Thursday, 22 November 2012

Our daily dinners

Jemput makan!

ada mee kari laksa ayam on Tuesday nite….

IMG_2238

IMG_2233

IMG_2232

Ada mac n cheese with sausage on Wednesday nite.

IMG_2242

IMG_2246

And ada jugak beef rogan josh with sauteed cabbage with rice and poppadom on Thursday nite.

IMG_2249

IMG_2252

Sape yang tak suka mee, boleh makan mac n cheese, sape yang tak suka western boleh makan nasi and kari!

Sape yang suka tiga2, boleh makan semua!

Macam mana lah badan I tak makin naik kan!

hehehehehe…..

14 comments:

DeLancrettLurpak said...

Saya suka semuaaa!!!

Anash said...

LG,
sila pindahkan dapur anda dan diri anda serta keluarga anda dekat dengan rumah saya.
sekian terima kasih.
(hahaha...-semata-mata nak tumpang makan?)

m.u.l.a.n said...

oohhhh my...!!! lagi terbeliak mata i ni... rasa nak masuk dalam screen ni haaa... nak tumpang makan...

diana said...

suka semua sekali..:)

Chekgu Azrine said...

kompem yg mkn 3-3 tu saya!!

Engineers Love Cooking said...

Salam LG, sempat buat semua dishes nooo.... Sedap tu.

kasihredha said...

nak mkn tiga2...hihi
mangkuk biru polkadot tu comel

SOHO Mama said...

Saya juga suka tiga-tiga! Mangkuk biru comel tu, kalau I rasanya tak cukup tu. I rarely make noodles (soupy), laksa lagi tak pernah hehe. So that's why kalau sekali-sekala I makan, mangkuk comel rasanya tak cukup lah.
Your meals look great, as always :)

missSenget said...

nak semua..!

tp kurang sikit kt mac n cheese tu..

tekak melayu sgt2..hihi..

Aida Salleh said...

i nak mee dengan mac & cheese tu...rice takmo...mintak macam boleh dapat je kan sis? heheheeheeee...

yana halim said...

kalau dah lapo, tiga2 balun sekali. hahaha..

Kniedaz said...

nak mac n cheese la...tapi kalau rasa tak kenyang, nak mi kari tu pulak...hehehe

blu4sky said...

LG, dah boleh buka bakery dah macam tu.. kalau tambah roti canai.. kedai mamak terus tutup..

lemongrass said...

Lurpak,
Saya pun macam kamu, suka semua!!1 tapi mee kari tu yg saya paaaaaliiiiiing suka, hahhaa

Anash,
kalau we all pindah sebelah rumah you, tiap2 malam tambah 'anak' lagi sorang lah ye, heeee

Mulan,
tumpang makan aje ke. Jom lah tumpang masak and kemas sekali, baru best, hehehe ;-)

Diana,
tekak global lah kan, semua suka :-).

Chekgu Azrine,
lepas pantang ni, memang kompem boleh makan 3-3 :-)

Engineers,
Salam. Bukan buat in 1 day, ini dinners for 3 nights, hehehe

Kak kasih,
nak makan yg mana satu dulu? :-). Saya pun suka mangkuk tu.

SOHO Mama,
don't be deceived by the size. Besar sebenarnya mangkuk tu, memang kenyang lah kalau makan, hehehe

MissSenget,
kena tambah cili api baru lah mac n cheese tu sedap kat tekak melayu kan ;-)

Aida,
rice takmo ye...kita makan kari tu dgn roti canai, ok tak? :-)

Yana,
kalau dah lapar, apa orang hidang kita makan, hehehe

Kniedaz,
hahaha...itu baru namanya melantak :-)

blu4sky,
You know what, the girls makan kari tu dgn roti canai. I buat kurma for them instead of vindaloo. memang mamak betul lah kan :-)