Friday, 1 August 2008

Hampeh betul lah Blogger ni, dah berapa hari cuba upload video tapi sampai la ni masih tak boleh jugak! Dah nak berjanggut rasanya duduk depan pc ni tunggu dia siap upload, masih tak siap2. Mentang2 lah free service, selalu sangat ada problem uploading....memang hampeh!!!!

Dari duduk melangut depan pc aje, baik lah I pergi masuk dapur prepare the food for tomorrow's high tea. The other half's invited his friend n hubby esok ptg to watch the Rugby Trination game between All Blacks and the Wallabies at our house. ANd they are staying until dinner. Aduih, maknanya I kena masak for afternoon tea and also for dinner, wahhhhhhhh!!!! The other half's already told them yang I'll be making all asian 'delicacies' for afternoon tea and dinner. Agaknya dia perasan yang wife dia ni rajin sangat masak ke? :-). So, Malam tadi dah marinate ayam utk buat sate, tadi dah goreng inti karipap n dah buat kulit karipap, kejap lagi kena mengelim karipap pulaknya sambil tengok dvd. Full menu masih tak tau lagi ni tapi rasanya for afternoon tea nak buat karipap, sate, jemput2 udang, roti canai n kuah dhal. But bukannya buat banyak mana pun, just enough to bagi kenyang sikit aje! Pastu dinner buat rendang daging n acar n ayam goreng ke n nasi biasa sebab surenya dah tak lalu nak makan lebih2 kan masa tu. The other half dah mintak sagu gula melaka for dessert pulaknya. Sebab jarang ada guests kan, so bila ada orang nak datang rumah, macam2 lah yang di jamu, hehehe.

Wokay, better masuk dapur sekarang and start buat karipap. Esok I'll make sure I'll take lots of photos of the food. Kalau jadi buat semua tulah, hehehehehe.......

5 comments:

Flower said...

I punya hb nasib baik gak tak friendly mcm your hb. kalau tak I pun garu kepala je lah. I kalau buat makan selalu nye utk kawan2 I saja. dia tak campur hal. Kalau ada jemputan kat rumah org pun selalunye hanya my gang2 dari forum GMN. Dia ikut serta je. So far dia tak pernah ajak kekawan dia. Gi rumah kkwn dia makn tu adalah, sekali dua. I pulak selalunye ditugaskan bawak dessert ngan perut je. :)

Mommy Lily said...

emmmmm..mesti sedap nie masakan nanti.

minum ptg pun dah byk gitu makanan dia. mesti kagum semua kawan2 hubby you dan esoknye dtg lagi diaorg..hahhaa

nk gi sana gak esok leh tk?

Tie said...

Salam kenal.. eh banyaknya menu.. cukup ke tangan tu..kalau akak mesti kelam kabut.. Hubby akak pun suka ajak kawan atau sedara dtg makan..Hmm comel2 lak anak2 tu..Mcm bintang filem korea.. He banyak songel akak ni.. dtglah ke blog akak bila senang.. Ceria selalu...

Intan Rosnitta said...

X sabar nak tgk pic food tu semua, mesti best! :)

lemongrass said...

Hi Mallan,
best jugak yg tak friendly ni ye tak so tak lah selalu kena buat dinner function, wahkahkah..

Hi Mommy Lily,
sekali sekala nak tunjuk bakat kan ;-).Jom lah dtg sini :-).

Salam Kak Tie,
Masak sikit2 aje tp bnyk jenis so tak lah teruk sgt :-).Bukan selalu pun jemput orang ni, hehehe.

Intan,
wehehehe, alah masak biasa aje, mat saleh aje yg ingat exotic abis :-)