Saturday, 18 May 2013

Eurovision is on again!

This weekend is the Eurovision weekend again!

Tu sebab update blog pun lambat and semalam pun malas nak update blog, hehehe.

We all satu family have been glued infront of the tv from 7.30 at night till quite late.

Memang dah jadi satu tradisi tiap2 tahun tengok Eurovision song contest ni.

Kali ni I buat salted caramel popcorns to eat while we were watching it. But tomorrow nite we are just having m&m’s aje.

Habis lah semua naik berat badan after 3 nights of Eurovision!

IMG_2737

IMG_5358

Satu besen popcorns I buat! Mau tak naik!

Hahahaha…..

For us it’s one of those activities that we enjoy doing together as a family like picnicking and cycling and it’s much better sebab everyone can snuggle up under the doonas in the comfort of our own home (sambil makan popcorns buatan sendiri, hahahahaha).

IMG_2762

Miss 14 snuggling up under the doona and their own comfy recliner…..

And then siap terperasan yang rambut salah seorang singers tu macam rambut dia so kenalah ambik gambar sama2 untuk buktikan kan!

hahahahaha….

IMG_2773

Sorang lelaki tulen while sorang lagi wanita tulen, hahahaha….

IMG_5340

IMG_5345

IMG_5349

9 comments:

penDragon said...

Bestnya berbungkus dlm selimut pastu mkn2 sambil tgk tv sama2...hahaha...

ummuaidan said...

Malu2 gitu muka miss14..tp betullah rambut tuh ade iras2 gitu..heheh

ibu,mommy,mom... said...

Lg
Since you live down under where is the coldest winter in australia and what month.
We are planning to go. Been 7 years tak pergi down under mate.
Appreciate it if you can share with me.thanks.

Chekgu Azrine said...

Sis..skang kat sana sejuk ek..

sarah said...

yummy...terliur sikit..

JaSSNaNi said...

Wow, sedap kak min u punya popcorn, penuh caramel tu.....

lemongrass said...

Pendragon,
memang best berbungkus2ni. Pastu, tak sedar tiba2 satu besen besar popcorn dah habis, hahaha

UmmuAidan,
hahaha...memang ada iras2 kan :-D

Ibu,
We think the coldest area will be somewhere in highland Tasmania. Winter in OZ is from June to August but for the past many years, September and October pun kdg2 still ada lagi snow up in the mountains.

Chekgu Azrine,
pagi2 and malam aje sejuk. tgh hari nyaman, 20+ aje suhunya :-)

Sarah,
popcorn caramel mmng yummy kan :-)

Nani,
kalau buat sendiri, mmng boleh letak sebanyak2 caramel yg kita nak kan :-)

ibu,mommy,mom... said...

Thank you Lg...
It would be lovely to feel the down under snow pulak :)

Nina @ BabyBoon said...

Akibat tgk post ni, drpd mlm td i dok surf the net on how to make your own popcorn. Oh Lg ure evillllll