Thursday, 18 July 2013

The month to ‘menjala’

I think bulan puasa ni lagi lah macam tak cukup 24 hours in a day!

Nak jawab all the comments pun tak sempat2.

Nak letak recipe yang orang request pun tak sempat2.

Nak duduk depan PC pun tak sempat jugak.

Nak siapkan all the house chores pun tak sempat jugak.

Aggggghhhhhh!!!!

Nasib baik sempat gak nak bernafas and nak masak untuk berbuka kan Winking smile.

Ini buka we all malam semalam, not tonight’s buka puasa meal.

Dah seminggu puasa, dapat jugak I masak roti jala.

IMG_6074

But biasalah kan, masa nak membuat batter tu lapar sangat2 so I buat batter roti jala giler nya banyak!

I guna 6 cawan tepung!

So, menjalalah I from around 4 o’clock to a few minutes before buka time at 5.30.

But I tak habis kan all the batter pun sebab dah menggunung roti jala on the pinggan, hehehehe….

IMG_6081

Nasib baik kari daging we all dah buat a few days ago so tinggal buat butter chicken the girls aje lah.

And I just used ready made butter chicken sauce from Patak’s.

IMG_6079

After semua dah kekenyangan makan bergulung2 roti jala, there was still a plate full of roti jala left over!

Tu lah, sape suruh tamak lagi kan!

hahahahahaha……

15 comments:

adda syuhada said...

terliurnya tengok roti jala tu...

K.Nor said...

6 cawan? banyak tuuuuuu.. k.nor biasa buat pun 3 cawan jer.. rajin betul menjala ya.. :)

ibu,mommy,mom... said...

So nice your roti jala.

ummuaidan said...

hehehe..nie mesti sbb teringin sangat nie sampai 6 cwn...takper esok leh makan lg ...hehe

~Kak Nah Backyard (^_^)~ said...

salam ramadhan LG.banyaknya..knah lum buat roti jala lg ramadhan ni.hehe

Aida Salleh said...

peribahasa melayu kata orang tamak selalu rugi tapi dalam kes u ni tak rugi kot sis..dalam kes u ni tamat bawak untung sbb skali menjala boleh makan dari buka sampai sahur.:-)

Chekgu Azrine said...

Hadoii roti jala plak...lama xmkn..

Ayu said...

k.mynn!!!!!!!!!!!!!!!! lamanya tak komen kat sini.

rajinnya akak menjala.ayu yg ainnur suka mkn tu pun xbrp nak rajin menjala.tak sempat sebnrnya sbb rasa mcm pendek je masa time bln pose ni.huhu....

norhidana miswan said...

sesekali menjala maklum kak, itu yg tertamak

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

nasib baik dah makan 3ketul semalam .. takdelah kempunan tgok gambar ni.

JunAina said...

Haaaa...hambikkk...sekali 6 cawan. Jenuh makan roti jala.

arita ms said...

yeyy.... thanks LG bg idea kat saya nak masak buka untuk anak2 esok (saturday)... saya kerja, hanya Sat/Sun jer boleh entertain anak2 makan best2... thanks..
Selamat berpuasa....

Zaitun said...

Kak Zai suka makan roti jala tapi dah 10 hari puasa belum pernah buat lagi.

JaSSNaNi said...

6 cawan tepung tu jenuh gak nak menjala.. siap kena ada stool lah.. kalau tidak boleh bengkak kaki kan.. ape pun.. good job kak.. sebab berjaya habiskan.. nani ni kadang2 tak larat, terus masuk peti sejuk je.. :) esok2 buat lempeng/ kulit ketayap je.. habis citer..

Ayu said...

Kak Myn, makan roti jala dengan kuah durian pun sedappppppppp!
saya rajin beli je, tak segihih kak myn nak buat2 semua ni.. hik2