Wednesday, 24 June 2009

Selamat lagi 1 hari puasa, kejap lagi dah boleh ‘raya’, hehehe. Hari ni I layan lagi anak tekak yang teringin nak makan apam senyum sebab tengok orang buat cantik aje kat MyR. Tapi kesian betul kat I, tak ada bekas ramekin or acuan yg comel2 yg small enough to letak dalam periuk kukus I yg tersangat lah comel nya itu. Tu lah, sape suruh beli pengukus yang saiz kecik aje kan, konon2 nya saiz kecik tu cukup lah untuk we all yg kecik molek ni ;-). So, disebabkan dah nak berbuka nya pasal, just kukus terus dalam loyang yang besar so memang lah dia tak nak senyum langsung! But still sedap and gebu jugak. The Other Half yang makan banyak banding dengan I sebab dia kata lagi sedap rasa apam senyum ni banding dengan coklat kek. I said, what???? :-). You know why he said that, The Other Half ni memang tak minat langsung kat coklat kek, he’ll only eat 1-2 bites aje pastu dia tak nak dah. Other types of cakes, dia melantak sakan, hehehe….

And dinner tonite, since semua orang masih lagi tak larat nak makan nasi, I masak pasta. And I made beef stroganoff with fettucine. Easy peasy to cook and easy peasy to telan, hehehe….

DSCF6198

I wonder what I’ll mengidam for bukak puasa tomorrow nite? Hmmm…. Hahahahaha….

11 comments:

fazlinil irma said...

seronokkan posa musim sejuk ni..hehe
sekejap je..tengok2 dah masuk berbuka..

ehm..simple je entry hari ni..1 minit dah habis baca ;)

azah said...

selamat hari raya min!..hihihi akak hanya tinggal satu hari je th lepas itupun blm ganti...kena tunggu weekend, hari sekolah guna suara, kena byk minum air

ain said...

tekak org posa cam tu ler min. ada je benda yg nak di makan. tp bila buka, cuit sikit aje sbb dah kenyang minum air.

psst...bape hr lg nak ganti posa nih..??

Rima said...

Haiii i masih terkial kial nak bayar puasa tahun lepas... cobaaannn hehe.. just to let u know that we all love ur basic muesli slice recipe.. hb sampai tapau lagi gi kerje... tks for sharing!

roseazmi said...

Seronok puasa ni..lagi kalo tgh2 winter gini..I ingat guys mmg tak gemar kot ngan cake espeacially chocolate cake. My hb pun tak suka makan..katanya muak.

lemongrass said...

Irma,
tu yg mmng slalu tunggu winter baru ganti pose. Mlm tadi malas nak 'borak' panjang2,hehe..

Kak Azah,
I pun tinggal 1 hari aje lagi ni, hopefully sempat lah abis puasa hari ni beofre period.

Kak Ain,
Tu lah, mlm tadi I mkn tak lah bnyk mana tp tekak tu mmng teringin mcm2, hehehe... Esok dah raya kot klu hari ni dpt complete :-).

Rima,
U r welcome. Glad you like the muesli slice :-). Memang very easy n simple kan nak buat that's why I love it too, hahaha..

Rose,
My hubby suka jugak mkn cake but not chocolate cake sbb dia kata rugi aje guna the chocs in the cake, baik mkn mcm tu aje, lagi sedap :-)

Ayu said...

salam k.min...

uuuwwaaa...ku sangkakan panas hingga ptg,rupanya hujan di tghari.iiissskkkkkk....semlm lg sejam nak b'buka,bendera jepun b'kibar dgn megahnya.aaddeehhh...frust sungguh rasa.tak dpt la ayu nak pose awal rejab smpai jumaat ni pdhal tu la yg ayu nanti2 kan.

hm...apam senyum ye? bfast pagi ni ayu beli apam n kuih sagu.mcm tau2 je k.min buat apam b'buka semlm.hehehehe...

Jue Fauzi said...

i have to ganti puasa banyak lagi tapi still dlm pantang and still tak leh bayar lagi puasa.huhu..jenuh la.ni ala-ala ngidam org pregnant je LG?hehehe.

afid said...

kak LG,
mana gambar apam senyum nye?

lemongrass said...

Ayu,
aduss, sian nya kamu. I pun cukup tension klu dtg period dah nak dekat2 waktu buka, geremmm aje, hehehe

Jue,
Brapa hari lagi u kena cover? I mmng sentiasa mengidam, kalah orang pregnant, hahahaha....

Afid,
Apam tu tak senyum, monyok aje, tu yg tak ambik gmbr, hehehe

Spices of Life said...

hi dear,
I try to puasa sunat rejab.. but bukak half way. kering tekak.. cuaca so kering.. magrib now is 9 pm.. seksa.. well i love the pasta... simply sedap.. i will make that for diner tonight.. that is why i love to read your blog. i get so many cooking ideas from you.thanks