Sunday, 23 October 2011

Sunday at the Naturescape

I ended up making a new batch of muffins pagi tadi sebab kesian nak bagi orang makan flat cuppies, hehehe.

The flat cuppies will be stored away in the freezer until I know what to do with it.

Raya Haji tak lama lagi, I might magic them into cake truffles utnuk hidang kat guests, heeee…

After Sunday school tadi, we went to King’s Park to the newly opened playground for the girls to run around and for us to have a picnic lunch.

(konon2 picnic lunch but picnic rug and plates tak bawak so we had to sit on a log and just makan macam tu aje. I bought burger at the masjid so takde plates pun ok aje tadi nak makan.)

This playground is called Rio Tinto Naturescape playground. It’s basically for kids to learn to play with nature (macam kita masa kecik2 dulu lah). They have tree houses, places where you can build tepees from branches, rope climbing area, nature walk, wetland area and a man-made creek and billabong where the kids can paddle, build ‘dams’, play with the mud and generally get themselves wet.

Punyalah ramai kids tadi…

But we are quite lucky here in a way sebab we can let the girls run loose and insyaAllah nothing will happen to them. Tak payah susah nak follow them around everywhere (except all the mamarazzis and paparazzis yang follow the kids sebab nak ambik gambar aje lah Smile).

So, layanlah ye a lot of photos that I took there.

IMG_3103

IMG_3118

IMG_3131

IMG_3132

IMG_3134

What is it with kids and climbing?

Selagi benda tu boleh dipanjat, they will try to panjat it. Kalau benda tu tak boleh dipanjat pun, diaorang tetap akan cuba nak panjat kan!

IMG_3147

IMG_3155

IMG_3166

IMG_3168

At the billabong (which is the OZ word for pond), trying to build a dam and searching for pebbles.

And finally, gambar The Little Misses with the Mum (yang sekarang ni dah chubby sedikit, hehehe. Takpe, once the guest dah balik, barulah boleh start exercising and control makan balik kan Smile with tongue out).

IMG_3159

(Tiba2 I rasa kulit I secerah kulit anak2 I pulak nya Surprised smile. I think this photo is overexposed tu yg cerah semacam aje, hahahaha.)

21 comments:

penDragon said...

seronok the little misses main kt situ ye! baru I perasan akak dh pakai tudung penuh sejak balik dr M'sia...

Cik Siti Wan Kuncup said...

kak LG, i like your tudung style. hihihi..

mamalisa said...

so cute la akak and anak-anak..you know what, my husband pun dah minat dgn blog you!!!!!

lemongrass said...

Pendragon,
memang seronok, mcm kita masa kecik2 main panjat pokok n main kat tepi sungai or parit lah dulu :-)

Cik Siti Wan Kuncup,
thanks ;-)

Mamalisa,
bertambah sorang lagi reader I, hahaha :-)

suha said...

salam..chubby skit tgk akak tp mntain comei..memg nmpk putihla kak..mglhkn miss 8 lak putih tu..hihi..lighting pom main perann gak kak klu artis tgh shoot..:)

alina said...

seronot mmg seronot pegi Kings Park ni tapi yg tak bley blah....tak larat nak jalan...

hereiam hazila said...

sy silence reader blog akak, entry kali ni br tgerak hati sy utk bg komen kat blog akak ni semata2 nak ckp 'omg! comel la akak buat style tudung camtu!' :)

Volatile said...

Ank akak yg first tu muke die iras2 winner America's next top model 16, hehe. Cantik. Yg bongsu tu pulak comel + chubby, hehe~

Cat-from-Sydney said...

Aunty LG,
Is the park pet friendly? (Kotlah tersesat ke sana...one fine day...) purrr...meow!

kasihredha said...

suka dgn tempat ni...anak2 sure sukakan...mak anak2 pun suka juga :)
suka dgn tudung LG

cahya indah said...

teringat masa kecik, suka memanjat jugak kat park..hehe

Rozita said...

Best la nampaknye tempat ni..Memang u nampak lebih chubby and lebih putihh gitu...

PUTUBAMBU said...

bestnya main panjat2...macam spiderman... hikhik..

lawa je gambor korang bertiga...
and yes..you nampak cerah dlm gambor tu.. hehehe

nur said...

Assalamualaikum....bestnye main panjat2 ,kak LG pun nampak makin sweet...Alhamdulilah...

A~ said...

u tak nampak chubby la LG! nampak gembira dapat m'sian sunlight.. heheheh. u dah tukar style tudung eh? funky! i jugak yg masih style lama.. huhuhu..

Faiza said...

OMG, you look so young pakai tudung macam tu! Manis sekali:)

lemongrass said...

Suha,
tu yg best bila ambik gambar tgh2 hari, terus perasan putih I ni, hahaha

Alina,
Orang2 kat sini memang ramai yg suka pergi nature's walk ni so kat Kings Park tu memang penuh dgn 'jalan', hehehe.

Hazila,
Thanks ye sbb sudi baca blog ni. Thanks also for the compliment, hehehe...

Volatile,
Oh ye ke. Kenalah I google gambar that model nak buat perbandingan, hahaha. Yg second tu memang chubby gilers :-)

Angelina,
definitely not pet friendly sebab banyak native animals in there, hehehe

Kak Kasih,
budak2 memang beria main semalam, tak nak balik dah, hehehe. Tudung biasa, style aje lain, heeee

Cahya,
memang best kan panjat2 pokok sambil makan buah masa kecik2 dulu :-)

Rozita,
Tu yg I tgh susah hati fikirkan siksanya nak exercise and jaga makan sbb nak turunkan balik kechubbyan pipi I tu :-)

Putu,
cerah dlm gambar aje, kat luar gambar, sgt lah rentungnya, hahaha.

Nur,
Makin sweet ke? bestnya ada orang kata mcm tu, hehehe

A~,
Balik Msia haritu, I banyak beli selendang so tukar lah style tudung, hehehe. My hubby kata it's not me sbb selama ni dia kenal I dgn that old tudung style :-)

Faiza,
Wahhh...best lah mcm ni kalau nmpk lagi young kan :-)

Min said...

Hi, I've been reading your blog daily. Love the way you prepare your meals! I have recently started baking. Masih tengah belajar la tak pandai lagi. Was wondering, when you said that you're gonna put the flat cuppies you made into the freezer and figure out what to do with them later, what can be done with them? I've recently made some flat cuppies myself (not the first time lol!) and I really don't know what to do with them. Nak buang, sayang la pulak. Nak bagi kat orang, malu la. Please help! Thank you. :)

ejaescobart said...

kak LG,

cantik la bila pakai tudung lagu tu... tapi jgn silap paham.. gambar2 sebelum-sebelum ni pun cantik jugak.. cuma kali ni terserlah lebih kecantikan akak tu...


suka sangat!

Honey Bee said...

salam...LG, saya terjmp blog u masa nk cari resipi...but until now saya pembaca blog u yg setia....like ur blog n ur shared the recipe...king park mmg cantik...pena gi pd 2008 stay di ibis hotel, perth.....:)

lemongrass said...

Min,
thanks for reading my blog. Everyone starts cooking from tak pandai to pandai:-). Normally I will convert my flat or leftover cakes into cake balls/ cake truffles. I will crumble the cake, then add a bit of orange juice, add some plump up currants, and add some melted chocolate.
mix them all together, making sure that it's moist enough for you to shape them into small balls. Then you can put them in the fridge and eat it like that or coat them with another layer of melted choc.
Lebih kurang mcm cake pops lah.

Eja,
wehehehe....malu I ada orang puji ;-)

Honey Bee,
thanks ye sbb sudi baca my blog ni. Kings Park sekarang dah makin cantik sebab diaorang dah banyak buat renovation untuk cantikkan lagi all the taman kat situ :-)