Tuesday, 16 June 2009

Untuk kawan2 yang sudi berikan peribahasa untuk The Other Half translate kan ke English, terima kasih banyak2. Best betul tiba2 di ingatkan semula kat all these idioms that I’ve forgotten due to lack of use. Tapi sebab The Other Half tengah kena bad head cold and dosed up on drugs, his brain functions are not functioning 100% at the moment. So bila I told him the translated Malay peribahasa, he just gave me this blank look and rolled his eyes. Dia kata, dia nak bernafas pun susah due to the blocked nose, lagi lah nak think about idioms, hahahaha…. Sian betul hubby I tu kena dera dengan bini dia :-). He tried giving me a few supposedly similar idioms but macam tak kena aje pulak nya dengan the Malay ones so we’ll keep on trying once he’s fully recovered :-).

I pun dah rasa penat sangat2 malam ni, maybe nak berjangkit the cold from him kot. So, malas lah nak bercerita panjang sebab I want to go to bed early tonite, layan gambar our dinner tonite aje ye.

I thought of making express penang laksa (yg guna canned tuna tu) malam ni sebab tekak orang puasa kan. But disebabkan tak larat nak masak something else for the rest yang tak makan laksa, I terpaksa lah pendamkan aje hasrat di hati :-). And malam ni with help from Encik Leggo and Makcik Baida, we had pasta with chicken crackles. I tinggal masak pasta n mushroom and bake the frozen chicken crackles, dah dapat a delicious meal.

DSCF6146

I guna stir-through semi dried tomato, basil and parmesan pasta sauce. Punyalah senang nya, just masak the pasta and pastu stir the sauce into the hot drained pasta, tak payah masak the sauce langsung. Terus hidang!

11 comments:

ain said...

pasta min nmpak sedap la. gambar close up pulak tu!!

psst...hope ur other half cpt sembuh.

somuffins said...

2 hari lepas I kuk the same thing; but mine bentuk siput. Craving orang tua (I lah) kena dilayan gak wpun penat kena kuk rice/lauk for the boss.

zombiedaddy said...

What the hoot is a chicken crackle anyway? I know some funny chickens who can really crack u up with their jokes. But dont think they'd appreciate being crackled though.

mummyseri said...

kak min..
bwa2 la rest ye..n ur dinner walau simple tetap mabeles..(".)

lemongrass said...

Kak Ain,
bila tgh tak larat aka malas nak masak, pasta ni lah yg jadi penolong I, hehehe.

CikSom,
I pun ingat nak masak jugak laksa tu mlm tadi walaupun tak larat tp tak serajin you pulaknya, hehehe..

Bro,
chicken nuggets but with a fancier name & coated with tempura batter not breadcrumb, hehehe. High class kan ;-P

Mummyseri,
thanks :-)

zombiedaddy said...

Ceh! nuggets bawak BMW rupanye..

mrswongjowo said...

LG...
Dah lama I tak masak pasta teringin la pulak...hari-hari kena masak ikut tekak Jawakan he..hee..Tapi kat sana syok dairy products and your whatever sos tu quite cheapkan....

iQa said...

nugget bawak BMW?? kihkihkih.. kak Myn, sodap eh. always ur blog makes me droolinggg.. hope ur other half get well soon..u too.. tc..till then, have a gud day

Ayu said...

aaiikk...mana pi komen ayu? pagi tadi dah post..elok je masuk.ptg tgk dah takde.iiisskkk...

lemongrass said...

Bro,
kita kan high class so kenalah mkn nuggets yg bwk BMW, klu tak, tak boleh masuk tekak lah, wahahaha

mrswongjowo,
Dah tak larat ke tekak you telan makanan jowo hari2? I pun klu balik M'sia, after 2 weeks, I rindu kat my wester food, hehehe... I klu balik M'sia, mmng bawak supply cheese and a few things for my kids :-).

iQa,
nugget posh, tu yg bwk BMW ;-). You kena masuk blog I masa tgh kenyang so tak lah meleleh air liur aje, hehe

Ayu,
you post komen kat sini ke kat N3 lain? Agaknya N3 lain kot, hehe

Ayu said...

kat sini la k.min sbb ayu dok sebut mr leggo n mrs baida tu.hehehe...ni mesti server sini mengong.tak pun blogger tgh pening.hehehe...