Tuesday, 22 July 2008

The little misses balik fr school ceria sungguh, maybe sbb seronok jumpa kawan2 sebaya and seronok sbb tak payah asik main berdua aje. Both of them are good together most of the time tapi bila tgh tak ngam, asik nak bertekak aje! Nanti bila dah jadi teenagers, tak tau lah mcm mana pulak nanti. Mau runtuh agaknya rumah ni bila diaorang bertekak!

Miss 9 setiap kali balik M'sia dah jadi kemestian to have her hair cut short sebab dia kata dia lagi suka berambut pendek dr berambut panjang. Kalau kat M'sia, potong rambut baru kena RM8, kalau potong rambut kat sini paling kurang pun $15 which is RM45. Tu yg dah alang2 balik M'sia, terus lah we all potong rambut. I thought nak trim Miss 4 1/2's hair yang bahagian depan so dia ada fringe above her eyes. The hairdresser tengok rambut dia terus kata, "Aiya amoi, tak payah kasi potong lah. Manyak sayang wo klu mau potong sbb sudah cantik!" Who am I to disagree with the hairdresser, kehkehkeh.... Lagipun rambut Miss 4 1/2 tu memang susah nak nampak panjang sbb teramatlah curlynya. Bila rambut dia basah barulah nampak yang it's halfway nak dekat sampai pinggang dah, tapi bila kering, terus dia toingggg mcm spring!



Before and after photos:


Gambar kat kebun a day before potong rambut



Bergambar dgn Atuk n Nenek while waiting for the taxi to pick us up to the airport.


Gambar at the airport a day after potong rambut. My SIL kata Miss 9 nampak lagi 'muda' dgn rambut pendek, mcm bukan 9 y.o. Like Mummy, like daughter, awet muda saje, hehehe...

9 comments:

Mat Gebu said...

salam LG...i suka tgk pic miss 4 1/2 tu..nampak mcm model iklan pun ada. macam peserta "survivor" pun ada. Lagi2 dengan gaya rambut macam tu dan pegang kayu dan background pun kena sangat.....

chinta said...

salam kak LG,
letak limau purut ekk..tatau la plak...selalu letak rosemary dan jgak herbs2 lain..boleh cuba nie..

lemongrass said...

Wehkehkeh Cik Mat,
peserta survivor sesat kat kg M'sia ;-). Bila I tengok gmbr tu nmpk mcm anak sedara tok batin yg tinggal kat hutan tu :-).

lemongrass said...

Hi Chinta,
I pun slalu letak herbs 'mat saleh' klu buat roast chicken tp semlm nak mkn ayam panggang 'asian style' tu yg bubuh ginger n daun limau purut tu :-).

Intan Rosnitta said...

Alya looks younger dgn rambut baru! Rambut Zahra tu ramai yg minat...cute sgt tapi susah nak maintain kan.

psst habis ke roast chicken tu last nite??

Mat Gebu said...

hahahaha...LG, bila i baca u tulis "mcm anak sedara tok batik"..i gelak sampai jatuh air liur atas keyboard!!!.....hahahaha...

Mommy Lily said...

rambut zahra sgt la cantik...geramnye tengok...

rambut kakaknye mmg sesuai pendek sbb muka dia comel ala chinese look kan

lemongrass said...

Hi Intan,
roast chicken tu separuh aje habis,hehe. Separuh lagi I bubuh dlm mee laksa n mee goreng mlm ni. Sedap jadi nya sbb daging ayam tu dah berperisa, hehehe.Rambut Zahra tu mmng susah nak maintain sampai kdg2 I tak sikat langsung klu duduk rumah aje :-)

Cik Mat,
wehkehkeh, mengalahkan budak kecik sampai ngences! Tapi mmng ada rupa kan sikit2 cam tok batin dgn rambut gerbang mcm tu. Pakkal dia
putih, klu tak mmng sebijik,hehe

Hi Mommy Lily,
Alya tu mmng rupa chinese, tak tau lah dr mana dtg nya ;-). Zahra tu boleh lah jadi model iklan shampoo dgn rambut gerbang dia, hehehe

masz_73 said...

hehehhe...cucu tok batin yer.. lawak antarabangsa tul larr u ni LG!.. selamba jer.. nasib baik dak zahra tu x tau eja lagi..kalo x siap mommy dia... hehhhehe..