Wednesday, 23 July 2008

Malam ni tak boleh celoteh panjang sbb bnyk kerja rumah nak kena selesaikan. Rumah ni dah macam rupa laundromat pulak with all the washings bergantung2 kat dlm rumah disebabkan dek hujan. On top of that, punyalah banyak baju yang belum berlipat lagi and ironing still to do.Aghhhhh......

Next week agent nak datang buat their 3 monthly house inspection. Our backyard sebab lama kena tinggal and sebab thunderstorm last week, dah memang macam mini jungle. Weekend ni memang lah semua orang akan kena kerah kemas rumah luar n dalam. Bila lah nak pindah rumah sendiri ni, nak jadi tongkang pecah pun takde sape yang kisah.

Di sebabkan hari ni hujan turun sepanjang hari and it's soooo cold here, we all teringin sangat nak makan something soupy and warming. But since we all semua bukan nya peminat soup sgt, so the next best thing is mee laksa lah. The little misses I just goreng mee for them. Pastu teringin pulaknya nak makan jemput2 udang sbb masa balik M'sia haritu, tak teringat pulaknya nak makan, hehehe. So, dinner malam ni kira ada 'rajin' sikit sbb siap ada entree lagi :-).

Mee laksa

3 comments:

chinta said...

menyewa jgak tapi landlord rumah lama, dia yg buat gardening...rumah baru nih, kami kena buat sendirik...tapi kecek jek backyad blakang tuh, 1 jam dah siap...tapi hubby la buat, sy tukang tengok jek..

Hana said...

salam LG..
kejap je masa berjalan..pejam celik je..
masa u balik msia hari tuh, hana demam teruk.. tak sempat nak contact LG pun..lepas tuh busy pula dgn mende lain.. tak per.. nnt kita jumpa kat Perth ye.. hehe..

lemongrass said...

Hi Chinta,
backyard we all pun kecik aje but all the plants dlm pots tu yg dah mcm jungle sbb takde org jaga masa holidays haritu. I pun hubby yg buat, I kemas dlm aje,hehehe.

Hi Hana,
I read yg u demam and then pergi Johannesberg. Sure seronok kan dpt pergi situ. Ntah bila lah we all dpt pergi. Nanti klu u nak pergi Perth, let me know ok!