Thursday, 31 July 2008

Malam tadi sepatutnya letak entry Miss 4 3/4 tgh baca buku, tapi jenuh cuba nak post video, tak dapat2 jugak, I think there's something wrong with Blogger, again! Pagi tadi pun cuba lagi sambil siapkan the little misses for school, dah setengah jam, masih belum habis upload a 2-minute video, nampak sangat lah ada yang tak betul nya tu. Tadi pun cuba lagi, still with no success. Nak post entry apa macam tu ye? Hmmm..... Nak fikir sekejap.....

Tadi pergi shopping with the Little Misses and the other half lepas ambil them from school. Main reason nak beli socks for me and nak beli school shoes for the Little Misses. I think setakat ni rasanya, they've gone through sepasang kasut per school term especially Miss 9. Tokey kedai kasut pun boleh kopak macam ni kalau setiap term tukar kasut baru! Bukannya sebab they outgrow the shoes but sebab dah buruk abis diaorang pakai. Rasanya Miss 9 ni jenis bila jalan suka sepak tanah or pasir or whatever is infront of her so bahagian depan kasut tu cepat lah sgt robek nya. Pastu, kena pakai kasut all black pulaknya at that school and kat sini kasut sekolah all black mostly leather so bayangkanlah rege nya, kalah kasut mummy n daddy sometimes, hehehehe..... Daddy n Mummy pun tak tukar kasut every term! :-)

So, tadi pusing2 lah kat shopping mall tu cari kasut sekolah yang murah but leather. Nasib baik winter shoes sale masih on so dapatlah the Little Misses 1 pair of shoes each. Nak memilih style kasut pun sikit punya lama, tak nak yg ada lace sbb dua2 masih tak pandai pakai laces, tak nak yang design tak comel and macam boys, pastu nak kena make sure kasut tu comfy, the other half masa ni dah cabut pergi tempat lain sebab tak larat nak tunggu, wehkehkeh. If it's up to me, I'll just take any shoes that use velcro for straps sebab itulah yang paling senang nak pakai pagi2 masa kelam kabut tu. But Miss 4 3/4 dah berkenan sangat2 kat kasut yang ada buckles. Bila tanya dia, sape yang nak pasangkan buckles tu every morning, dia dengan senang hati cakap, " Mummy of course!" Hmmm, sigh......... Nampak sgt Mummy ni takde keje lain agaknya ye ;-).


Ini rupa Miss 9's current shoes on the left yang so scuffed tu, and on the right are the new ones she chose today.

Miss 4 3/4's school boots yang dah nak terputus jahitan nya on the left, and her new school shoes with buckles for Mummy to play with every morning on the right.

3 comments:

Intan Rosnitta said...

Pagi2 u kena nyanyi mcm ni lah,

"one two buckles my shoes, three four shut the door..."

Hehehe :D

lemongrass said...

Wahkahkah Intan,
tak kuasa I, hehehe

Flower said...

Budak2 nye kasut sekolah ni mana leh tahan. I dulu beli utk Hana kat Myer. Ada tawaran hebat. Beli 2 dpt discount 50%. Kasut abang selalu beli kat payless shoe. Omar umur baru 6 tahun pakai kasut size 1 dewasa. Size gajah tu. I dah serek nak beli yg memahal sbb tapak dia selalu haus. Mkn kasut agaknye. Masa mula2 Omar sekolah, pernah beli yg mahal sbb maklumlah anak pertama masuk sekolah, mak excited sikit. Tapi lepas tu tobat dah tak buat lagi.