

nani,
Ha'ah, we all jalan kaki pergi balik and also inside bird park tu lagi. Memang buat kerja giler tp malas nak tunggu teksi :-)