Sunday, 28 July 2013

Something written…

Sometimes I like to write things down….

Like the love notes on the sandwiches….

Like all my lists of things to do….

And the other day, sebab saje je cari kerja lebih, I wrote this down….

IMG_4171

This chalk sticker is on my pantry door.

Dah lama letak tapi asik terlupa aje nak beli the chalks.

So, since I’ve written the menu of the day down, kenalah buat that menu kan Smile.

IMG_4174

The process of crumbing the lamb cutlets.

First you dip it in flour, then in egg+salt+pepper mixture, then in the breadcrumb mixture. Just like when I make crumbed anything.

And after bertungkus lumus kat dapur, our dinner for that night.

Crumbed lamb cutlets, creamy scalloped potatoes, bean salad with soumac croutons and lamington roll for dessert.

IMG_6197

IMG_6204

IMG_6208

Disudahi pula dengan lamington roll. I got the recipe from here.

IMG_4178

IMG_4181

So, I did follow the written menu which is a first!

Hahahahaha Winking smile.

12 comments:

mrs adam said...

macam kat restoren western kat malaysia la,ada tulisan kat papan hijau,tulis pki kapur,selalu klu baca blog LG mmg tengok menu betul2 mcm restoran kan.suka

NEKCIK said...

Aduhaii LG...meliorkn..nekcik mmg suker western western gini tapi room mate nekcik lelaki melayu terakir..so ribut petir mesti ada nasi...nak western kna homemade....apa yg dlm loyang tu LG...

adda syuhada said...

sedapnya..

babylola2u said...

cantik tulisan kak LG. lagi sedap masakan tu nampaknya..

SM@A said...

Salam sis ...

Air tangan seorang ibu dan isteri memang terbaikkk.

JunAina said...

Nampak senang ja nak buat tapi nak mula tu alahaiii satu lagi wastern ni anak2 tak suka perut Melayu nak nasiii jugak.

ida said...

ishh stress tau masuk ur blog ni...aduhhh, sesungguhnya aku berpuasa hahaha

Kniedaz said...

oohhh...semuanya sedap..huhu

FY said...

terliurrr..menyesal masuk blog kak min tenghari puase ni..hehe

Zaitun said...

Alamak...terliur kak Zai dibuatnya.

Elena said...

akak.....nak cite pasal kebun ..rose...mcm dh lama tak tengok.akak nnt bg info pasal solar light akak kat garden tu..nak suh ros carik kan kakakaka

Suraini Abu Hassan said...

Salam. Kak min, boleh bagi resepi bean salad tu x? Byk kali tunjuk, resepi x penah tulis.hehe.....tq... nyum nyum....