Tuesday, 5 August 2008

To everyone yang mintak recipes, minta maaf banyak2 sebab tuan rumah masih lagi malas teramat nak type all the recipes. Especially bila recipes kebanyakannya main campak2 and takde measurement, nak kena ingat balik tu yang ambil masa sikit. Ye lah kan, my brain cells are getting older so they need plenty of time to recall things :-). Muka aje yg awet muda, wahkahkahkah. That's why I call the other half - 'dear' and the little misses - 'girls', much easier to remember than remembering their names, hahahaha.....

Since weekend dah puas makan nasi n everything asian, last nite's and tonite's dinner had to go western lah pulak. The other half came home late from work last nite so I had to make dinner that could be reheated when he got back home, so pasta lah yang paling senang.



We had pasta with chicken paprika and steamed broccoli. Miss 4 3/4 makan beria2 sampai her tummy macam dah nak meletup. That nite, baru aje dia nak tidur, she had a bout of coughing and segala benda yang dia makan for dinner dia uwwekkk kan balik. Memang I dah agak that would happen sebab punyalah banyak dia makan masa dinner tu! Sian jugak kat dia sebab tak sempat jadi darah daging dinner dia, dah keluar semula. Patutlah makan banyak makan pun dia, badan tak naik2, hehehehe...... As long as she's not bulimic when she grows up, ok lah tu.



Tonite's dinner was sausages again, hehehe. The other half and the little misses were asking for it so I made a simple dinner of sausages with fried caramelised onions n potatoes, green salad and lebanese bread roll. The other half doesn't like lebanese bread that much sebab dia kata they tend to be a bit dry. So, nak elakkan from them drying up, I spread them with butter and grated cheese and roll them tightly and wrap them in alfoil and bake them until the cheese melts. Baru lah semua suka makan!


8 comments:

MinKamaL said...

salam LG..bes la klu layan2 western ni..i teringin la..tp my kids gan hubby tu..lain xde..nasi..nasi...sambal belacan..bila g ronda2 kl..baru le i leh tukar selera makan western..kena le diorg ikut..tp pyh gak kids i nk telan..accept pizza..diorg suka ler.

lemongrass said...

Hi Min,
nasib baik rumah I ni dua2 boleh telan,asian n western so tak lah susah sgt nak fikir apa nak masak :-)

Flower said...

Ehmmmm.... sausages.....

I ingat nak buat gini lah for dinner hari ni. Semenjak duamenjak ni I asyik kekurangan masa je nak masak. Asyik lari sini dan sana, Monday swimming balik kul 6.00ptg, Tues, Wed, thursday ngaji, balik kul 6.00ptg. Tuesday I ada kelas, so susah nak prepare early dinner. So kiranye kkdg tak cukup nak bernafas jugak lah dan mata kutu nak fikirkan easy meal utk anak2.

Flower said...

mata = mati.

Sorry ye, tgh mati kutu ..... kepala otak dah karat. Mcm you, awek muda, tapi otak tak muda lagi.

Intan Rosnitta said...

Mentang2 lah u ni kreatif, mcm2 hb u request kannnn... bread too dry lah, etc... BTW, mmg tabik dg u ni :)

Oh, Zahra uwekkk lagi?? Poor girl. Next time dia uwek, cepat2 jauhkan kerusi baru u tu... hehehe

lemongrass said...

Hi Mallan,
patutlah senyap aje ye rupa2nya bz mcm lipas kudung ye. Apa nak buat kan, dah tugas u jadi drebar, hehehe. I pun kdg2 malas betul nak fikir nak masak apa, like tonite...


Hi Intan,
nasib baik dia uwwekk kat katil dia n dah siap sedia bucket so sempatlah tangkap semua, kehkehkeh... My kids n hubby kdg2 ingat I ni restoran agaknya, mcm2 permintaan. Malam ni I malas nak masak, masak maggi aje, tak terckp apa diaorang bila mummy malas, heheheh

VG said...

Hi LG

There is an award 4 U at my blog. Check it out.

:) VG

lemongrass said...

Hi VG,
thanks a lot for the award. So sweet of you XXXOOOO