Tuesday, 6 November 2012

Too-late-to-berceloteh-Tuesday

We just got home from attending Miss 9’s school music concert.

So, esok2 aje lah ye I berceloteh panjang2 Winking smile.

Her choir group only sang 3 songs but kenalah sat through the whole concert kan, hehehe.

Nasib baik the other performances were really good so terhibur lah jugak.

IMG_1814

Tak kisah lah, whether amongst the Mat Salehs or the Asians, Miss 9 tetaplah yang paling vertically-challenged aka kemetot macam Mum dia, hahahahaha.

IMG_1834

IMG_1836

I kena start dia on stretching exercises lah, manalah tau kan, boleh jadi tinggi, kihkihkihkih Smile with tongue out.

16 comments:

SuteraTerengganu Silk said...

kena suruh miss 9 bergayut tiap2 hari ni..hehehe..

mrswongjowo said...

Orang renek lambat tua:)

mrswongjowo said...

Orang renek lambat tua:)

aawifeyaaamummy said...

the collared t-shirt tu uniform sekolah ke, best nye kalu kat m'sia pakai uniform camtu.

Unaizah said...

I noticed Miss 9 selalu join choir. Is it compulsory or memang dia minat?

adda syuhada said...

adda dulu siap minum apetton teengrow..tp xtinggi2 gk smpai la skrg...nmpk cm bdk sekolah jer lgi...kihkih

blu4sky said...

LG,
kena suruh miss 9 main basketball or jump on the trampoline..
my adam pun dah 8 thn tapi rendah jer..aisyah yg 6 pun nak sama tinggi dgn dia..org dok ingat diorang kembar tak seiras..

Chekgu Azrine said...

muka dia chomel sgt!!

Nina @ BabyBoon said...

i tell ya, those stretching exercises don't work! i'm real-life proof. kekekeke... having said that, now i'm the cute-sized wife to a six footer. best la rasa kiut gitu. (ain't denial lovely....)

imm said...

salam kak lg.adik bongsu saye mse sekolah rendah,kemetot je.kalu assembly pagi, msti kena bdiri paling depan skali.bile msuk umur 14,mendadak naik tingginye,menggalah dah skarang,almost 157cm.kakaknye ni je yg stay kemetot 152cm.hahaha.ape yg kiteorg perasan die mule meninggi lepas her 1st period datang.ade kaitan tinggi n baligh kot..hmm tidak pasti.hehehe

norhidana said...

heheheh.. kejap je rambut miss 9 dh panjang balik ek kak... mmg nampak dia rendah skit dr kwn2 dia... tp takpe kot, mana tau bile dia jd miss 12 nnti dia tinggi mcm si akak nyer

Anash said...

kemetot pun still cute, ok?
hehe
(me as usual, once been the kemetot among the student..-less the cute..hahahah)

Aida Salleh said...

miss 9 kemetot pun cute lah sis :-)

Kniedaz said...

perempuan kemetot takpe nampak cumel

kasihredha said...

Comeyyy ...cute
Nanti tinggi le tu..
Tinggi atau rendah sama je...miss 9 tetap cute

lemongrass said...

Wan G,
hari2 jugak dia bergayut kat playground kat skolah tu, tapi mcm tu jugak kemetot nya! hahaha

mrswongjowo,
muka aje yg lambat sikit penuaan tp umur tetap jugak meningkat, hikhikhik.

aawifey,
ha'ah, uniform sekolah diaorang tshirts bercollar aje. Pakai dgn shorts or skirt or long pants. The girls boleh jugak pakai school dress klu nak. tak payah susah payah I gosok, hahaha

Unaizah,
it's not compulsory but it's the school extracurricular activity. Dia memang minat so every week kena datang practice early in the morning :-).

adda,
hehehe...patut boleh saman Appeton tu sbb the vitamin doesn't do as claimed :-). Tapi best apa klu nampak mcm budak2 sekolah lagi :-).
Masa I awal2 preggy dgn Miss 13, ada kawan my elder sister still ingat I baru lepas SPM, padahal dah 28 years old at that time, haha

blu4sky,
tu yg problem sikit sbb we all ni semua tak pandai main team games so tak boleh lah dia nak join basketball team, hehehe.

chekgu azrine,
klu sampai besar muka comel and kemetot mcm tu, sure semua orang ingat dia still budak2 sekolah lagi kan :-)

Nina,
hahaha...I pun dulu ada jugak buat stretching exercises and they did not work on me either :-D.
Kalau you jln dgn hubby, sure lah nampak lagi petite kan dr jauh nmpk macam Dad and daughter aje, hehee

Imm,
hopefully sama lah mcm Miss 9 nanti. Mana tau kan tetiba dia naik menggalah bila dah baligh. Baru lah tak kena beratur int he front row all the time kan :-)

Dana,
Dah 7 bulan baru panjang mcm tu sbb last I potong was in April! hehehe. We all pun harap sgt2 dia akan tinggi satu hari nanti, hehe

Anash,
orang kemetot ni mmng cute tp tendency nak jadi penguin tu amatlah senangnya sbb kemetot kan. Tu yg I kena maintain my weight, hikhikhik.

Aida,
tak boleh lah nak jadi model mcm tu walaupun cute, hahaha ;-)

Kniedaz,
tapi klu hilang tgh himpunan orang ramai, susah nak cari sbb kemetot kan, hehehe

Kak Kasih,
tak boleh lah dia nak ada cita2 jadi model catwalk mcm ni sbb kemetot dia tu walaupun cute, hahah