Thursday, 16 May 2013

The mountain

Can’t talk much tonite….

Things to do…

One of them is this….

IMG_2721

Kalau lah the laundry basket tu boleh berkata2, mau lah agaknya dia sumpah seranah I sbb tak lighten his load.

Sampai nak patah tulang belakang dia menampung berat kain baju yang tak ber iron lagi tu, hahahahaha……

18 comments:

blu4sky said...

LG.
i feel you..i ada 4 bakul nak kena iron n lipat..br je last 2days i lipat 2 bakul..woke upat 4:30am..itu br yg lipat..yg iron x gerak lg..huhuhu

ieda said...

mine is more than that...basuh selang sehari (husband buat) tapi melipatnya seminggu sekali (my duty)...sometimes dua minggu punya himpun...wallaaaa....hihihi

penDragon said...

Kalaulah ada mesin iron & lipat baju automatik kan...kalaulah...

Hafizah Mohamad said...

ha ha ha...syabassss kak...fiza bg bintang 10 kat akak...he he he

fiza cam pernah je dengar ayat2 penDragon ni...sbb asben fiza selalu cakap camtu...ha ha ha...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

sama la ngan atie min...ada sebakul lom gosok lagi.Emm....malasnyaaaa!

Badar The Great said...

huhu ....ni yg akak paling malas nk buat IRONING.

meera said...

Ala kak min.. Sikitje tuu.. Mai tgk sini sampai 3 bakul yg utk handwash pun pnuh sebakul besar daa.. Sat lg xde baju nk pkai baru terhegeh2.

Zaitun said...

Dulu masa kak Zai ada kedai dobi selalu tolong pembantu gosok baju tapi sekarang dah malas.

emy pokden said...

hehehe...
sy kan kak..bab2 iron ni mmg letih skit..basuh jemur lipat ok lagi..
so keje2 iron ni mmg antor dobi ler..
sehelai baju 50sen...hehehe...oklah kan dr paksa diri..hehehe

m.u.l.a.n said...

happy mother's day to u...!! i pon busy semacam je.. but mother's day kan everyday..!! heheee...

eh eh ada muka i kat post u earlier lah.. aiyayaaaa malu lah i... tapi sangat lah i excited till now sbb dapat jumpa u..!!

Oyis said...

that's a mighty high mountain! :D

Azian Elias said...

dulu2 buat lah benda ni.. now dah ada bibik, akak tak pernah sentuh.. kalau terpaksa sentuh tu nanti bila process tukar bibik. .menangis.. hheee

Mrs.Critical Thinking said...

lol. that's cute!!

Akula said...

iron byk2 trus save electric save time tp pth pinggang skejap

Kniedaz said...

saya paling malas nak start iron tapi bila dah iron, semua nak iron..dengan syarat pasang aircond huhu

Chekgu Azrine said...

Ohh..plg malas klu keje rumah is lipat baju ngn iron baju...hadehhh..berchenta sis!!

Unaizah said...

Kalau basuh & lipat, i ok lagi. Tp bila masuk fasa iron memang liat betul.

lemongrass said...

blu4sky,
I baru aje habis lipat 3 bakul siang tadi so ironing bakul bertambah balik. Laundry bakul still kena buat jugak. non stop kan, hehehe

Ieda,
I pun lipat 2X seminggu aje. Tapi kdg2 bila malas giler, tunggu sampai orang rumah ni geledah bakul kain utk cari socks and knickers, baru I buat, hahaha

Pendragon,
kalaulah our wishes come true kan, kita akan jadi orang yg paling happy, hahaha

Fiza,
hahaha...bagi 10 bintang sbb Berjaya buat gunung tinggi mcm tu ke?

Atie,
mula2 basuh kain, pastu lipat kain, pastu gosok...memang tak sudah kan. Tu yg kdg2 malas betul nak buat, hehehe

Kak Badar,
I pun tak suka tu yg dah sampai tinggi sgt2 gunungnya, baru I buat :-)

Meera,
I tak kuasa nak handwash skrg ni. Semua masuk mesin on delicate cycle aje. Tu sbb I tak beli langsung tudung yg ada awning sbb malas basuh tangan, hahaha

Kak Zai,
skrg tak ramai dah kat rumah kak zai kan so tu yg makin tak larat nak iron baju kan :-)

Emy,
bestnya!!!! 50sen aje! kalau I pun mmng akan antar dobi lah, hahaha

Mulan,
terer tak I letak mask on your face? hahahha

Oyis,
hahahaha...now it's half gone :-). But the mountain will appear again soon sbb I malas nak iron slalu :-)

Kak Yan,
tu yg bestnya ada bibik kan. benda2 yg kita memang malas nak buat, boleh serah ke dia. Kat rumah ni I lah bibik I lah Madam so kenalah buat jugak :-)

Mrs Critical thinking,
I'm glad I've done it, hahaha

Akulah,
hahahaha...memang patah pinggang I hari tu berjam2 gosok. Gila betul kan :-D

Kniedaz,
bila dah start tu and takde sape mengacau, mmng best aje. Especially kalau kita tengok video at the same time kan :-)

Chekgu Azrine,
kan best klu hubby kita suka buat kerja yg kita tak gemar :-). Baru lah lega kan, hehehe

Unaizah,
I suka basuh sbb mesin yg buat, hahaha. Lipat tu I buat bila dah takde bakul nak guna untuk letak basuhan sbb penuh dgn kain tak berlipat, hehehe