Sunday, 27 July 2008

Takde mood pulaknya nak tulis entry mlm ni maybe sbb satu pagi kerja keras mencuci 2 bathrooms, 3 toilets and vacuuming, dusting and cleaning the whole house. Maybe it's just this house agaknya, klu seminggu tak sapu habuk, boleh fill up the vacuum cleaner twice! Bayangkanlah betapa banyak nya habuk yang bertepek, hish..... Nasib baiklah my Mr Dyson boleh bekerja keras tanpa henti.


Since malam tadi dah masak beria and kari daging ada banyak lebih, dinner malam ni masak simple aje. Roti canai segera dgn kari daging and kari dhal for the Little Misses. Sejak balik dr M'sia, the Little Misses dah terminat kat kari dhal to have with roti canai. Nasib baik senang aje masak nya. But dlm malas2 tu pun, sempat juga masak chocolate swirl cheesecake slice, recipe fr Janelle Bloom. Dulu selalu buat kek ni masa raya but dah lama jugak lah tak buat. I think rasa dia maybe lebih kurang sama dgn marble cheesecake kot.
Sepatutnya swirl dia lagi cantik tp tadi tgh malas, tuang aje kat atas batter choc cake tu n swirl sikit and bakar.

12 comments:

Mat Gebu said...

Wahh..LG. kerja keras ek?...tak pe, boleh bakar kalori..i pun paling mencii kena cuci bathroom n toilet..whaaa!!! itu mmg i kena buat tau kat rumah...Eh setuju lah dgn u Mr Dyson tu mmg powerful "sucker" kan..i pun ada satu, tapi rupa dia mcm org nak naik bulan!! futuristic!!...

Liasari said...

LG...i last week baru buat cake nih courtesu from taste.au link yg u bg tuh... tapi frust skit coz tak comey like urs...

Intan Rosnitta said...

Respect betul dgn LG ni... dlm malas2 pun kek tu nampak sedap. Kalau rajin mesti lagi best...

:D

lemongrass said...

Cik mat,
samalah keje tetap kita ye!hehehe. Nasib baiklah rumah ni cuma 4 org aje so tak lahteruk menyental tiap minggu,wehkehkeh. Mr Dyson tu mmng rupa canggih manggih tp best betul kerja dia!

Hi Lia,
Kenapa tak comey? Dia mendap ye? Tapi rasa ok tak?

Hi Intan,
Dah terasa nak mkn sgt kek tu so malas2 pun kenalah buat,hehehe..

Mommy Lily said...

LG, sesekali spring cleaning rumah mmg rasa nk tercabut je sendi2 kan.. kalau la ada org gaji bestnyee ..hiii

sempat gak dia buat kek w/pun bz..cayalah. nmpak sedap sgt

VG said...

LG and Mat

I can't live without my Dyson too (and my penyapu lidi). The best thing since slice bread, I say. You don't know how syok I was when I saw my kedai cina stock penyapu lidi! I receive so many comments from my neighbours when they see me using it on my pavement out the front. Sampai try semua mat saleh! he, he :)

lemongrass said...

Mommy Lily,
tulah, teruk betul kan,nmpk sgt jarang buat keje berat2,hehe...

Hi VG,
You've got penyapu lidi there? I can only find penyapu padi here but not the lidi one. It'll be so cool to sweep my pavement with that!

Ziehelmy said...

ingatkan anak2 org melayu je ada masalah tu....anak2 mat salleh pun ada gak ye....!!!!!hahahaha

lemongrass said...

Zie,
anak2 melayu boleh maafkan jugak klu tersilap. Anak mat saleh tersilap, teruk dengar,hehehe

Liasari said...

LG,
no matter berapa byk swirl i buat dia turn out flat jer... yg choc batter tu mcm kek 'bantat' jer... tapi sedap hahaha! i think my cheese batter terlampau cair dunno why... any idea?

VG said...

Yes LG, di Canberra ada penyapu lidi - AUD$8.00 oy! Just imagine how many penyapu lidi we can buy in Malaysia for that amount of kudos! Also, di sin boleh dapat the normal indoor grass broom too. That one not that expensive; only $5.00. I can't imagine why that is cheaper since there is more workmanship associated with making the broom. Nanti I paste pics on the blog ya, for you to see.

lemongrass said...

Lia,
I tak guna resipi kat taste tu but i guna resipi yg tak pakai choc, only cocoa powder. That recipe mmng kena cair ke the cheese batter? nanti I paste the recipe yg I guna ok.

VG,
Mak oi $8,erkk! takpelah, I think I'll just use the normal plastic outdoor broom that they sell here, much cheaper! How many penyapu lidi have you used up?