Friday, 26 June 2009

Bangun pagi2 tadi terus dikejutkan dengan the sad news of Michael Jackson’s and Farrah  Fawcet’s passing. Sesiapa yang baya2 my age memang lah sudah pasti nya 1 waktu dulu menangis2 nak rambut macam Farrah Fawcet kan, hehehehe…. Angkat tangan sape yang pernah buat style rambut dia tu! Wahahaha. Masa tu rasanya, rambut dia lah yang paling menawan and memang semua orang kalau boleh nak buat style macam dia. I pun seperti biasa tak ketinggalan jugak lah nak style rambut macam dia even though rambut I masa tu curly macam maggi and my Mak pulaknya akan suruh Amoi gunting rambut tu potong pendek rambut I setiap kali pergi gunting. Tensen sungguh I masa tu, rasa gerammmmm aje kat my Mom sebab tak pernah bagi I berambut panjang and ikut style terbaru, hehehe. Bila Amoi tu tanya nak style macam mana, belum sempat I jawab, my Mak dah jawab dulu, ‘kasi potong pendek atas bahu!’…. Huwahhhhhh!!!!! Kejam sungguh… Hehehehe. Dah lah masa kecik2 badan sekeping, pastu rambut pendek abis, memang kalau tengah buat sports and pakai shorts, orang tak tau laki ke pompuan, hahahaha. Nasib baik lah pergi skolah pakai school uniform, tau lah jugak jantina nya ;-).

And speaking of MJ pulak, when moonwalk was at its frenzied height, I was one of those people who tried to moonwalk too. But seperti biasalah, jalan pun kadang2 masih lagi ter trip over unseen things, lagi lah nak bermoonwalk. Hampeh terus! Berapa puluh kali I tried pun, memang tak boleh buat, wahahahaha…. He made it looked so easy but obviously dancing is not my forté, hehehe…..

Luckily, my cooking skills are way way better than my dancing skills kan ;-). Kenyang lah jugak my family makan my cooking hari2 without complaining that much. But tonite, since it had been a busy day with swimming classes and work and everything, I made the easiest dinner for us, breakfast for dinner :-).

DSCF6219

Sausages and everthing else that I could find in the fridge n freezer :-).

13 comments:

Lynna said...

LG.....i cedey sgt MJ's gone.....we kinda grew up with his songs right? tepaksa kensel my wishlist to go and see his live concert.....so sad...

Fiza Nordin said...

akak,arini takde belajar bahase ke? ehehee...

sedih gak dgn kepergian MJ.satu hari ni asyik dengar lagu 'One Day In Your Life' by MJ tu...mendayu2 jek...uhuk!

Liasari said...

am not a big fan of MJ or farah fawcett, but i grew up with his songs 'beat it' and his moonwalk dance which me & my bros & sister used to mimicked. and i grew up watching charlie's angels just can't miss it, kind of glued in front of the tv, 6 million dollar man, how can i not feel shocked with the news. my jaw dropped this morning bila my colleague tanya 'u tak pergi melawat abg jackson ke?' i was like what the h*** is he talking abt.
though am not a fan, but i do feel the loss.

fazlinil irma said...

Ya..satu dunia merasai kehilangan mereka..

nak2 lagi cuaca pun mendung je..( sebenarnya inilah london..cuacanya x terjangka..kui..kui...)

waaahhh..menu akak hari ni ada rimba belantara la..eh..ke lagi sesuai semak samun..kuiiii...kui.....

Flower said...

brekky for dinner. I pun selalu buat gini. Asalkan anak2 kenyang, I tak kisah.

nj said...

LG...
Baru betul dinner mcm tu...macam-macam ada...
Ye la...sedih gak MJ dah tak ada...what a coincidence..all these talented artist atau celebs baik yg baru atau lama...pergi pd usia muda..mcm Sudirman at 40+, P.Ramlee at 50+, P. Diana, and now MJ...

ain said...

akak antara org yg lambat tau psl MJ n farah fawcet. almaklum le...sibuk ngan anak2. sedih gak le but dah ajal dia kan..takkan terlewat wlupun sesaat!

p/s...sedapnya dinner min!

azumasn said...

as for me,
sy ni generasi muda tp mcm kbnykn org lain ttp rs dkt dgn lgu2 mj..
akhirnya tmtla hayat beliau..tp rsnya kontrovesi2 mj ttp akn terus dipertikai..cian tul..huhu

p/s; mak sy kata arwah sudirman sk bt gaya ala2 mj..

somuffins said...

LG, gaknya kat rumah MJ n FF pun takde dinner cam tu. I think most bloggers mesti sebut pasal diorang tu, and me no exception. :-(

Suzi said...

terkejut juga MJ meninggal...tengah sibuk nak buat kinsert lak tu...

menyelerakan dinner tu...semua ada.
saya jarang2 masak macam tu sbb my hubby tu selalu nak kena ada nasi...tekak melayu hihihi...

lemongrass said...

Lynna,
tu lah, baru aje dengar about his comeback concerts kat UK, now dah takde... He was weird but very talented.

Fiza,
guru bahasa bercuti hari ni, hahaha. Hari ni mmng asik dengar lagu dia aje kat radio n kat TV. Teringat nostalgia zaman dolu2, hehe

Lia,
I liked his songs because he was so talented but like you, mmng bukan die hard fan lah. Tapi Charlie's Angels dulu mmng tak boleh tinggal, tu yg nak sgt rambut mcm Farrah, hehehe

Irma,
I suka ada semak samun tu, tp hubby n kids pandang pun tak. I lah sorang2 makan mcm kambing, hehe

Nora,
the joy of marrying tekak mat saleh, hahaha...

Noorma,
Sian kat anak2 dia kan, muda2 lagi dah fatherless.

Kak Ain,
tu lah, tu yg mcm tak sangka sbb so quick but like u said, dah ajal...

Azumasn,
lagu MJ tu mmng evergreen sbb my kids pun tau some of his songs :-). Sudirman tu mcm MJ lah sbb they were both great entertainers.

CikSom,
kat rumah MJ n FF chefs glemer yg masak, so sure lah food pun high class, hahaha

Suzi,
mmng, baru aje dengar about his sold out concerts, dah passed away :-(. We all tekak lebih mat saleh dr melayu so klu tak mkn nasi seminggu pun ok lagi, hehe

somuffins said...

LG, I really mean it when I said your food lagi best dari MJ/FF's sebab diorang tu tak sudah2 berdiet. EZ job for the chef, kan? :-)

H O N E Y said...

Kat sini susah la nak cari sausage mcm ni. frankfurter banyak la.. too bad :(