Saturday, 26 July 2008

The other half gembira hati hari ni sbb his sideboard dah sampai pagi2 morning tadi. So,now our pinggan mangkuk and cawan gelas adalah rumah baru. Rumah pinggan mangkuk yang lama tu we all bukak n buang aje sbb pintu dia dah tanggal and belakang dia dah berlubang. Dah setahun we all guna gerobok tu tanpa pintu, sikit punya teruk kan! hahahaha.... Tu yg we all tak jemput ramai orang dtg rumah ni, malu woi! Kalau pinggan mangkuk cantik n mahal mcm Cik Noritake takpelah nak tayang mcm tu aje, ini pinggan mangkuk ceramic yg murah tu hah. So, dah ada gerobok baru ni bolehlah buat dinner functions selalu yek ;-). Macam lah we all ni ramai kawan, wehkehkehkehkeh........
Satu aje yg we all tak berapa gemar, the handles of the drawers tu buat dr marbles so takut aje senang pecah.

Dining chairs pulaknya we only bought 4 pieces sebab yang lama tu masih ada 3 lagi yang ok so takpelah kan pakai mismatched set. Kalau orang tanya kenapa kerusi lain2, we all cakap ajelah nanti, we all memang suka kerusi lain2 ni,nampak unik sikit, ahaks! Alah, kat catalogue IKEA tu pun diaorang pakai kerusi dining semua lain2 and still nampak cantik pulaknya, so kira we all ikut trend lah ni kan ;-).......

But Miss 4 1/2 still kena guna the old chair sebab we all surenya akan tercekik2 masa makan nanti klu dia tertumpahkan her drink or her food kat kerusi baru tu. So, nak bagi we all makan in peace, kenalah dia pakai the old chair still, hehehehe.
Finally dinner nasi malam ni after seminggu tak makan nasi. Beria2 the other half makan nasi n his favourite kari daging, tempe goreng and sayur masak air with egg tofu. Macam lah dah lama sangat tak makan kari, hahahaha....

6 comments:

Wangi74 said...

handles tu boleh ditukar..ada saja jual kt kedai..kt bunnings pun ada juga...tp kot kurang menarik sikit.i suka kayu2 mcm tu..nampk classic

Mat Gebu said...

LG...cantik sideboard u tu...nanti bila dah beli Noritake atau Royal2 punya "jenama", beli pulak almari kaca. Sedapnya makan2 tu...u ni mmg mommy n wife yg hebat....Tabikkk!!!!!

lemongrass said...

Hi wangi,
tu lah, rasanya pun boleh nak tukar tp nanti lah dulu, tunggu dia pecah dulu,hehehe...
Sideboard ni buat dr recycled timber tu yg nmpk cam lama sikit sbb mmng kayu lama :-).

Cik Mat,
nak beli sideboard ni pun pikir 2-3 kali, klu beli noritake ke pak albert ke mau lah tak makan sebulan,hehehehe...
Makanan kita sempoi aje cik mat, sbb malas kan..... :-)

masz_73 said...

tu dia!.. tygn perdana lemari antik..cantik!..yg nampak lama n antik tu yg mahal tu..pasal dia tahan lama.. handle dia ok per.. :)

muahhaha.. dah belikan perabot baru..kenalah bg mkn mknn peberet hb kan!..baru larr adil!..kot² leh beli lg perabot lain ker!.. ahahaa...

Intan Rosnitta said...

I suka sideboard tu. Cantik sgt. Kerusi tu pun cantik. Design kayu ni boleh guna sampai bila2. Tapi kesian kat Zahra kena guna kerusi lama...huhu.

Byknya lauk! Mcm makan 4-5 org. Kari daging looks delicious, patutlah cik hb teringin sgt! :)

lemongrass said...

Hehe masz,
sian kat my hb sikit nya lama tak mkn kari, wehkehkeh... handle dia ok tp lagi best klu bukan marble sbb kat rumah ni semua ganas2 belaka :-).

Hi Intan,
tu yg berkenan sgt kat design kayu tu. 10 tahun lagi still hopefully tak lah out of date, hehehe... Zahra kena tunggu mkn n minum tak tumpah dulu, baru boleh pakai kerusi baru, hahahaha.... I masak mmng slalu bnyk sbb boleh freeze. Senang nanti tinggal reheat aje klu malas, hehehe.