Monday, 17 October 2011

Last day of our cuti2 M’sia

Uish, it’s been a week since my last update.

Was it laziness or lack of time or should I blame it on the slowness of streamyx? Winking smile

Probably all of the above working together making this blog berhabuk sekejap.

And maybe sebab this cuti2 we all lagi banyak spend time kat kampung just vegetating, tu yang takde interesting story yang nak update.

And I was a bit malas to take photos, lagi lah menambahkan malas nak update, hehehe.

But hari ni kena update since malam ni dah nak bertolak balik ke Perth.

(buah hati pengarang jantung I kat Perth tu dah tak sabar nak jumpa we all, heeee).

I pun rasa memang dah cukup waktu nya untuk I balik ke Perth sebab I rasa dah berkilo2 berat I naik ni. Kalau seminggu lagi kat sini, takut tak kenal pulak laki I tu nanti bila datang jemput bini dia ni kat airport, hahaha..

(Kalau nak blame it on water retention because of the humid weather, nampak noh yang I ni tak nak accept reality yang I dah put on fat, hehehe).

But this will be a quick update sebab I tak pack my bags lagi!

Agggghhhhhhhhh!!!!!!!!!

But before that, layan gambar The Little Misses dulu ye Smile

IMG_2884

Mucking around at Atuk n Nenek’s house.

IMG_2878

The oldest cucu with the youngest (and the only boy) cucu.

IMG_2986

Miss 8 with her shorter hair. We had it cut on Friday when we went to MidValley (again, hehehe).

IMG_2965

With Atuk. Atuk muka pure jawa, cucu sorang muka orang Uzbekhistan, sorang lagi muka hmmmmm, tak tau apa, hehehe.

Alrigh t then, see you guys in Perth!

28 comments:

missbby said...

mesti atuk sedih kannn

Rozita said...

Sure atuk ngan nenek sedey... Iyalah dah 2 minggu depan mata.

Y O N G said...

Bye bye Sis LG... ingatkan boleh say Hi.. kat KLCC tapi tak terserempak la pulak yea ;-).. JAWA pun international ape? heee

Noir said...

LG, looking at your dad's picture, hati i sejuk.

have a safe journey back ke pangkuan Bruce :}

Mat Gebu said...

ahahh....LG adehh cucu sorang rupa Uzbekhistan tu yang i tak tahan nak gelakkk....hahahhaha......tapi kan muka jawa ni "sesuatu" kan, nampak misteri dan dia punya "kegagahan" terserlah..perghhh..pengsannnn >__<

zuwaidah said...

moga selamat sampai ke destinasi.

Madam Sooyaree said...

Have a safe trip! Kita lak next week balik, hehehe.. rindu!

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum..
kak min.. dah nak balik rupanya kak min yer.. tak sempat la nak berjumpa.. nani plan nak jumpa k.min tapi minggu tadi ade majlis bertunang sepupu on saturday.. sunday plak bizi ngan saudara mara yang masih ada kat rumah.. so tak sempat nak kemana2.. harap dapat jumpa di lain masa ye.. :)

selamat pulang ke perth.. dan semoga perjalanan berjalan dengan lancar ye.. aminnnnnn

cicayanki said...

the last picture is so sweet kakak LG.

ps: i miss home! nak balik malaysia!

Rai said...

hehehe..muka uzbekistan pun ada...

zarin said...

kak
i pun agree w noir
tengok gambar ur dad n bila dah cakap ngan dia face to face memang buat hati i rasa sejuk je... i suka borak w your dad ;-)

ayang said...

Hensem arrr.. Atuk.. Sejuk je tengok..

penDragon said...

sekali sekala balik kg biar lah mkn puas2 k LG...nnti balik perth, susah dh nk jumpa makanan sini. sorang je cucu boy nya...I think k LG should produce more cucus yg cute2 for atuk!

Ms Ef Abas said...

have not been to perth. last visit to Australia was last year, went to melbourne and brisbane.

have a safe journey!

btw, the kids are cute :)

kasihredha said...

wahh miss 8 dah potong rambut le...comey je.

Atuk dan nenek pasti terasa kehilangan selepas ni.

P/s: sgt2 teringin nak jumpa LG...sampai dah beritahu husbandpun..tp sangat2 segan nak jumpa..

MULAN said...

i pulak tetiba rasa sedih.. though tak dapat langsung jumpa u.. rasa macam dekat je..

happy packing. safe journey dear...

Aida Salleh said...

Have a safe journey back Sis LG!

PUTUBAMBU said...

ish...sekejap je rasa .. dah nak balik dah yek...

Maya Marisa said...

LG dear,

i bet you had lots of fun balik kampung. anyway, hv a safe journey!

Diyanazman said...

hehe part uzbekh tu mmg kelakar! hope u have a safe jouney back to Perth!

rozie yuzaila yusof said...

Salam~
baru je follow your blog from mat gebu links. Tapi sekarang ni get addicted to read your blog everyday. Moga Allah mudahkan perjalanan balik ke Perth.

SJB AKA SUE J-B. said...

Your older betul betul macam muka atuk nya.

NenetPenne (NP) said...

tak terserempak pun kat tesco atau mana2 daerah kuala selangor nih...

miss jue said...

miss 8 super duper cute!

AnimNaim said...

Bila tengok lama2, miss 8 ada iras dengan atuk juga....

Mother of Two said...

kak min..sorang org uzbekistan sorang lagi myanmar..hehehheeh gurau jer.. selamat pulang:)

Haslinda said...

Miss 12 muka dia mmg banyak ikut atok dia..especially mata!

lemongrass said...

Missbby,
Atuk sedih sbb dia dah tua so tak tau lah bila lagi akan berjumpa :-(

Rozita,
Nenek sedih sbb Miss 12 tu cucu sulung dia and memang dia slalu tolong tengok2kan Miss 12 masa baby dulu.

Yong,
I pergi KLCC tu cuma 1 day aje and mostly bertapa dlm Petrosains, tu yg tak terserempak dgn sesape :-)

Noir,
Alhamdulillah my Dad dpt face yg menyejukkan :-)

Cik Mat,
muahahaha...Jawa ni kan memang gagah, campurlah dgn apa aje, mesti genes Jawa tu tetap lagi kuat! :-D

Zuwaidah,
Alhamdulillah, takde masalah pergi n balik :-)

Sooyaree,
berapa banyak bags lah agaknya you bawak balik ye, hehehe

Nani,
I pun weekend tu memang busy jugak ad akenduri baca yassin and party my girl. Takpelah, 1 day mana tau kan boleh jumpa :-)

Cicayanki,
I miss my families kat Msia. Sometimes I wish diaorang semua kat Perth so boleh I jumpa diaorang slalu :-(.

Zarin,
My Dad memang suka borak as long as it's not politics, hehhee

Ayang,
tu yg cucu2 dia and anak dia manis2 belaka, hahaha

Pendragon,
after 8 years tak mengandung n bersalin and tak jaga baby, I think dah rasa best pulak macam ni aje, hahaha ;-)

Ms Ef Abas,
Perth is so 'dull' compared to Melbourne and Brisbane. But it is a nice place to visit :-)

Kak Kasih,
Lerr...apa nak segan nya. I ni lagilah pemalu n segan nya nak jumpa orang! Next time we all balik, kita jumpa ye :-)

Mulan,
Everytime balik Msia, memang tak sempat sgt nak jalan2 cuti2 1 Msia so kdg2 tu rasa mcm tak sempat langsung nak jumpa sesiapa. Nak keluar KL n Selangor tu pun rasanya amat lah susah, hahaha

Aida,
Alhamdulillah, it went smoothly :-)

Putu,
2 minggu aje pun, memang sekejap :-)

Maya,
we had fun just vegetating and relaxing fully at kampung :-)

Diyana,
But memang rupa dia ada rupa gang2 dari situ kan, hahaha

Rozie,
Salam. Thanks sbb sudi baca my blog ni and liking it :-)

Sue,
My eldest tu memang lagi banyak asian look dr Mat Saleh :-)

Net,
I pergi Kuala Selangor and Tesco tu a few times jugaklah but pergi during day time so sure nya you tgh kat work masa tu kan.

Miss Jue,
thanks :-)

Anim,
I rasa sebab genes Jawa yg sgt kuat, genes Mat Saleh tu terhidden somewhere, hehehe

Shiela,
Kahkahkah....sorang tu arab2 sikit lah, lebanese ke or persian ke kan :-P

Haslinda,
Miss 12 tu memang muka dia lagi banyak ciri2 asians dr mat saleh :-)