Sunday, 12 May 2013

The friendly meetings

Sambung cerita2 Msia lagi ye.

Cuti balik kali ni I dapat berkesempatan jumpa a few blogger friends.

Ada yang dah a few times jumpa and ada yang baru first time jumpa.

Tapi walaupun baru first time jumpa, bila borak2, macam dah kenal lama!

Memang riuh rendah shopping mall tu, hahahaha.

First meeting, on that Monday at KLCC.

Lepas aje check in kat hotel, we all pun pergi ke KLCC.

Berjumpa lah dengan puan2 blogger ni….

IMG_4830

Dari kiri Zarin, Shidah, Rima, Sonia, Asilah and me Smile.

Kecoh San Fransisco coffee house tu!

IMG_2400

The Other Half and the girls kejap aje kat situ, pastu diaorang pergi ronda2 around that area kejap sebab bosan tunggu we all tak habis2 gelak and borak.

Bila diaorang dtg balik, masih lagi tak habis borak, hahahahaha.

IMG_4833

Sonia and Miss 9. Walaupun dua2 budak ni mixed mat saleh and jawa tapi Sonia muka mat saleh habis while Miss 9 pulak muka tukar2 hari2, hahaha.

On that day, bila duduk sebelah Sonia, nampak lah muka Miss 9 yang sangat melayu kan Smile.

And then, that Friday towards the end of our stay in KL, we went to KLCC again.

Pagi pergi Aquaria and tengah hari jumpa another blogger.

Jumpa blogger Mulan kat food court. The hubbies pergi solat Jumaat, we all duduk borak2

IMG_2499

Dari jauh we all berdua datang, kat KL jugak berjumpa, hehehehe.

And then on Saturday, jumpa pulak friends from IG.

IMG_2516

Deana and Zarin again.

Alhamdulillah dapat jumpa all these people.

Memang seronok borak2 and gelak ketawa with them.

Thank you so much ye sebab sudi jumpa dangan I and family.

12 comments:

Chekgu Azrine said...

Banyak syiok ek jmpa kekawan bloggers sis..

shaty said...

sonia tu just like ur Miss 14 . ' all out' macam MINAH SALLEH .. ur Miss 9 tampak jelas darah campuran ... at least adalah look-alike u ... :)

Akukah? said...

hi LG! seronok eh balik m'sia.

both of them ada byk pan-asian features cuma imagine kalo Miss 9 with brunette or red hair.. tu je beza yg paling obvious!

so far kalo pan-asian kids dgn darah jowo ni comel/cantik dia exotic!

~akukah?~

Kniedaz said...

bestnya dapat jumpa LG...dan bila Miss 14 dan Miss 9 bergambar dengan mak-mak blogger baru nampak beza besar keciknya hehe

FY said...

salam kak...haihhh..kenapalah slalu terlepas bila akak blk malaysia? Farah bz kerja ..nak blogwalking mmg la terhad waktunya..kalau tahu akak ada kat sini,boleh kite jumpe lg kan..teringat2 kek pisang yg akak bagi dulu di Perth..sampaikan salam utk Miss 14 and Miss 9..insyaAllah ada rezeki, I will go to Perth again..kali ni, bawak husband..hehe..

JunAina said...

Selalu beramah mesra kat alam cyber je tapi bila dah dapat jumpa banyakkk ceritanyakan?

Rima said...

Alamak .. anjat mak hahaha.. ishhh ketawa tak berenti sampai rambut berserabut kahkahkah... sonia tu kulit and rambut ajer yg sama papa dia.. part hidung dia.. that one follow me.. jawa habis hehehe

athirah Safarudin said...

sronoknye tgok :)

Anash said...

blog world is a magic world...
believe me..
heheh...
jumpa kwn alam maya sangat awsome!!

Unknown said...

Wah...akak dah ada IG ke?boleh saya jd follower tak?hehe

lemongrass said...

Chekgu Azrine,
mmng seronok jumpa yg kepala sama2 ngam. So asik borak n gelak2 aje manjang, hahaha

Shaty,
Sonia mmng sgt2 all out Mat Saleh kan! Mmng tak sangka Mak dia jawa jugak, hehehe

Akukah,
Miss 9 dulu masa kecik2, rambut dia more brunette tp skrg dah besar, dah makin hitam tu yg nmpk arab tetiba, hehehe

Kniedaz,
Orang ramai ingat Miss 9 tu tinggi padahal kemetot aje mcm I, hahaha. Miss 14 tu yg lagi tinggi and besar dr I dah :-)

Farah,
Salam. Congrats! Bila you kahwin? Datang lah Perth lagi, tapi tak banyak perubahan kat Perth ni cuma klu nak berhoneymoon mmng sgt2 sesuai lah kan, hehehe

JunAina,
tu lah, bila jumpa mcm dah lama kenal padahal cuma kenal kat blog aje :-)

Rima,
satu hari suntuk si Shidah tu duduk kat coffeehouse tu kan. But mmng best part gelak tak hengat, hahaha.
Hidung jawa cun apa! Hahahaha

Athirah,
seronok sbb dr alam blog ke real life kan :-)

Anash,
you are definitely right :-). ada kawan blog yg jadi kamceng habis walaupun baru first time jumpa kan :-)

Unknown,
hahaha...so far, I cuma accept females aje kat ig. Kalau you female, insyaAllah I terima :-).

Azira...Nozie...Kechik said...

salam...nak jugak folo IG akak...apakah namanya itu? selalu seronok baca blog akak..happy jek