Thursday, 9 May 2013

The busy 4 weeks

Dah so many weeks already I tak sempat jawab any of your comments.

I still baca but tak sempat nak jawab.

Mula2 sibuk sebab nak balik Msia.

Pastu sibuk and takde internet sebab kat Msia.

Now sibuk sebab dah balik dari Msia!

Hahahahaha…..hari2 sibuk Smile with tongue out

Kalau balik dari Msia, still cuti sekolah lagi, gerenti tak sibuk.

Ini balik memang betul2 sehari sebelum masuk sekolah so tu yang berterusan sibuknya.

Sampai2 Perth aje terus kena sarung balik topi chef, supir, cleaner, maid, makcik kantin, shopper.

Tu yang sibuk giler.

Unpacking luggage pun tak habis lagi ni!

Ini pun I ada about 2 weeks aje sebelum busy balik….

Dah lah balik2 aje terus disambut dengan hujan lebat, storms, suhu yang sejuk….

Lagi lah menambah kan kelembapan I nak buat semua kerja kan.

Masa kat Msia pun hari2 ada hujan lebat, storms tapi takde lah suhu sejuk mana.

Memang cuaca yang sangat ngam untuk makan2 aje, hikhikhikhik…..

Masa sampai sini hari tu kan, I terus timbang my berat.

Lega giler bila tengok scale itu….

Berat I cuma naik about a kilo+ aje after 2 weeks of non stop eating kat Msia.

Phew!

So, skrg ni tinggal maintain aje lah…

But after tonite’s dinner, I rasa akan naik instead of being stable…

IMG_5301

I masak roast chicken with chips, roast carrot, corn and salad.

IMG_5304

Ini permintaan Miss 9.

IMG_5308

Mula2 dia mintak sushi but I told her last night dah makan nasi.

Pastu dia mintak burger and chips tapi baru last week makan McD kat Msia.

So, I asked her if she would like roast chicken and chips.

Terus dia kata, “Oh yes please!

Hehehehe…..senang betul nak bagi dia happy Smile.

P/S Nanti I jawab one by one of the comments ye bila dah tak berapa busy….

10 comments:

penDragon said...

Supermom kembali bertugas hihi...

ika said...

sedapnya...hihi.nasib baik baru lepas makan..kalau x mmg terus pegi kenny rogers la jawabnya..

SuteraTerengganu Silk said...

bestnyaaa...nakkkkk ;-)

Teena Tna said...

The food loook very delicious..

Nice to see your blog, i'm just started in blogging, please visit mine too. :)

insanbiasabiasa@blogspot.com

pink.plate.liyana said...

sedaknyeeee..tak payah susah2 p keny rogers..mehihi

ummuaidan said...

Salam sis
mmg begitu biasanya bila pergi bercuti balik bercuti, sibuknya lagilah menjadi2...hehehhe roast chicken tuh nampak lg sedap dr MekD tuh..:)

Kniedaz said...

wah....kalau dapat sepinggan macam tu, saya pun suka..yes..yes yes please! hehehe

Chekgu Azrine said...

Hadehhj...terliuq

Aida Salleh said...

ni yang I tak puas hati ni sis...macam mana u makan macam2 bleh naik 1 kg jer....ishhhh tak puas ati betul...(ayat orang dengki) hehehehe...

lemongrass said...

Pendragon,
tak sempat supermom nak relax2 dulu kan! hahaha

Ika,
roast chicken dgn chips/fries memang combination yg sgt ngam kan :-)

Wan G,
sudah habis lah, hehehe

Teena,
thanks for visiting :-)

Liyana,
I balik Msia haritu pun tak pergi Kenny Rogers, asik makan mamak aje, hahaha

UmmuAidan,
tu lah kan, tak sudah2 busynya, hehehe. Nasib baik masa budak2 pergi sekolah, sempatlah jugak I relax2 sekejap :-)

Kniedaz,
hahaha...roast chicken memang sentiasa buat orang terliur kan :-)

Chekgu Azrine,
hehehehe

Aida,
hahaha...kira banyak lah jugak tu sebab cuma 2 minggu aje dah naik 1kg. Kalau I kat Msia 4 minggu, naik 2-3 kg kot! :-)