Tuesday, 21 May 2013

Another cuti2 Malaysia post

Sambung balik kisah cuti2 Msia ye.

Masa we all kat Msia a month ago, boleh katakan setiap petang akan hujan lebat giler2 nya.

Siap dengan ribut petir lagi tu.

For people i.e The Other Half and the girls yang membesar in countries yang jarang ada ribut petir ni, so bila ada ribut petir rasa macam excited sangat2 lah.

Setiap hujan and flash flood kalau boleh dia nak ambik gambar, hahahaha….

IMG_0403

Masa ni we were on the way berjalan kaki nak cari taxi balik ke hotel, sempat lagi tu berenti kejap semata2 nak ambik gambar ni.

Semua jakun tengok flash flooding you!

Nasib baik ada walkway so tak lah basah kuyup we all menunggu mamat ni ambik gambar, hehehe…

Masa ni on the way nak pergi dinner….

Giler jam sebab hujan lebat.

IMG_0470

We were stuck here for so long, about 30 minutes untuk bergerak a few hundred metres aje!

(well, so long for our standard lah yang traffic jam 5 minute pun dah gelisah, hahahaha).

IMG_0473

IMG_0474

And on the day we all decided to go jalan2 sekitar Pasar Seni, Chinatown and Masjid India, it was raining really heavily as well…

So, we all lepak2 lah kat food court kat Pasar Seni tu sementara tunggu hujan reda sikit.

Sambil minum petang and makan this shaved ice dessert.

IMG_0477

IMG_2480

I cant remember what they are called. We’ve got it here in Perth as well.

Lepas reda sikit, we all pun jalan2 lah sekitar Chinatown and Masjid Jamek area…

We did our touristy thing again, jalan kaki from Pasar Seni to Chinatown to the Indian area around there and then to the Malay section sekitar masjid Jamek pulak.

Masa ni hujan dah reda sikit but still drizzling a bit.

But Mat Saleh tourists kan, apa dia kisah Smile with tongue out.

IMG_0478

Kat kedai jual barang kering ni pun nak ambik gambar, hahaha…

Sangat lah tourist nya kan!

IMG_0479

Punyalah basah the jalan. Lencun selipar Ipanema I, hikhikhik….

IMG_0480

But still ada time nak singgah beli barang sambil tawar menawar dengan abang La.

IMG_0481

Very blurry tapi ok lah dari takde kan Smile.

IMG_0482

First time I sampai area ni.

Ni dekat dengan stesen LRT Masjid Jamek.

Ada banyak tudung yang dijual murah2 so apa lagi, I pun sambar lah berhelai2 untuk stock bertahun2, hahaha….

IMG_0483

Bila dah beli tudung, kenalah beli brooches kan.

Murah! Murah!

Open-mouthed smile

18 comments:

Chekgu Azrine said...

Seronok tgok sis sopink kt kl..rin dh lama giler xsopink kt area situ..hehe

ibh_sue said...

Amboih!..Gambo last tu..Happy sungguh borong brooches byk2 ya..Hehehehe..

Badar The Great said...

omg miss 14 is so tall ...n chinese look . hehehe...leh jd model nanti.

penDragon said...

wah...happy giler akak jumpa brooch murah2 hahaha...

Kak Mahh said...

Seronok lah tu mereka dapat tengok perkara yang luar biasa.

ayang said...

Salam kak min.. setiap N3 akak, ayg baca. Tapi N3 kali ni mmg btl2 br terperasaan yg miss 14 dah tinggi sesgt dr akak.. cepat btl masa berlalu...
Emm.. gambar akak bertiga tu best ada 3 version... jawa (akak), cina (miss 14) & mat salleh (miss 11).. heheheh.. menarik.. :-)

Azian Elias said...

wahhhh...balik mesia lagi ye... tak jumpa lagi awak..

anak dara awak tu dah kalahkan awak sangat2 Min.. Macam bujang akak lah.. now dah 6 kaki.. yr girl akan tinggi lagi tu.

Hafizah Mohamad said...

wah bestnya sopink yer...jln2 dlm hujan lg best sbb x berpeluh...he he he...tinggi dr mommy la anak akak ni...=)

ayang said...

oopps sori miss 9. silap tekan da.. miss 11 la pulak jadinya.. sowi

ummuaidan said...

Salam kak..
good experience for them dengan banjir gitu2 pun..cam ssttgh kita yg tak tengok salji kan..hehehe...
miss 14 tuh nampak mmg much taller than u laa...so obvious..heheh

Along Najwa said...

I know miss 14 taller than you but tu actually see in the photo ๐Ÿ˜ƒ...

norhidana miswan said...

biasalah kl kan, kalu tak bnjir kilat tak sah...
kak... tinggi nyer miss14, esok luse miss 9 lak yg lg tinggi dr akak tu...

Saghah said...

wow! miss 14 sgt tinggi hokeh! besnye sopping kt area masjid jamek. sogo pegi x? klu g sogo lg abis duit mcm2 nak dibeli. hehe.

mrs kayrul said...

lamanya tak jenguk blog nie..miss 14 dah lagi tinggi dari mamanya...

Kniedaz said...

beli stok tudung ya..hehehe...betul tu..kalau dah beli tudung, kenala beli brooch hehe

Nina @ BabyBoon said...

I love the last pic! So candid n nice!

momnsofea said...

happening uols..shopping tim r

*cik cempaka* said...

salam perkenalan sis...hehehe..shomel2 anak sis...jom g link sy http://ertihidupini.blogspot.com/