Wednesday, 22 May 2013

The cobwebs might come again

Starting from this Saturday for 2 weeks, I will be extra busy.

So, kemungkinan besar untuk blog ni sepi lagi adalah sangat tinggi, hehehe.

Last time sepi sebab we all bercuti ke Malaysia.

Kali ni, orang Msia pulak yang nak datang bercuti ke sini.

Untuk menjadi host/tuan rumah yang mithali, kenalah I spend less time in front of the computer and spend more time layan tetamu lah kan.

Sekarang ni tengah busy kemas rumah yang masih tak kemas2, hahahaha….

I said to The Other Half, nasib baik rumah tak besar or else lagi pening lah I nak kemas.

And I also said to him, anything yang I tak boleh nak kemas, I akan sumbat masuk shed for 2 weeks!

Hahahahaha….

But I guess for now I’m just making sure that the pantry and the fridge and the freezer are all well stocked.

Like tonite, I made beef schnitzel and chips for dinner.

So, I made a big batch of schnitzel so I can freeze some to be used next week.

IMG_5379

IMG_5388

IMG_5389

IMG_5392

IMG_5397

Miss 14’s question to me “Do I have to eat rice everyday when they are here?

Hahahahaha…..

Dia tu kan memang lah, muka aje pure asian tapi tekak sikit pun tak menunjukkan dia Asian.

8 comments:

penDragon said...

hahaha...Miss 14 dah risau takut kena makan nasi hari2!

Unaizah said...

A 1 million dollar question from Miss 14 :-)

Dia tak minat semua jenis nasi or nasi putih je? What about flavored nasi like beryani, nasi lemak, nasi tomato etc?

Engineers Love Cooking said...

Salam, Alhamdulillah, tetamu pembawa rezeki. Layanlah tetamu kita sebaiknya.

Flower said...

sama ngan my boy. Maybe diaorg pakai topeng asian dak...

sememntara kemas mengemas kat rumah you, meh dtg sini tolong I kemas. Panjangkan 'ops mengemas' kat sini pulak. ;)

Chekgu Azrine said...

Selamat mengemas sis..bestnya kalau sedara nk dtg berkmpulkan

norhidana miswan said...

selamat mengemas ye kak, n selamat berhepi2 ngn kedatangan saudara2 dr malaysia

hehehe miss 14 riso bebeno dia kene mkn nasi hari2, msti tkt bdn naik tuh

mamasuri said...

seronok org mesia nak dtg tu kan kak...

Aida Salleh said...

wahhh bestnya bercuti lat OZ....I sukaaa....dah 3 tahun berturut2 gi cuti kat OZ during winter..tapi this year tak dapat nak pergi...sedihhh....