Sunday, 19 May 2013

It’s over for this year

Eurovision is finally over, until next year.

Denmark won Eurovision this year.

But my heart has been stolen by the Icelandic viking singer…..

(Even though I tak faham sepatah haram pun apa yang dia nyanyi tadi but he was still gorgeous).

Be still my beating heart Smile.

I was telling The Other Half that Icelandic language must be one of the quite difficult languages to learn and master.

And it doesn’t use the ABC alphabets so lagi lah susah kan.

Berbelit2 lidah we all nak ikut dia nyanyi tadi, hahahahaha…..

Memang takkan boleh mahir in 1 year lah.

Kena duduk Iceland sejak lahir baru boleh mahir kot, heeeeee…..

But I sure nya tak tahan the cold.

Kat Perth ni pun kadang2 a bit too cold for me, lagi lah kat Iceland tu kan!

Mau beku I hari2, hahahaha….

But sebelum tengok Eurovision, perut kena diisi dulu.

The Other Half requested for nasi lemak.

So, that’s what I made for dinner tonite.

IMG_5360

Nasi lemak dgn ayam bakar, ikan bilis goreng and sambal kosong.

I sorang aje yang makan telur goreng malam ni. Yang lain makan telur masin.

IMG_5361

IMG_5364

I made the sambal using Shidah’s recipe.

Sedap sangat tastenya sebab sambal ni takes a while to cook so memang dah meresap segala rasanya lah.

I guna half chili api kering and half cili besar kering untuk buat sambal ni but since dah masak lama, the pedas was just nice.

7 comments:

kueh bakar said...

keropok tu dari mana? losong ker?

penDragon said...

Esok nk buat nasi lemak jugaklah...drooling!

Drpi said...

salam akak, saya pun tgk gak eurovision sejak 2009 [Alexander Rybak from Norway menang tuu]. Kalo nak compare la dari segi lagu, suara semua tuu mmg Denmark and Netherland tuu sdp..tak terkejut Emmelie De Forest dari denmark tuu menang.. tak macam other countries mostly lagu techno sgt.. paling cemuih sekali tgk dari Greece, lagu "Alcohol is Free".. ntah ape2..

ummuaidan said...

mmg menggodalah tengok nasi lemak akak nie..:)

Kniedaz said...

Eurovision tu pertandingan nyanyian ke LG?
Sambal tu nampak sedap la..terus nak terjah blog sis shidah ^_^

lemongrass said...

Kueh bakar,
tak tua dr mana tp mmng dari Ganu, my sister belikan.

Pendragon,
dah nasib perantau kan, klu teringin kena masak sendiri nasi lemak :-)

Drpi,
Suara and lagu Denmark tu mmng sedap kan. Sgt2 catchy, we all asik terikut2 aje sampai skrg, hehehe. I suka Malta the singing doctor tu, asik senyum manjang, hahaha.
Lagu alcohol is free tu nasib baik tak menang kan, or else sian Negara Greece yg dah nak bangkrap nak host the event.

UmmuAidan,
jom kita masak nasi lemak ramai2 :-)

Kniedaz,
ha'ah, pertandingan nyanyian yg terbesar kat dunia sbb around 40 European countries terlibat :-).

JaSSNaNi said...

Assalam kak min, wahhh terguda tengok telo goreng ngan nasi lemak tu, sambal lak macam pedas2 manis gitu, mmg sedap lah, gerenti punya,, what? Yg lain makan telo masin? Pandai betul they all mkn telo masin yer...