Thursday, 4 July 2013

A dish that I can’t cook

I ni memang sentiasa fail kalau suruh masak kuey teow goreng or pad thai.

Sebab my kuey teow ended up being in between those two.

Nak kata Pad Thai bukan, nak kata kuey teow goreng melayu pun bukan.

Tapi I suka makan kuey teow goreng.

Kalau kat Msia, memang selalu order kuey teow goreng and kuey teow goreng yang orang lain buat sentiaaaaaaasa lebih sedap dari mine!

Hahahahahaha….

Malam tadi I buat kuey teow goreng again.

IMG_5925

Tak lah tak sedap langsung….

Tapi kalau I buat berjual, memang orang akan beli sekali itu aje lah, takde nya repeat order, hikhikhik….

IMG_5926

Miss 14 asked, “what’s for dinner?”

I said to her, “rice noodles

Dia terus buat memek muka and said, “You know I dont like rice nor noodles. Now it’s double unlike cos it’s rice noodles!

Since I wasn’t going to cook something else for her…

So, terpaksalah dia makan hanya untuk lapis perut saje….

IMG_5929

Oh well, asalkan kenyang, ok lah tu kan….

I tak reti masak kuey teow goreng, tapi ada dishes lain yang I terer masak so tak lah kebulur family I, hahahaha….

7 comments:

meera said...

Mm.. Sdapnyer kak min. Knapa x kata it's flat noodles je? Kan lain bunyiknye tu miss 14 pun xlehla kisah Sgt kot hehhee.

Zulfadly said...

saya kalau masak, sure hancur pad thai tu, haha, at d end, mcm bubur lekit2 pulak jadinya

emy pokden said...

oloh akak..sedap jer tu...sy mmg langsung tak masak kueh tiaw ni..nak makan...beli jer..huhuhu

blu4sky said...

LG,
sama lah i love char kuey teow tapi selalu jer fail..tak menjadi.. if you balik mesia nanti..try go to paparich.. the one kat cyberjaya..kuey teow dia mmg sedap...

Tina said...

Your girls are like my girls someone. Different personality, looks different and taste makan pun sangat beza! Kakak slim, adik berisi. Kakak memilih makan, adik sental, semua mommy masak sedap hehe. Bila nak makan, dah susah...tapi selalunya I pastikan yg kakak dapat apa yg dia boleh makan sbb kesian her choice of food limited; whereas adik boleh makan apa saja. tapi kalau dah malas, and she won't eat anything, dia makan maggi aje! baguslah your eldest at least makan gak to lapik perut. My eldest will refuse altogether!

Anonymous said...

kak, kalau nak buat koteow, cara kacau dalam kuali tu penting.

dia tak boleh kacau sambil tikam. (errr..tikam?).nanti dia hancur.
koteow ni fragile sikit compare to bihun/mee.

Dia kena gaul manja-manja je.
kaup dan goyangkan atas sudip tu.bagi jatuh.pastu kaup dan goyang lagi.

err, boleh bayangkan tak?

hihi =)

Drpi said...

daripada tgk k.t goreng akak nie ada sikit kekurangan.. akak kena letak lagi 1 biji telur (bagi masak sedikit and then gaul sekali dengan k.teow,) and kena buh sikit cili giling.. satu sudu pun cukuplah..[kena ada merah sikit] and not to forget letak belacan.. it makes all the different.. selamat mencuba