Thursday, 6 October 2011

Happy Birthday darling daughter

She is officially 8 today!

IMG_2755

Happy birthday gorgeous daughter. We wish for happiness, love, everythng wonderful and all your heart desires for you.

She is so excited to sambut her birthday in Msia. Bila sambut birthday kat OZ, tak dapat banyak presents sebab sedara mara tak ramai. Bila sambut birthday kat sini, senyum simpul lah dia sebab she knows she’ll be getting a lot of presents, hehehe.

How has our cuti2 been?

It’s been good except for the daily rain during noon time, the humid heat, the traffic jam everywhere and the organised chaos kat KL tu Smile.

The best part was i got to eat goreng pisang panas on that first day!

sanggup keluar kereta dalam hujan berlari2 pergi ke gerai jual pisang semata2 nak beli goreng pisang, muahahaha.

But nasib baik I masih boleh kawal nafsu, I beli RM2 aje of goreng pisang panas tu, hikhikhik…

And The Little Misses got to explore Petrosains, swam in the pool, watched Astro at the hotel( they are deprived kids I know, hehehe) while I got to meet my friends whom I haven’t met for 24 years at KLCC.

And I terperasan glemer sekejap sebab ada a couple of blog readers who came up to me to say hi Open-mouthed smile. Thanks ye sebab sudi tegur I, hehehe.

Sekarang ni we all dah kat kampung and are going to vegetate kat kampung aje.

But we still have to buat ic Miss 12 so kenalah gak keluar ke Kuala Selangor tu.

And most probably will be going to MidValley this Saturday sebab hajat nak pergi sana semalam tak kesampaian dek kerana takde langsung tempat nak parking.

I will update again bila ada masa ye.

But minta maaf lah sebab I won’t be able to answer the comments at the time being.

Nak update sikit ni pun ambik masa lama, hehehe.

55 comments:

arapink said...

salam kak min...

Cik Ara first?...hehehhe...

Happy 8th Birthday Curly Gurl. Moga diberikan kesihatan dan baik dan membesar sbg anak yg solehah :-)

Lama benor jadi silent reader blog kak min ni...bz sket...muehehehe

Lili said...

Yeah, Happy Birthday, Gorgeous Miss 8! Hope you fun and more fun here in M'sia.

By the way, LG, happy devouring pisang goreng! ;)

Lili said...

oops, I mean...'hope you HAVE fun...
hahaha...biaseler, auntie Lili the Puan Pengarah DBP =))

elle labelle said...

Assalam, Welcome back - To the land of "Macam-macam adaaa"!
Happy birthday to Miss 8!

Yat Maria said...

Happy 8th birthday Zahra..have a fantastic birthday holiday in Msia..

Semoga panjang umur, murah rezeki...have lots of fun dear..

aThidEaN said...

Hi K.LG :)

have a nice stay here.
nnt pegi midvalley on saturday, u better arrive before 11, kalau tak by lunch time parking dah penuh jugak.
i kalau pegi sana, slalu park dkt the gardens, more convenient.cuma kena jalan sikit to midvalley

Noir said...

happy birthday to miss adorable. glad to hear you're enjoying your time in m'sia.

deprivation can be rewarding :}

zarin said...

happy birthday zahra...

Hezrin Ahmad said...

happy birthday zahra.... smlm n arini ada JCard Day kat Mid Valley tu la sbb xde parking...hehe

umihumairah said...

appy besday miss 8...seronok balik msia..hav a nice day.....

izahdaut said...

owhh sekarang akak ada kat malaysia ye.. selamat bercuti sakan dan happy birthday to birthday gurl yang gojes tuuu... semoga membesar dengan sihat dan menjadi org yang berguna dan dikasihi seluruh sanak saudara n teman2.

tinie said...

happy birthday miss 7.. opps dah tukar miss 8.... tak sangka birthday dia sama ngan saya.....

utk kak min... selamat menjamu selera esp. pisang goreng panas... mcd and KFC.. hehhehe........

Unaizah said...

Happy birthday Miss 8!!!! Moga menjadi puteri solehah yg menyenangkan ibu bapa... Panjang umur + murah rezeki.

Kak Rose said...

Happy 8th birthday to Zahra the curly girl... banyak dapat hadiah ya... sukernya dia...n enjoy ur holiday in mesia...

shiori_LA said...

Selamat hari lahir buat zahra semoga jadik anak yang soleh ....

Yan said...

happy bufday to the curly gurl.

cahya indah said...

Happy Birthday Miss 8 ;) have an awesome time celebrating your birthday here in Malaysia.

sHieRa cAkAp said...

Happy 8th bday miss 7, i mean miss 8!!!

Alhamdulillah da slmt smpai! Kak mynn, Mst brat bdn akan btambah sepanjang dduk malaysia nih!

anymz said...

happy bday miss 8 sayang..:))

JaSSNaNi said...

assalamualaikum...
SELAMAT HARI LAHIR buat miss8.. semoga sentiasa sihat dan menjadi anak yang berjaya... aminnnn...

wahhh k.min.. nak gi tunggu akak kat midvalley leh? sabtu ni agak2 akak kat area mane ye.. 5km tu kalau nak jalan2 cari.. ehehehe

Scarlett O'Hara said...

Kebetulan skrg ni asyik hujan je kan.Cuma, kena jaga kesihatan sbb senang dapat sakit musim ni.

Norliza said...

Salam Min
Happy Birthday Zahra - Ms Curlylious.... cantik rambut dia. Wish you all the best in life and success in your studies and jadilah anak yang solehah... Amin.

Tamar said...

Salam,

Happy 8th b'day princess..may Only the best will come your way and may you a lot of wonderful years to come....

penDragon said...

Happy B'day dear Miss 8.

Cat-from-Sydney said...

Oh....HAPPY BIRTHDAY GORGEOUS!!! Ahh...I see that someone was thoughtful enough to give you a feline card. Just to let your mom knows, setiap kali ke KL dari Ijok tu, mesti lalu rumah we all...hatta ambik LATAR sekalipun. Think of me...terkurung...WWWAAAAHHHH!!! purrr....meow!

syidah - xiao hong said...

Selamat Hari Lahir Zahra... didoakan jadi anak yang solehah... dah lama jadi silent reader blog kak min... hari ni nak menyelit hehehe... p/s kalo kak min rajin jejalan la ke blog saya yg tak seberapa http://sejuta-warna-pelangi.blogspot.com/

Sizuka said...

Happy Birthday Zahra!! Semoga menjadi anak yg solehah. Nanti Aunty shidah bawak kek ye :D

blu4sky said...

Happy Birthday Zahra!!!
LG, cukup ke beli 2 henget je goreng pisang tu.. :D

kasihredha said...

happy birthday to miss 8
no more miss 7 ye :)

wahhh dah dapat mkn goreng pisang ye:)

zuwaidah said...

HAppy birthday, moga happy selalu ya...

best makan goreng pisang di musim hujan....plus kopi O panas!!!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

happy bday miss 8!!.Semoga membesar jadi anak yg solehah.Amin

NiezaMan said...

Hepi birthday buat Miss 8..Moga menjadi anak yg soleh ya..

smalam & ari ni kt Midvalley tak leh masuk sebab de JCard..tu yg jem smacam.

wawa said...

HAPPY BESDAY MISS 8..
moga panjang umur n murah reazeki...
mis 8 sgt cute..==))

kakchik@ella said...

Hepi birthday to your daughter. She is so cute.

PUTUBAMBU said...

Happy 8th Birthday dearie..!

lepas ni kena panggil Miss 8 pulak ye? hehehe


be a good girl okay darling!

meriahceria said...

terasa nak balik kuala selangor skrang...ihihi

Kakwan (K1) - citarasawan said...

Happy 8th birthday curly pretty gurl n selamat bercuti ..

Cik Bambam said...

lepas ni tukar Miss 8 pulak!Miss 7 is not valid! hahahah

miss jue said...

happy sweet 8th birthday to sweet little girl.

may Allah bless u and your family always.

ctsal said...

happy birthday miss 8

Dinas Aldi said...

Happy birthday, Zahra! Sekarang dah jadi Miss 8 la ye :)

lemongrass said...

To Aunties, Uncle and kakak2,
Thank you very much for all the wonderful birthday wishes and doas. I hope all of them will come true. I will be one excited girl if they do :-D.

ShashaCatering said...

Wah! dah balik Malaysia ke?
Welcome back home ;)

MULAN said...

happy birthday little princess...!!! happy & healthy forever...

kalo u datang kerteh, i kasi jamu keropok lekor..!!

Sabihah said...

Selamat hari lahir zahra...same date dgn my hubby..hehe^^

Zaitun said...

Happy birthday buat miss 8 semoga menjadi anak kebanggaan ibu dan bapa.

SJB AKA SUE J-B. said...

happy birthday to your little girl :).

Selamat balik kampung.

Ayu said...

Happy birthday to miss 8 the curly haired little girl..may your dreams come true ya..

A~ said...

Happy birthdY miss 8! enjoy the time in KL. Nanti i suruh my family lepak midvalley suruh cari u. =)

Kay Masingan said...

happy birthday to u daughter. She's so beautiful..

Maryam Izza said...

salam kak Min...
lama nya tak komen kat blog akk
tak sangka akk balik bercuti kat Malaysia ni hee
btw hepy birthday to my adik gebu... semoga menjadi seorang anak yg baik rajin cerdik dan beroleh kesihatan yg baik amin

hapy holiday n take care ^____^

Ayu said...

happy birthday my dear zahra!!! moga jd anak yg solehah & b'jaya dlm hidup.

ainnur pun tgh m'hitung hari to be 5! pejam celik pejam celik dah besar kan anak2 kita.hm...

NenetPenne (NP) said...

u kat kuala selangor sekarang ni?
kot i terserempak kat tesco mesti tegur nih

lemongrass said...

Thank you everyone for the birthday wishes and the doa. Hope all of them will come true :-)

indahhouse said...

Salam kak LG,
Banyak ketinggalan saya. :) Nak wish happy birthday to Miss 8. Nickname baru tuh dalam cerita kak. hehe..
Moga diberi kecerdikan, kecemerlangan di dunia dan akhirat. Menjadi anak yang solehah. Amin.. Happy birthday Zahra. :))