Monday, 20 October 2008

It was so hot today and it's still only Spring! The temperature must have gone up to 36ºC tengah hari tadi when I picked up the Little Misses, the heat was so intense in the car in the 5 minutes when I parked the car and switched off the aircond. Rasanya kalau pecahkan telur in the car, memang lah boleh masak telur tu, hahahaha. Tak payah panaskan dapur hari ni, just letak aje the Zafira under the sun and use it as an oven, hehehe, lebih kurang macam kat Malaysia lah but without the humidity. Sampai aje kat rumah, terus pasang aircond barulah rasa nyaman aje badan ni :-). Yesterday, they were predicting thunderstorm this evening but until la ni, setitik hujan pun tak turun lagi and takde pulak dengar dentuman guruh or kilat sabung menyabung. Dah banyak kali jugak lah when they predicted thunderstorm, but it didn't happen. But rasanya starting from Wednesday, it's going to rain until this weekend. We'll see if that'll happen. Kalau hujan, baguslah for all our seedlings and plants, bolehlah membesar bagai johan :-).


So, bila panas sgt ni, nak masak berat2 for dinner pun tak larat. Bukan nak makan yang tak larat, nak masak nya yang tak larat. Kalau ada orang yang nak masakkan berat2 , anytime we all larat nak makan, wehkehkehkeh. So, since tukang masak malas nak berpanas kat dapur, I made my version of chicken caesar salad for the other half and I and chips, salad and chicken for the Little Misses. The chicken was leftover roast chicken from the other day and I just racik2 the flesh for our salad. And it was light enough for summer but still very filling to satisfy our hugry tummies :-).


Do you think this looks yummy?

6 comments:

Flower said...

Early spring tapi weather panas mcm summer. Summer nanti tak tau lah macamana nanti. Semalam I gi shopping beli baju. I beli big n flowy tops yg minah2 salleh pakai to cover up their bather. Ok lah sbb semuanye long sleeve. Tapi you kenalah pakai singlet kat dlm. Lagi murah dari proper tops. Dptlah 3-4 helai.

siti aishah said...

Aaaaa!!mmg nampak super duper yummy especially those plump mushrooms! Nak jugak!

Ida said...

Salam perkenalan ya...

got ur link from CT Khuzaimah...I pun br nak berjinak-jinak di dunia perth ini....

lemongrass said...

Mallan,
where did you go to buy the tops? I ingat pun nak pergi shopping for summer tops but still ahven't got the time. Time ada but tak cukup cos I need the whole morning to belek2 everything, hehehe.

Hi Siti Aishah,
That mushroom I just grilled on the grill pan and tak letak apa2 pun but they taste really yummy. Klu u nak dtg sini, boleh I buatkan :-).

Salam Ida,
Salam kenal to u too. I pun dah a few times pegi yr blog thru Siti's but tak tinggal jejak aje. I pun baru aje nak 3 tahun duduk Perth ni, still so many places yang tak pernah pergi :-).

Flower said...

I gi ke Carousel, Target n Myer. Kat target ada offer utk clothing buy 2, 50% discount. Kat Myer lak ada discount utk certain item je. Tapi I ingat sale tu dah habis. I dulu berkenan one Esprit top. Tapi tak beli sbb harganye around $90. So pendam2 dan hari tu ada offer. So I ambik je lah. Dpt $60.00. :)

lemongrass said...

Mallan,
Summer ni bolehlah u bergaya ye :-).