Saturday, 6 July 2013

The food for the guests

Thank you for all the lovely warm wishes and the doas on my birthday.

May all the doas be granted by the Almighty.

And thank you for the compliments kata I awet muda, hahahaha…

Gambar jauh senang lah nak nampak awet mudah kan sebab all the wrinkles tak kelihatan.

Kalau dekat2 baru lah nampak the wrinkles and the uban Smile.

And if you want to know, I still do not know what I want for my birthday.

Mau lah kot sampai bawak ke next birthday, I still tak tau lagi, heeeee….

So, what did we do today with the in laws.

We went rock climbing sebab saje nak ajak Nana and Pop panjat dinding, hehehe.

Cuma Nana aje yang tried panjat but takde yang dapat sampai atas but at least she tried and enjoyed it kan.

After coming back, I made karipap versi Mat saleh for our lunch.

Kalau we all aje yang kat rumah, memang makan leftovers ajelah for lunch.

Tapi sebab ada guests, kesian pulak kalau hidangkan leftovers kan.

Ini lah karipap versi Mat Saleh.

Inti dia inti karipap yang I jumpa dlm magic freezer tu.

Kulit dia pulak I guna readymade shortcrust and puff pastry.

IMG_3733

Masak dlm piemaker and tak sampai 5 minutes, dah siap cantik sahaja.

The Other Half kata lepas ni boleh lah I try with diffferent fillings, tak payah beli pies lagi.

Kalau bini kamu rajin lah!

Hahahaha…..

Then for dinner pulak, I decided to make steaks.

IMG_3741

I prepared everything and The Other Half tinggal BBQ the steaks and asparagus aje.

Makan dengan salad and chips and sweet potato gems with mushroom gravy.

The salad which consists of mixed leaves, pear, walnut and camembert.

IMG_3742

And this was my plate

IMG_5935

IMG_5936

IMG_5937

Semua makan dengan hati riang.

Tukang masak pun happy lah sebab it was such an easy meal to prepare, hehehehe….

But esok tak tau nak masak apa……

8 comments:

linda said...

That brown sos is sooooo tempting sbb banyak mushroom. Fiuuuuuu

linda said...
This comment has been removed by the author.
umiyumi said...

Happy Belated Birthday Kak LG.. sori terlambat wish. :)
Wow sedapnya menu steak tu.. yummy

Chekgu Azrine said...

Leleh liur lg derrrr

lydiarahayumahmod said...

Happy belated birthday kak!!!!

Unaizah said...

Happy belated birthday LG!!!

ps: mine is tomorrow :-)

MsFigure said...

Happy birthday kak, may Allah bless u n ur family always ;)

Nurul A said...

Happy belated bday kak LG! Moga sentiasa diberkatiNya.
Bday ngn husband dekat2 ya....