Sunday, 3 August 2008

The other half's friends came over yesterday to watch the Game with us and the All Blacks won so easily against the Wallabies, yeay!!!!! Poor the othe half because he was the only one barracking the Wallabies :-). And seperti yang dijanjikan, we put out an all asian spread for finger food during the game and for dinner. They were so impressed with my culinary skills, hahaha..... Kalau jemput orang melayu, sure sikit pun diaorang tak heran sbb dah biasa makan. But bila jemput Mat Salehs, the oohs and the aaahhs when they saw the sate, karipap, jemput2 udang, rendang, acar, nasi lemak and sagu gula melaka were quite embarassing to hear, macam lah sedap n exotic sangat2, hehehe.... ;-).


Layan aje lah gambar the dishes I made semalam.







I cooked the rendang daging in the slow cooker so I had time to do other things that morning like menyucuk sate n mengemas rumah again :-).




Karipap, jemput2 udang, emping pedas n maruku (both kedai mari :-) )


Sate ayam with instant nasi impit.




The dinner plate, nasi lemak with rendang ayam n acar n ikan bilis goreng.


Sagu gula melaka but with susu cair instead of santan, my favourite!


8 comments:

Liasari said...

omg! ur sagu gula melaka looks so yummy i want to have one, now! *lol* sedapnya bleh rasa masuk tekak

lemongrass said...

Hi Lia,
I pun suka sgt2 sagu gula melaka tu.Zahra pun boleh sekali hadap, abis 1 gelas tu, hehehe... I suka semua masuk fridge dulu bagi sejuk baru makan, best betul u :-)

Mat Gebu said...

LG..u minat all blacks juga yeaa....caya lahh!!, i tau "jonah lomu" saja....I kan tergoda tgk sagu gula melaka u tu....

xentari said...

salam kenal kak..tgk sagu gula melaka tu sedap betul!kalau mkn time brbuka pun lg marbeles. nak-nak plak bila simpn lama dlm fridge :)

Intan Rosnitta said...

Tu dia..berderet menu. Sagu gula melaka tu nampak best...esp time panas ni! :)

lemongrass said...

Cik Mat,
Jonah Lomu dah tak main rugby sbb sakit buah pinggang, hehe...Skrg ramai lagi players yg muda2 n cun2, tu yg sbb I minat tengok, wahkahkahkah.... Sedap wo sagu gula melaka tu :-).

Salam Xentari,
Akak pun suka sagu gula melaka yg sejuk2, mmng sedap betul! rasa tak nak berenti makan :-).

Hi Intan,
Tu yg my hubby suka sgt2 sagu gula melaka ni sbb bila baru keluar fridge, nyaman sgt2, hehehe.

gee carmen said...

uisshhh...
rajinnye masak macam2!
ape komen mat salleh's tu?
musti derang kata sangat2 sedap kan?
setuju dgn yg lain.. sagu tu npk sangat2 menyelerakan. sejuk je tekak kalo dapat layan eh...

lemongrass said...

Hi Gee,
sihat?mat salehs tu kata sedap lah sbb makan free kan,hehehe...