Thursday, 23 May 2013

Things I do as I get older

I’ve finally done it for the first time ever!

Selama2 bertahun2 I ada hand phone since 1998 or 99 kot, tak pernah I buat kerja ni.

But tadi, I finally asked The Other Half if he could do it for me and he did it.

And since I did it, he did it too Smile.

You nak tau apa we all buat with our handphones?

We finally downloaded songs to be used as our ring tones!

Muahahahaha…..

Sangat lah ketinggalan zaman kan!

Selama2 ni tak pernah berminat and kisah nak guna songs as our ringtones but I’ve fallen in love with this one particular song sampai sanggup nak buat my ring tone.

And The Other Half pun since I dah buat, he found a song that he really likes as his ring tone.

But yang sangat2 tragic nya, the songs we chose both came from Eurovision!

Hikhikhikhikhik…..

So tadi, I asik lah suruh The Other Half to ring my phone just so I could hear the song, kahkahkahkah…..

Hazab betul perangai dah makin tua ni kan Smile with tongue out

Samalah mcm camwhoring, makin tua, makin rajin I buat, hahaha.

I think I know why…

Sebab dulu masa I kecik2, jarang sgt2 ambik gambar.

My Dad ada camera tapi I guess sebab nak cuci filem and beli filem mahal kan so tak boleh lah nak ambik gambar slalu.

Skrg sbb semua digital and phone pun ada camera, kat mana2 selagi boleh, I akan bercamwhore and yang slalu jadi mangsa kena ambik gambar I is Miss 9.

Macam pagi tadi, it was really cold kat tempat I ni….

IMG_2810

So, I pun pakai mcm ni lah….

IMG_2811

Kasi bungkus semua, hehehe…

A few days ago tak lah sejuk sangat so tak lah bungkus kasi habis…

IMG_2798

And bila dah masuk musim sejuk ni, the lemons and the limes kat pokok pun start masak dah…

The limes dah terlalu masak sampai kaler kuning mcm lemons.

IMG_2783

IMG_2785

Bila takde buah, sibuk mencari2 sebab konon nak buat macam2…

Bila dah ada, sampai jatuh2 kat lawn sebab tak sempat nak petik and nak guna….

11 comments:

penDragon said...

I pun suka jugak camwhore! Mungkin jaman skrg ni dah senang kot...guna fon pun dah boleh ambik gambar di mana2 saja bila2 masa pun boleh...

Anash said...

geram nengok lemon itu..
sila post kat sini
hahahah...

Hafizah Mohamad said...

comeinya akak...(^_^)v

Khalilah MNor said...

mcm anak dara lg la akak ;)

kasihredha said...

Misti best Lagu tu kan...Sampai sanggup minta tolong husband.
Sekarang Senang x yah nak beli filem Dan cuci mcm dulu2...tu yg beribu2 gambar pun boleh ambik

ibh_sue said...

Hehehee. . Lepas ni hp bunti best la ya. Kak! Suka tgk berjuta2 lemon tu. Heee

JariJemari said...
This comment has been removed by the author.
Along Najwa said...

This post reminds me why i like you blog in the 1st place...the 'selamba-ness-nyer ' ๐Ÿ˜Š. You are not getting old..experienced i might say and everything has it first time kan ? ๐Ÿ˜‰

Chekgu Azrine said...

Sis...phewittt..lawa tuh!!!dah kurusla sis..yeayy

QASEEH HATIKU QASEEH said...

Lemon tu sedap nya bt lemon tea panas2 or sejuk...kmarin baru beli 2 bijik rm2.50...kecik dr yg ur tanam...:)

Kniedaz said...

kalau musim panas, bolehla buat lemonade kan LG hehe