Friday, 10 May 2013

The cuti2 KL-part I

Alright…

Sambungan cerita cuti2 Msia lagi.

After our stay kat kampung tu and jumpa all my siblings, we went back to KL for our ‘cuti2 KL’ pulak.

My adik dropped us off at the Sungai Buloh commuter station or Stesen komuter Sungai Buloh Smile on that Monday morning.

Sepanjang2 we all cuti2 KL tu, we mostly used public transports and the hotel shuttle van.

Commuters and LRTs all the way sampai dah terer we all guna and dah basi muka we all tu kat KL Sentral!

Hari2 pergi KL Sentral utk ambik LRT or komuter.

What other stations did we go to masa kat Msia?

We were at KL Sentral, Midvalley komuter station, Kerinchi LRT station, Pasar Seni LRT station, Masjid Jamek LRT station, KLCC station, Subang Jaya komuter station and Sg Buloh komuter station.

Hahahahahaha……

My Adik sorang ni kerja dgn one suruhanjaya ni and he said kat Msia, the perception is that, kalau kamu naik public transports, it means you are not that well off.

Sangat susah nak suruh orang ‘kaya’ naik public transports.

I guess it’s different with a lot of countries yang segala macam orang dari kaya ke miskin naik public transports.

I would rather naik LRT and monorel and komuter kat Msia tu dari naik teksi yang mencekik darah tak guna meter walau terang2 kata guna meter and tak boleh haggle!

Even The Other Half and the girls pun suka naik the komuter and the LRTs, hehehe.

IMG_2397

Anywayyyy…….

While in KL, we stayed at the Best Western Premier Dua Sentral hotel.

It’s a newish hotel so semua dalam tu masih baru lagi lah.

We took the suite so the girls were so happy that they got a double bed each just for themselves and their own room.

IMG_2394

You all nak bising ke, nak tengok tv ke, tak lah kacau Mum and Dad kan Smile.

The lounge room.

IMG_2396

And as usual, The Other half checking out the bathroom, making sure everything is in order, hehehehe….

IMG_2395

Our room where we could do whatever we want without disturbing the girls Smile with tongue out, hahahahaha.

IMG_2392

The view at night time from our room.

IMG_2404

And the gym which we didn’t use sebab we were on holiday so no exercise during holidays mah!

IMG_2408

Walaupun the view is amazing tapi still tidak berjaya membuat I masuk the gym, hahaha.

IMG_2412

Cuma boleh membuatkan saya ambik gambar camhoring aje sebab cermin merata2, kahkahkah….

IMG_2410

And the infinity pool where the girls spent a lot of time at sampai kan my kakak kata Miss 14 sekarang dah sebijik rupa cina bagan sebab dah hitam legam, hahahaha….

IMG_2414

But the best bit about the hotels in Malaysia is the buffet breakfast!

Where we can eat everything without having to worry, hahahaha.

IMG_2435

IMG_2432

IMG_2406

Walaupun in Msia, she still missed her sandwiches so she made a sandwich for breakfast!

IMG_2493

While Miss 14 pulak would go straight to the cheese platter to get crackers and camembert/brie for her breakfast everyday!

IMG_2508

Ni muka budak bosan menunggu Mak Pak dia tak sudah2 makan, hahaha

IMG_2509

And Miss 9 found a friend in 2 of the waiters at the breakfast.

They were so enamoured with Miss 9 because they said she was always smiling and so polite.

Tiap2 pagi mesti akan tunggu we all datang and would say hello to Miss 9 and borak2 dengan dia, hehehe….

Masa nak balik tu, Miss 9 gave them some chocs and the waiter came up to our room when we were waiting to check out to give some fridge magnets to the girls as souvenirs.

Siap ambik gambar sekali, hehehehe…..

IMG_2520

Nasib baik dua2 waiters tu dah ada families and anak, or else risau I, hahaha Winking smile.

Ini ajelah cerita about the hotel.

7 comments:

ida said...

Alahai...do u know that my office sis really next to your hotel...if only u blog about it while u were there..confirm i g kacau u while u having ur breakfast hahaha...everyday boleh kacau....aishh rugi rugi tak dapat jumpaaaa

m.u.l.a.n said...

wowww nice hotel.. kalau dekat area klcc & my hubby boleh jalan kaki pi opis, can try next time kot.. asyik2 the same hotel hehee... but that same hotel lah kasi kita peluang jumpa kan kan kan... Alhamdulillah...

ummuaidan said...

Betul tu sis..hotels kat m'sia bolh enjoy their foods tanpa was2..tak mcm kat tpt lain..senang kan duduk kat KL sentral..naik jer lrt nak kuhulur hilir...tak pergi round2 cuti2 kat other state ker sis?

Unaizah said...

I pun suka naik LRT for its convenience (punctuality, kekerapan tinggi, no traffic jam). Tu la mentaliti org Malaysia & sebab tu jugak la tak habis-habis dgn traffic jam sana sini.

latifah suleiman said...

suka gak nek lrt..tapi yang takbest time peak hour..pg..time org gi kerja and ptg time org balik kerja..

Pagi..ok gak..bau masih segar walaupon berhimpit..

kalau ptg gak..macam2 aroma ada ;b

hehehehehe


Jemput LIKE page Vita Lovers di https://www.facebook.com/ShakleeLovers

thanks for your support <3

Chekgu Azrine said...

Sis...saya pun pun suka naik lrt..tren smua tu..sbb tak suka drive...hehe

lemongrass said...

Ida,
Lerr...ofis you kat TNB tu ke? Memang betul2 sebelah lah kan and siap ada connecting way lagi fr the hotel tu ke TNB kan. You a tak Nampak ke we all bila we all lepak2 kat tepi pool tu? :-)

Mulan,
jauh giler dr KLCC. Haritu we all naik shuttle fr hotel to KLCC, lama giler bcos of traffic jam semua.

UmmuAidan,
cuti hubby sekejap sgt, tu yg susah sikit nak pergi ronda2 other states. But memang best kan klu makan breakfast buffet kat Msia, tak payah ragu2. Semua kita bedal, hehehe

Unaizah,
betul tu. We don't have to pening kepala with traffic jam and then kalau dah kat KL Sentral tu memang senang nak pergi everywhere.

Latifah,
hehehe....we all ada gak ternaik during peak hours. Memang berhimpit2 sikit lah but luckily takde bau yg memeningkan kepala :-).

Chekgu Azrine,
I kan seriau nak drive kat Msia tu skrg, walaupun dulu masa duduk Msia I drive hari2, hehehe.
Tu yg best naik lrt and komuter :-)