Saturday, 11 May 2013

A different way to use up sausages

Finally after about 4 days of constant rain, the sun came out today.

So, selepas nak seminggu tak buat laundry, baru hari ni dapat buat and jemur kat luar.

But it was still a bit chilly.

Tak kisah lah kan, asalkan ada matahari nak keringkan baju, walaupun sejuk aje baju2 itu, hehehe.

Bila sejuk, perut pun cepatlah lapar so malam ni for dinner, I cooked a lot of pasta to satisfy the hunger.

I made something new using this recipe.

Asik2 guna cara sama aje kalau masak sausages sampai I pun naik muak.

Kali ni nak lah cuba a different style of cooking.

It’s called chorizo and prawn fideos.

But I just used normal herb and garlic sausages and also I used short pasta instead of spaghetti.

Miss 9 said, “This is so delicious Mum! I really love it

Hahahaha….

For the rest of us, sedap lah jugak but takde lah sampai sgt2 delicious Smile.

IMG_5313

Makan dengan mixed salad of lettuce, cherry tomato, carrot, corn and apple with croutons and bocconcini.

IMG_5315

 

IMG_5318

I guess with the cold weather, tu yang buat perut lapar and semua rasa sgt sedap kan Smile.

7 comments:

ADEEYA said...

MMg lapar pun tgk food ni :D yumm

ummuaidan said...

miss 9 anak yg tahu appreciate lah sis..masak aper jer dia ttp like it..:)

Nina @ BabyBoon said...

awwww miss 9 is so sweet! she loves everything mum whips up!! boy i wish my older boy is like that lah. he's picky walaupun kuat makan. asyik nak nasiiiii aje. kg sungguh lol

lemongrass said...

Adeeya,
Kena kenyang betul, baru boleh masuk sini ;-)

UmmuAidan,
dia tu memang suka makan so masak apa aje pun InsyaAllah akan kena dgn tekak dia, hehehe

Nina,
hahahaha....ni mesti masa you preggy dgn dia, hari2 you bantai nasi aje ye ;-P. I guess with nasi, susah nak masak lauk pauk hari2 kan.

Aida Salleh said...

senangnya nak puaskan hati miss 8 kan sis kan? hilang penat masak kan sis :-)

june said...

teringat pg perth masa winter. nak bersiar2 pon jadi malas sbb sejuk.. angin kuat n kadang2 hujan. tp gigih jugak redah. nak sampai bukan senang. haha

lemongrass said...

Aida,
memang snng nak puaskan hati dia so tu yg tak susah hati.

June,
Winter ni kdg2 seminggu hujan tak sudah so klu dtg masa minggu tu mmng sgt leceh nak berjalan kemana2 kan. Tapi bila tak hujan, sgt best nak jalan sbb sejuk aje :-)