Friday, 25 July 2008

Last nite we spent an hour going around our area looking for open furniture shops in search of dining chairs to purchase. Supposedly kat suburbs ni, Thursday night is late night shopping which means kedai bukak sampai pukul 9 mlm tapi banyak pulak kedai furniture yang tutup awal, hampeh betullah! But we finally managed to get to this Pine Furniture shop yang dekat rumah ni aje and found 4 nice dining room chairs.

Awat nya we all kena beli dining room chairs, you may ask? Our current dining room chairs ni dah banyak tahun usia nya and 2 dah nazak with broken armrests. And then the padded seats dah tak rupa kaler asal especially the chairs yang the Little Misses guna sebab dah tertumpah segala mcm makanan on them. On top of the makanan, penuh dgn old sticky colourful playdough on the seats as well. Kalau jemput orang datang dinner, memang lah kalau boleh nak buat candle lit dinners aje setiap masa so people tak boleh nampak the 'colourful' chairs! Dah lama ajak the other half pergi chair shopping ni sebenarnya tapi sentiasa takde masa and macam tak penting pulak ada kerusi baru ni sebab bukannya we all selalu jemput orang datang rumah pun, hehehe.... But since the other half's gone into a business venture with a friend of his yang ada family, I guess kenalah at least once a month jemput his business partner n family datang rumah for dinner. Takkan lah asik nak pergi rumah diaorang aje pulaknya, nanti tarnish lah my reputation as a good cook kan! Sure orang takkan percaya yg I pandai masak, hehehehe... Bila lagi kan nak dpt alasan yang kukuh utk beli dining chairs yang baru ;-). Pastu sementara dah tersinggah ke furniture shop ni, apa lagi menjamulah mata kat situ and the other half ter jatuh hati pulaknya kat 'buffet sidebooard' ni. And since dia yang dah terjatuh hati, dengan seronoknya I said 'yes' bila dia tanya nak beli ke :-) :-). Dah orang tanya, takkan nak cakap tak nak pulak nya kan, wahahaha.....

So, malam ni we all ada busy sikit meng 'rearranging' the dining room and the family room to make room for the 'buffet' yang nak dihantar esok. Well, the other half yang busy rearranging, I just tunjuk2 aje. Kita busy masak apa! Dah lah balik lambat sebab the Little Misses ada swimming hari ni so masak dinner malam ni pun sempoi aje lah. Actually, malas nak masak lebih2 pun ye jugak, hahaha.... Dah seminggu we all tak makan nasi, the other half dah mintak nasi for tomorrow nite's dinner, sian orang m'sia celup tu gian nak makan kari!

Tonite's dinner : Sempoi wrap using lebanese bread.

3 comments:

Liasari said...

where's the buffet sideboard?
me too ada jumpa satu at ikea...cantik berkenan but it wudn't fitin to my small dining hall...tunggu umah baru siap

mrssham said...

yela.. mana gambonye... nak tgk gak...cite tanpa gambo cam tak best

lemongrass said...

Hehe Lia,
baru sampai pagi tadi so tayangan amal mlm ni nya entry lah. We all pun masa gi IKEA minat betul tengok sideboard diaorang tp kena pasang sendiri tu yg lemah sikit, hehe...

Nana,
sabo weh, hehehe....