Sunday, 2 October 2011

Not long to go….

All our bags are packed and ready to go….

(well, except for the hand luggage yang still tak siap packed lagi, hehehe).

Oh Em Gee, punyalah berat giler the luggage and the boxes.

Yang nak balik 3 orang aje, tapi between us we have 2 suitcases, 1 big sportbag (yang bukan diisi dengan sporting goods!) and 2 boxes.

Itu tak termasuk the hand luggage ye!

The Other Half kata mati lah I mengangkut semua tu sorang2, hehehe.

I kata apa kisah, trolley kan ada, pastu kalau kenyit2 mata kat abang2 bangla kat LCCT tu, probably lah kot ada yang baik hati datang tolong.

Kalau kenyit2 mata tak berkesan, meraung depan baggage carousel tu will be my last resort lah, hahahaha.

Tak semenggah betul perangai, muahahaha.

And we will definitely be staying in KL dekat2 area KLCC from tomorrow till Wednesday.

And most probably, we will be spending the whole day kat KLCC on Tuesday tu from early morning to late afternoon kot.

But our first destination will be Petrosains lah and most probably will spend a few hours in there.

Pastu, I ada lunch date with my old high school friends yang dah lebih dari 20 tahun tak jumpa. From takde wrinkle di muka to more than a few wrinkles di muka, dari takde uban kat rambut to more grey than black now, hehehehe.

After lunch, baru lah kot we all jalan2 around KLCC tu kalau tak penat.

So, kalau you all terserempak dengan we all kat situ, senyum2 lah ye, hehehe.

I ok aje kalau nak balas senyum balik tapi untuk senyum dulu tu, ada sikit malu lah, hikhikhik….

InsyaAllah I will update this blog while in M’sia with berita terkini.

Maybe not as frequent but will definitely do it when time permits.

Please doa for our safe journey to and fro…

(And sambil2 doa for the above,  boleh gak tambah doa that I won’t put on that much weight in M’sia ye sebab nanti I yang siksa nak turunkan balik kat sini! heeeeee),

Till we meet again, Assalamualaikum, Au Revoir and good bye Smile.

33 comments:

penDragon said...

Have a safe journey k LG.....I'll make doa for you not to put on weight nnti....

Gebera said...

Welcome Back to Mesia Kak!!! Hope you Girls enjoy ur Trip Here... Make sure Makan apa saja yg teringin...BUT in small portion...aaaa baru tak rasa guilty sgt kan...hehe...cewahh!

anymz said...

welcome home min..

JaJa'Z said...

welcome home kak...alankah bestnya kalau jaja dok area2 kl..sah2 jaja gi skodeng u all bertiga buat apa kat klcc tu..hehehhe

cicayanki said...

have a safe trip kak LG and girls :) enjoy your holiday!

Flower said...

Have a nice journey home and please makan lebih goreng pisang utk I ye. Jgn lupa kerak2 yg crunchy tu jugak...

Norliza said...

Salam Min
Welcome balik to Malaysia. Mesti rindu eh ngan tempat lahir sendiri. Hope you and family have a save journey and enjoy yourself while you are in Malaysia.
Salam
Norliza

Cik Siti Wan Kuncup said...

have a safe trip kak LG! :)

Rozita said...

Happy holidays for u and the two misses...

Ayu said...

take care kak n have a safe journey.maaf sbb baru ni sempat jenguk blog akak coz last week ayu kursus.weekend lak mcm biasala kan....btw jgn lupa contact ayu eh.klu leh nak jmpa akak.sat pun jd la

ayang said...

Fuhh from OZ reunion kat KLCC. hebat ni.. hehehehe..
Selamat bercuti ditanah air akak.. bila makan tu, ingat2 le penimbang yang ditinggalkan kat OZ tu eehh..

kasihredha said...

selamat kembali ke tanah air..
dan selamat makan goreng pisang sepuas2nya.

hati2 kenyit2 mata kat bangla tu nanti your hubby risau...hihi

sHieRa cAkAp said...

Saya doa kn perjalanan akk anak-beranak lancar and selamat...

et said...

welcome home kak..hehehe..semoga semua dipermudahkan..

T said...

Have a safe journey! Enjoy all the food there. Mmmmm.... Char Kuey Teow...Apam balik... I will just berangan here.

Rima said...

Be safe and hv a good time while in KL.. makan jangan tak makan! hahaha cheers!

zeta said...

Kak LG..sy doakan perjalanan akak dan two litle misses berjalan dengan lancar dan selamat..
Nnt smpi cni ada jumpa sape2 lg ke??silap2 ramai yg g serang umah parents akak kat ijok tu..hahaha

Mak-Imma said...

welkam back to tanahair... enjoy yrself n mkn puas2 ape je yg xde kat Perth....

pizet said...

welcome back kak lg...nak doa2 kot2 terserempak la

Aidah said...

Welcome home Min. Akak doakan semuanya selamat dan segala urusan dipermudahkanNya. Amin.

kak ina kl said...

semuga selamat sampai ke tanahair tercinta. Kalau terserempak akak terus ajer hug 2 anak dara kamu tu

All Along the Way... said...

selamat pulang ke malaysia LG. moga selamat dalam perjalanan..amin

kalau dok dekat2 kl boleh jumpa kan..teringin nak tgk LG dan family face to face..mcm celebrities lak..cewaahh

openid said...

Salam kak LG,
Have a comfy and safe journey back to Msia. Mesti ramai nak masak macam2 kat orang aussie ni kat kampung nanti. hehe...
Bytheway, I followed ur advice for frying chicken in oven. I put them on the grill instead of timbun dalam one baking tray. They turned out more crispier, sebab air tu jatuh ke bawah. Yummy! thanks kak!
Ijan

sweetazezah said...

salam kak min..alaaa..xdapat peluk arab ngan kak min lah mcm ni..coz kak min turun at LCCT..jijah at main termnal-KLia sanun..uwwaaaaa...pep0n,pray 4save journey.ameenn...

Nadia Dzai said...

alemaakkkk.. x sempat lah jumpe, i lagi 23sleeps to kuala lumpur. heheh mesti mase tue u dh balik ozzz

ameeza77 said...

sukenyer hati bila LG n the girls nak balik sini, rasa mcm nak menyambut kakak sendiri balik dr jauh jer(penangan membaca blog LG)
salam kenal :)

Unaizah said...

Safe journey....& enjoy your time balik kampung!

tinie said...

semoga sampai dengan selamat n selamat menjamu selera ......

umihumairah said...

kak min da smpai msia da ke..home sweet home

intan said...

selamat bercuti kak min:) bestnya holiday

ejaescobart said...

welcome home..

pastikan semua makanan yang tak der kat Perth akak rasa puas-puas... diulang rasa je tau..hehehehe :)

Anak Adam said...

Salam,

I always tell my friends that you are my favorite blogger and I showed them your blog. True enough, one of them was in KLCC the other day and she called me hysterically telling me that you just walked pass her. Haha. If I were there I would have greeted you and your daughters. Hehe. Have a fun stay in Malaysia.

MULAN said...

enjoy...!!! makan banyak2 tau..